СП 2014 (осминафинале) Холандија - Мексико

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе продолжи понатаму?

• Вкупно гласачи
    91
  • Гласањето е завршено на .
Глупости...

Ајде сега да гласам на анкетава.

Чекај бе сеа сериозно нешто мислите дека заради потезите на Ван Гал поминаа лалињава?

Ај не претерувајте, имаше право некој тука кога рече дека премногу се замараме со тренерите.
Глупости, сам си беше свесен дека си еба матер со Кајт и тој десниот бек, после не дека напраи некоја сјајна рокада со вадењето на тој десниот бек и внесувањето на Депај. Кајт повторно ниеднаш не помина сега покрај Лајун.

Висел голот кур мој, 3 удари во рамки на гол имаа, Де Фрај, голот на Снајдер и пеналот на Хунтелар.
Гол по корнер и непостоечки пенал. Како не му беше само срам да свирне таков пенал, микроскопски контакт недоволен за фаул надвор од шеснаесетник а камоли пенал.
Тоа во прво полувреме требаше да го свирне а не да компензира вака во 94та минута.

Ич не ми се свиѓаат вакви победи гнасни, одма ми се одмилува таа екипа што ќе победи вака. Бем ти фудбал.

Ради вакви работи фудбалот е хејтан во САД, а и низ остатокот од светот. Се додека дајвање ќе биде наградување, и се додека ако Меси падне во шеснаесетник е пенал а Пандев при ист фаул ако падне е жолт за дајвање фудбалов нема да просперира и ќе биде само еден голем бизнис.

Многу геј победа, премногу. Не дека сум нешто за Мексико, ама мизерно издание имаа Недерланциве денеска, што секако не заслужија да победат, но победија. Истиот контакт да беше некаде 50-та минута на 0-0 резултат, жими таквово ќе беше пенал :)

Чекај бе сеа сериозно нешто мислите дека заради потезите на Ван Гал поминаа лалињава?
Да не поминеа Ван Гал ќе беше крив, поминаа пак тој крив. На некој тука нзс неможе човек да ви најде.

48 мин даваат гол и се затвораат.Играат некоја пичкарска формација.Да продолжеја со иста игра имаше голема веројатност за 2-0 на контра.
Др нешто што неможам да сватам, 1-0 и го внесува Чичарито ццццц , па кога се решаваш да се браниш кој кур бе шпиц клаваш.Не да стави некој одбранбен од левата страна да го неутрализира робен кој рака на срце ги искина при крајот овај става шпиц бе.Секако ако го примеја за 1-1 се знаеше дека ќе го цицнат на продолженија при онакви формации, вака барем ќе пробаше 0-1 да задржи.
Пеналот не сакам да коментирам,мислам дека да немаше претходно сомнителни ситуации ова немаше да го свирни , што незначи и дека не било пенал.Треба да разгледам подобро неколку повторени па да видам.Сепак нешто што ме изнервира во цела утакмица е тоа што робен за пеналов падна како да го заклале од мајкаму пичурнико.Не е футбал ова , кога секој гледа да изглуми, не го интересира да даде гол само гледа да се испружи.И во второто таа една ситуација кога робен падна и бараше пенал беше жива брука, можеше да истрча и да направат некоја шанса овај нарочно ја става левата нога и се сопнува самиот со надеж за пенал.
Почнав повеќе од грчка да ги мразам баш ради кељајов

Ради вакви работи фудбалот е хејтан во САД, а и низ остатокот од светот. Се додека дајвање ќе биде наградување, и се додека ако Меси падне во шеснаесетник е пенал а Пандев при ист фаул ако падне е жолт за дајвање фудбалов нема да просперира и ќе биде само еден голем бизнис.
Detski muabet. Fudbalot nema da prosperira. Kao mislish za Makedonija zborime.

Да не поминеа Ван Гал ќе беше крив, поминаа пак тој крив. На некој тука нзс неможе човек да ви најде.
Па да изгубеа ќе беше и те како крив, поминаа ``на среќа`` и воопшто не е заслужен за оваа победа, што не е јасно?

Не. За разлика од натпреварите со Шпанија и Чиле, овде Ван Гал немаше влијание врз победата. Напротив, имаше неколку грешки на почекот. Денес ги извади среќа и индивидуален квалитет.

Гол по корнер и непостоечки пенал. Како не му беше само срам да свирне таков пенал, микроскопски контакт недоволен за фаул надвор од шеснаесетник а камоли пенал.
Тоа во прво полувреме требаше да го свирне а не да компензира вака во 94та минута.

Ич не ми се свиѓаат вакви победи гнасни, одма ми се одмилува таа екипа што ќе победи вака. Бем ти фудбал.
Ај бе куров ми не било пенал.Се гледа дека го нацапа.....си падна овој ко покосен по навика,ама дека такво со чиста совест може да го свирне судија и тоа како може. 9 од 10 судии ќе го досудеа.
Пеналот си беше чист.

Што напраи Мексико, па што заслужи да помине?
Изгледа различен меч сме гледале.
Пенал чист над Робен, па и милиметар да го нагазнел, имаа иницијатива на крај, Очоа у неколку наврати ги спаси Мексиканците..
Ама не, Мексико заслужувале пласман у четврт финале.
Фудбал се игра додека не свирне крај судијата, па макар било тоа у гол во 96 минута, ај ќе ви помине.

Не. За разлика од натпреварите со Шпанија и Чиле, овде Ван Гал немаше влијание врз победата. Напротив, имаше неколку грешки на почекот. Денес ги извади среќа и индивидуален квалитет.
Се согласувам,среќа и индивидуален квалитет.
Реално секој потег оваа утакмица му беше промашен.

Холандија незаслужено до четврт финале али јебига, фудбал е, топка е, се игра до крај иако навивав за Мексико!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom