СП 2014 (осминафинале) Холандија - Мексико

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе продолжи понатаму?

• Вкупно гласачи
    91
  • Гласањето е завршено на .
Не. За разлика од натпреварите со Шпанија и Чиле, овде Ван Гал немаше влијание врз победата. Напротив, имаше неколку грешки на почекот. Денес ги извади среќа и индивидуален квалитет.
Па и ја тоа го зборам ама еве викаат дека водоносачот не ги напраил измените. :facepalm:

Ко божем измените ја свртеа утакмицата.

Колку бев само убеден дека ако израмнат, ќе ги прцнат во регуларниот дел. Мора концентрацијата да им падне, 3ца околу Робен го фаулираа и чао амигос.

Колку беше ова Ван Гаал тајм. Кој ќе ги гледа у ПЛ вака...

Холандија незаслужено до четврт финале али јебига, фудбал е, топка е, се игра до крај иако навивав за Мексико!

@dragonsky кажи му на малиов дека нема незаслужена победа, чим тепале значи заслужиле, да не го затепам!

а извинете зашто не заслужи мексико да испадне пошто играа со 1 играч ... голман ? фудбал се игра до крај а не дај гол и бункер ... да не беше очоа немаше ни група да поминат !!!!!

Па и ја тоа го зборам ама еве викаат дека водоносачот не ги напраил измените. :facepalm:

Ко божем измените ја свртеа утакмицата.
Ништо не направија измените. Сем што го сменија концептот на игра кон нешто што требаше да го игра од почеток. Ама тоа е само исправање на грешка.

Инаку, за волја на вистината и многу рано го изгуби Де Јонг кој му е клучен во координирање на одбраната и заради кого личеа на колектив досега. Ако е посериозна повреда ќе биде голема загуба.

или можда физиотерапевтот ги направи измените,што знам.

ботови едни со самото тоа што увидува претходни грешки во составот и ги прави вистинските измени во второ полувреме,дава до знаење дека ги исправа грешките,фрла се на една карта,победа и само победа.

Со Депај одиграа похрабро и понапаѓачки нешто што требаше од почеток да играат,а во Хунтелар добија посвеж напаѓач на местото на Перси кој денеска беше очаен.

Повредата на Де Јонг ги скрши тактиките на Ван Гал и затоа на моменти изгледаа како раштиман оркестар,ама пак некој да ми каже дека идат даље Холандија незаслужено треба да е тоталка ментален.
Е не,нека го клонираат Очоа по два пати на секоја позиција,ама овој пат со 15 прсти на секоја рака.

Ама ај,се експерти по фудбал крепи форумов.

Ooohhh Robin Van Persieeee :vozbud:

Sto se potresovte tolku ne znam ko kojznae kolku jaki bile Meksikancive. Dadoa eden gol od 30 metri i imaa 2-3 shansi koi ne ni bea 100%.
Penalot 9/10 ako ne i 10/10 sudii bi go svirele i da imalo i da nemalo kontakt Roben go napravi samo pouverliv da bide. Pa skoro sekoj vtor penal e vakov, Rafa postavi noga i ovoj se frli sto od prva nema shansi da vidis dali imalo ili nemalo kontakt.

I ajde so pomalce indijanci tolku podobro, evropsko finale all the way !!

или можда физиотерапевтот ги направи измените,што знам.

Се фати како слеп за стап со измениве , знам дека измена го реши натпреварот ама знаеш чија? Онаа на селекторот на Мексико кога го извади Дос Сантос и реши да се брани до крај.

@dragonsky кажи му на малиов дека нема незаслужена победа, чим тепале значи заслужиле, да не го затепам!
Му кажувам.

Мексико воделе. Ако заслужиле зошто не се одбранија ?

Значи не, до негде ќе имаше логика ова ако за 1-1 имаше дајв за пенал па да кажеш Холандија незаслужиле.
Ама па од друга страна зошто си дозволиле да стигнат до ситуација да се бранат во 93та мин ?

Или ако Мексико тепаше и да имаше "Ете Холандија имаа 50 шута заслужија да победат и 99,102% посед имаа", ако ги бивало ќе дале гол.

Вака за жал на Мексико никој не им е крив што стигнаа до таква ситуација.

Тоа е разликата меѓу врвни и другите репрезентации.

Не би одел до толку дека не заслужија да победат холанѓаните али дефинитивно не им беше најсјајно издание. Верувам дека ќе имаат подобро натака. Генерално вината за лошото издание ја префрлам делумно на времето и лошата поставеност на играта од Ван Гаал. Мексиканците исто многу паднаа во последниот дел.

Не сум нешто за лалињава али ми се симпатични и искрено би ми се направил мерак да земат они една титула конечно.

Едноставно сметам дека не е фер земјата која што на фудбалот им ги дала една од најдобрите 10ки во историјата Јохан Кројф, па понатаму Џони Реп, Резенбринг, Марко ван Бастен, Гулит, Рајкард, еден од најдобрите дефанзивци Давидс, Беркамп, Клајверт и уште еден куп други да не носи една ѕвездичка над амблемот.

Се фати како слеп за стап со измениве , знам дека измена го реши натпреварот ама знаеш чија? Онаа на селекторот на Мексико кога го извади Дос Сантос и реши да се брани до крај.

а Ван Гал пушти се на една карта со внесувањето на Депај и вадењето на тој Верхаег.
Не се правете будали со сила,Мексико немаше сили за 90 минути напад и само напад,се крстеа во Очоа кој во неколку наврати ги спасуваше соиграчите.

Контакт имаше, што е доволно да суди пенал судијата и ич таквото да не му чуе. Е сега е друг проблемот. Двојни стандарди. Змејски спомна, Некој ќе добиеше жолт картон за паѓањето на Робен. Вчера имаше "поголем" пенал врз Хулк од овој и не го досудија. Дури мислам и жолт појаде Хулк, не сум сигурен. Исто така поголем пенал имаше во првото полувреме.
Зборот ми е потребни се стандарди во фудбалот. Технички правила со јасни "граници" што е фаул а што не е. Што е пенал а што не е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom