Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Салата на скара
Потребно ви е: рукола(јас би ја заменила со млад спанаќ), црн патлиџан, чери домати, halloumi сирење(козјо сирење), сол и маслиново масло. Ставате сѐ на скара да се испече, мешате во чинија и ставате дресинг од: ситно сецкан лук, босилек, маслиново масло и сок од лимон.
![]()
Француска салата(?)
Плаво сирење, варени јајца, домати, млад кромид, грашок, сок од лимон и павлака.
Јас ставив и гратис кисели краставички. Фина салатка!
Kakvo e toa plavo sirenje mor?
Еве еден рецепт за салата која ке ве нахрани и освежи.
Идеална е да се јаде за ручек, односно, идеална е за замена на секојдневниот ручек кој вклучува леб и готвена храна на кој што сме навикнале бидејки освен што е здрава, оваа салата и заситува.
Исто така идеална е за оние кои сакаат да ја намалата телесната тежина, оние кои имаат недостаток на енергија и се подложни на настинки.
состојки
зелка - по можност и зелена и црвена
свеж спанаќ или блитва (може и двете)
корења - морков, жив компир, цвекло, трупки, ѓумбир, пашканат, целер (да има барем два вида од овие)
домат, краставица, кромид, пиперка, маслинки, јаткасти плодови или непечени семки по ваш избор.
Се зачинува со многу малку сол, маслиново масло, јаболков оцет или цвежо цеден лимонов сок, бибер, копар, магдонос, но можете да си додадете зачин по ваш вкус.
Убава е и кога ке додадете малку сенф.
Оваа салата ја јадам за ручек. Прекрасно изгледа, ги има сите бои и е многу вкусна и освежителна.
Да, жив компирЖив компир?