Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Balе топ си ја заврши работата, имаше јака глума во предвид на сценариото али генерално да, тапа глума од другите.
И не беше добра реализација бидејќи ептен имаат удрено акцент на акција, не ја елаборирале приказната.
Како мислиш не ја елаборирале приказната? Приказната е Орвеловска, повеќе од јасна и самиот филм почнува со нарација. За повеќе ти кажав, прочитај ја 1984 или гледај го филмот "1984". Глумата на Шон Бин?

"But I, being poor, have only my dreams; I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."

И кога сме кај акција сцените се закон, не како во повеќето филмови во кои не се знае кој пие а кој плаќа. Филмот е направен со 20 милиони буџет и изгледа одлично за тие пари. Еден топ актер толку зема по филм денес.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Како може толку да е утнат кастингот за Супермен ич не ми е јасно. Значи Хенри е еден од поочајните глумци што сум ги видел. Уште полошо беше во Супермен што во споредните улоги имаше солидна екипа па тоа го правеше него уште полош. Како и да е немам намера да го гледам новиот филм доволно ми беше пола од првиот

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Како мислиш не ја елаборирале приказната? Приказната е Орвеловска, повеќе од јасна и самиот филм почнува со нарација. За повеќе ти кажав, прочитај ја 1984 или гледај го филмот "1984". Глумата на Шон Бин?

"But I, being poor, have only my dreams; I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."

И кога сме кај акција сцените се закон, не како во повеќето филмови во кои не се знае кој пие а кој плаќа. Филмот е направен со 20 милиони буџет и изгледа одлично за тие пари. Еден топ актер толку зема по филм денес.
За елаборацијата мислев на тоа што премногу се фокусирале на акција, од почетокот до средина некаде топ е приказната средена но некако завршетокот очекував да биде повеќе од акција, да има повеќе информации за тоа дистописко време па и повеќе драма.

Околу тоа мислев дека не ја елаборирале завршницата од приказната, но не им била ни тоа намерата, сакале да си биде акција и се сложувам дека акцијата е одлично изработена и креативна, али па и не сум некој фан на акција за да бидам запрепастен, но секако и не хејтам добро изработена акција баш напротив.
И да, го заборавив Бин :D Прејак си беше и он.

''1984'' ќе го гледам дефинитивно.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.499
Поени од реакции
2.407
За елаборацијата мислев на тоа што премногу се фокусирале на акција, од почетокот до средина некаде топ е приказната средена но некако завршетокот очекував да биде повеќе од акција, да има повеќе информации за тоа дистописко време па и повеќе драма.

Околу тоа мислев дека не ја елаборирале завршницата од приказната, но не им била ни тоа намерата, сакале да си биде акција и се сложувам дека акцијата е одлично изработена и креативна, али па и не сум некој фан на акција за да бидам запрепастен, но секако и не хејтам добро изработена акција баш напротив.
И да, го заборавив Бин :D Прејак си беше и он.

''1984'' ќе го гледам дефинитивно.
Прво прочитај ја книгата, ако не си ја прочитал.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.847
Eден од најретардираните, најтешки за пратење филмови ever. 90 проценти монолог, 10 проценти дијалог, 90 проценти дрвење за животов :D А крајот, беги. Вчера го изгледав и одма заспав, ито во 1 сато шо не ми се случило.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
И ова :cuc:

La Belle Et La Bete 2014 FRENCH 480p BRRip XviD AC3-EVO

Винсент Касел + таа лепотицата Леа од Blue is the warmest... :love::love::love:

п.с Tracks со Миа Васиковска е одличен, кој не го гледал обавезно, предобар авантуристики биографски филм, мераци за гледање и локации, и нејзината убавина во овој филм, ептен реално доловен филм.

Последно уредено:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Age of Tomorrow (2014) 1080p BrRip x264 - YIFY

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945

Одма иде на даунлоуд а и ќе сидам башка :vozbud:
чекај, what is this? Леле го пуштив на даунлоад, 70% е веќе а овој некој си анонимен филм. Го смешав со Edge of tomorrow :facepalm:

ова е сигурно нешто како што беше Атлантич рим, пред Пацифик Рим.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
чекај, what is this? Леле го пуштив на даунлоад, 70% е веќе а овој некој си анонимен филм. Го смешав со Edge of tomorrow :facepalm:

ова е сигурно нешто како што беше Атлантич рим, пред Пацифик Рим.
Е па за такви како тебе што се бунат постои продукцијава што прави вакви филмови.

Сигурно како контра на Dawn of the planet of the apes ќе направат Down of the planet of the apes :D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Е па за такви како тебе што се бунат постои продукцијава што прави вакви филмови.

Сигурно како контра на Dawn of the planet of the apes ќе направат Down of the planet of the apes :D
глупа работа. Станав од спиење и одма на пц седнав, а традиционално отварат 3 табови одма. Фејс, кајгана и кик ас. Овој беше меѓу први Movies торенти. :нинџ:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Сепак нема да го копираат овој филм (n)
А баш сакав да гледам луѓе во ефтини одела на мајмуни...oh wait Space Odyssey is still here...

Ама затоа како одговор на Херкулес ќе има Hercules Reborn, на Expendables- Mercenaries ( :vozbud: ) и на....не знам кој ама сигурно постои сличен филм Bachelor's night.[DOUBLEPOST=1404575509][/DOUBLEPOST]Ау кои епски филмови ги имаат овие :cuc:
http://www.imdb.com/title/tt3453772/-Asteroid vs Earth :vozbud: И Роберт Дави го прелажале за ова.. :facepalm:

http://www.imdb.com/title/tt3417334/
Airplane vs Volcano :vozbud: Next level креативност на наслови :vozbud: :cuc:

А имаат и 11/11/11 и 12/12/12 (http://www.imdb.com/title/tt2015261/ и http://www.imdb.com/title/tt2313780/ )

Ако не направат 14/14/14 годинава ќе се разочарам.. :(

http://www.imdb.com/title/tt1522835/

Дури и филм за Шерлок имаат :vozbud:

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
"Izlegol" :P

Go gledav jas Bad Words, mi bese zabaven.. somewhat.
цицки со брдавици ма ајде

само малиот некако ми беше напорен знаеш она лична фрустрација такви големи очиња ко џамли нешто се знае курчење од мал напорен радознал ама добро филмче

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
A што е финтата со филмовиве?

Kajgana Shop

На врв Bottom