Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Неподносливо досаден е Once Upon a Time in Anatolia, речиси 1 ипол час не се случува ништо освен рандом разговори помеѓу актерите во филмот.

Transcendence е катастрофа. Тоа е кога забегаат со некој филм демек е многу интелигентен а уствари е ѓубре. Против машината што поправа луѓе се борат со баракна мрежа.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.014
Поени од реакции
42.732
Неподносливо досаден е Once Upon a Time in Anatolia, речиси 1 ипол час не се случува ништо освен рандом разговори помеѓу актерите во филмот.

Transcendence е катастрофа. Тоа е кога забегаат со некој филм демек е многу интелигентен а уствари е ѓубре. Против машината што поправа луѓе се борат со баракна мрежа.
не е за сите

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Eqilibrium добар.
Си сакам дистописки филмови, посебно концептов на филмов многу ми се допадна а тоа е контрола на чуства од страна на владата.
Светските влади го тераат секојдневниот човек да игра по нивно и го спречуваат да мисли премногу и креира, а сите јаки идеи се врз основа на чуства па мислам без чуства нема ни креативност.
Добар филмов, само очекував повеќе од завршницата а не само сурова акција, но ок, Gun Kata rules :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.014
Поени од реакции
42.732
најглупи дистописки филмови ми се equilibrium и матрикс, живи гупости, тие глупи кунг фу сцени.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Догледав конечно се од X-Men (освен последниот, чекам блуреј од тој).
Двојката најдобар, тројката најслаб за мене. Не знам зошто ама Џенифер ич не ми легна како Мистик и многу ми беше мутав цел дел. Ама за последниов слушнав и читав многу добри критики па сега со душа го чекам да дојде на Блуреј.
Вулверин кецот ми беше просек, ништо посебно, океј колку да се каже нешто претходно, како станало се тоа, ама вториов Вулверин, со јапонциве ми беше ептен изгубен во времето и просторот, само крајот мислам дека вредеше у цел филм. Предвидлив, сите пресрврти се знаеја миниму 20-30 минути пред да се случат...Се на се океј филмчиња се, забава, ефекти, приказната не им е толку лоша, си имаат одлични моменти.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Приказната е супер, ама реализацијата не баш. Исто така има многу лоша глума и покрај тоа што има добри глумци во главните улоги. Како и да е доста забавен и лесен филм за гледање е Еквилибрум

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Приказната е супер, ама реализацијата не баш. Исто така има многу лоша глума и покрај тоа што има добри глумци во главните улоги. Како и да е доста забавен и лесен филм за гледање е Еквилибрум
Balе топ си ја заврши работата, имаше јака глума во предвид на сценариото али генерално да, тапа глума од другите.
И не беше добра реализација бидејќи ептен имаат удрено акцент на акција, не ја елаборирале приказната.

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.724
Догледав конечно се од X-Men (освен последниот, чекам блуреј од тој).
Двојката најдобар, тројката најслаб за мене. Не знам зошто ама Џенифер ич не ми легна како Мистик и многу ми беше мутав цел дел. Ама за последниов слушнав и читав многу добри критики па сега со душа го чекам да дојде на Блуреј.
Вулверин кецот ми беше просек, ништо посебно, океј колку да се каже нешто претходно, како станало се тоа, ама вториов Вулверин, со јапонциве ми беше ептен изгубен во времето и просторот, само крајот мислам дека вредеше у цел филм. Предвидлив, сите пресрврти се знаеја миниму 20-30 минути пред да се случат...Се на се океј филмчиња се, забава, ефекти, приказната не им е толку лоша, си имаат одлични моменти.
Добро сега, не може од таков филм да очекуваш да не е предвидлив. Тоа се гледа за да си уживаш два саати. Вториот Вулверин мене ми е најлошиот дел, и нема шанси да извадат нешто толку лошо колку тоа уште еднаш. Не се ни сеќавам што се случуваше, на сила го гледав. А First Class како ти беше? Ако ти се свиѓаше тој, и најновиот ќе ти биде одличен.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Добро сега, не може од таков филм да очекуваш да не е предвидлив. Тоа се гледа за да си уживаш два саати. Вториот Вулверин мене ми е најлошиот дел, и нема шанси да извадат нешто толку лошо колку тоа уште еднаш. Не се ни сеќавам што се случуваше, на сила го гледав. А First Class како ти беше? Ако ти се свиѓаше тој, и најновиот ќе ти биде одличен.
Грешно пишав, мислев четворката најслаб (First Class). Не знам ти викам не ми легнаа некако Џенифер со улогана, а и приказнана ми беше оток онака.
Ама ај се тешам дека у новиов ќе го има барем Вулверин, а сите само добри работи ми кажаа така да има надеж.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Првиот X-Men и First Class се најдобрите во франшизата. Days of Future Past сеуште не ми е гледам па ќе споделам импресии.

Wolverine јас го гледам како спин оф искрено, и двата беа утка но не жалам за потрошеното време.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.115
First Class e vrvot.. neznam zosto ne ti se dopadnal. Tuka nekade se vrti i Days of Our Future Past, pa prvite delovi.. pa da, spin-offite Wolverine..
Tvrdam deka kino mene mi namaluva uzivanjeto.. ne izvadi maximumot za posledniot (days) nitu hobbitot.. doma go gledav posle hobbitot i poveke mi se dopadna.
Zatoa go cekam sega i jas Days so vas. Mada borbite so portalite se samo za 3d!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom