Т
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Веруј америма хахха момак ме мрзи да пишувам.Само кратко ке ти кажам храната што ке се произведува бетер ке биде и погадна без укус а за твоја информација здравата храна е онаа која ти самиот ја произведуваш и знаеш како ја одгледуваш.Во споредба со пред 100 години, денешната храна е побезбедна. И со развојот на технологијата и прехрамбените стандарди ќе станува се побезбедна.
![]()
На баба ми и дедо ми генерациите сите живееја +80 години без 4 апчиња испиени во животот, а додека генерациите на татко ми половината веќе им изнесуваат годишнина. Прашај од постарите луѓе колку пред 40 години имало срчеви или мозочни удари, откажување на бубрези, канцер. Имало само туберкулоза и тоа било. Умирале новороденчиња, но тогаш школите крцале од деца, а денес не умираат новороденчиња, но затоа полупразни училишта.Пред 100 години луѓето у просек живееле по 35-40 години. Денес живеат до 70.
До 40 посто од новороденчињата умирале пред 100 години.
Веруј америма хахха момак ме мрзи да пишувам.Само кратко ке ти кажам храната што ке се произведува бетер ке биде и погадна без укус а за твоја информација здравата храна е онаа која ти самиот ја произведуваш и знаеш како ја одгледуваш.
На баба ми и дедо ми генерациите сите живееја +80 години без 4 апчиња испиени во животот, а додека генерациите на татко ми половината веќе им изнесуваат годишнина. Прашај од постарите луѓе колку пред 40 години имало срчеви или мозочни удари, откажување на бубрези, канцер. Имало само туберкулоза и тоа било. Умирале новороденчиња, но тогаш школите крцале од деца, а денес не умираат новороденчиња, но затоа полупразни училишта.
Нема многу сомнеж за податоците едноставно медицината во комбинација со останатите технологии енормно е напредната така да до пред еден век умирале еден куп луѓе од банални причини за кои денес е смешно да се зборува.Од кај ти се овие податоци?
На баба ми и дедо ми генерациите сите живееја +80 години без 4 апчиња испиени во животот, а додека генерациите на татко ми половината веќе им изнесуваат годишнина. Прашај од постарите луѓе колку пред 40 години имало срчеви или мозочни удари, откажување на бубрези, канцер. Имало само туберкулоза и тоа било. Умирале новороденчиња, но тогаш школите крцале од деца, а денес не умираат новороденчиња, но затоа полупразни училишта.
Темата е како храната и другите фактори битни за живот имаат влијание на должината на животот, односно колку се штетни. Не дали имале лекарства од типот на парацетамол и слично. Тоа време се умирало од банални работи, тоа е точно, ама од причина што владееле војни и терор од државите во кои се живеело. Прашањето е, ако се е толку сјајно како што овде некој сака да го прикаже зошто на пример Марко Поло забележал дека некои Јоги живееле по 150 год. пред некои 5 века на пример.Нема многу сомнеж за податоците едноставно медицината во комбинација со останатите технологии енормно е напредната така да до пред еден век умирале еден куп луѓе од банални причини за кои денес е смешно да се зборува.
Темата е како храната и другите фактори битни за живот имаат влијание на должината на животот, односно колку се штетни. Не дали имале лекарства од типот на парацетамол и слично. Тоа време се умирало од банални работи, тоа е точно, ама од причина што владееле војни и терор од државите во кои се живеело. Прашањето е, ако се е толку сјајно како што овде некој сака да го прикаже зошто на пример Марко Поло забележал дека некои Јоги живееле по 150 год. пред некои 5 века на пример.
lol Ова се глупости. Најсериозно.Веруј америма хахха момак ме мрзи да пишувам.Само кратко ке ти кажам храната што ке се произведува бетер ке биде и погадна без укус а за твоја информација здравата храна е онаа која ти самиот ја произведуваш и знаеш како ја одгледуваш.
Ова е муабетот.
Прегледај го приврзокот 96341
Леле, немој да ме јебеш. Генерациите на баба ти и дедо ти имаат живеено у 20ти век, кога медицината има напреднато толку многу.На баба ми и дедо ми генерациите сите живееја +80 години без 4 апчиња испиени во животот, а додека генерациите на татко ми половината веќе им изнесуваат годишнина. Прашај од постарите луѓе колку пред 40 години имало срчеви или мозочни удари, откажување на бубрези, канцер. Имало само туберкулоза и тоа било. Умирале новороденчиња, но тогаш школите крцале од деца, а денес не умираат новороденчиња, но затоа полупразни училишта.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahavatar_BabajiМарко Поло видел и еднорози а уствари биле носорози.
Баш сум бил по македонските села ( коишто се запустени) и сум видел еден куп старци плус 70 години што не слушнале за лекар во животот, а здрави ко дрен. Не можеш ти да го споредуваш чистиот воздух, чистата храна, чистото млеко со смогот, нечистотијата, индустриската хемиска храна.Порано храната била поздрава тоа е точно но дали животниот век бил подолг? Пред 2 месеци бев во селото на баба ми и отидовме до гробиштата и највеќе умрени имаше на 60 до 65 години. А имаше неколку на 55. Ретко некој да имаше над 70 и дали еден имаше над 80. Значи порано луѓето умирале помлади бидејки било сиромаштија и луѓето биле измачени и работеле по цел ден. Животниот век расте и продолжува да расте.