Фан клуб - РК Вардар

Стварно не знам зашто кога веќе Сергеј лично ја гради салата како што некои од вас кажуваат тука, не ја реновираше Кале како што направи со Јане, Вардар си имаа сала, има простор на Кале да се проширува да се гради и он не, Јане ќе ја правам за Вардар.. абе ајде ;) Јасно е дека и во Вардар и во МЗТ од позадина делува власта, што се случува кој финансира и кој како делува и одлучува тешко е да се каже, ама има мутни игри тоа е јасно. Друга работа, гледам некои даваат пример за Градски. На Градски столчињата се црвено-жолти, а замислете бе еве да ги направеа зелено-бели. Која ќе беше нашата реакција ? Или ќе ќутевме, не е наш стадионот нели. Ферски би било неутрална боја, нормално и јас сакам црвено-црна сала, ама ете ја Кале ние се одлучивме за Јане, која што ќе припаѓа и на нас и на МЗТ и тоа е тоа. Ставете се од нивна страна, идат на дерби со вечниот ривал во своја сала и салата е во бојата на ривалот. Дефинитивно е лоша одлуката Вардар да се пресели во Аеродром, иако од една страна може да придобиеме гледачи и навивачи од тој дел, меѓутоа односите не се баш нај нај помеѓу Комити и ФА, а знаејки го менталитетот на децата од фа многу е веројатно да има провокација од нивна страна и одговор од наша, што ќе создаде хаос.

Ај бидете реални. Да беше обратно да не ќе ќутевме ? Како што кажа еден член, не навиваат столчињата туку навивачите. Чија и да е салата таа МОРА да има неутрални бои за да не дојде до кршење од наша или нивна страна. Златно Кале бе атмосферата таму ништо не ја менува и историјата испишана во неа. На утакмици со Барселона, Динамо Минск, Магдебург, Металург, и ред други имало невидена атмосфера, каков БТ какви ЛШ. Тој што присуствувал на овие утакмици знае за што зборам. Ако не ние да протестираме дека нема да навиваме таму :D

Од кај тоа МОРА? НЕ МОРА, ако кршат ќе бидат опоменати па ќе си бараат нова сала ко лирија.

Кале ко расадник полека ќе замине во историјата. Време е за поголеми работи, атмосфера ќе има и во новата сала која би требало да е и поголема и покомтна и поакустична.

Од кај тоа МОРА? НЕ МОРА, ако кршат ќе бидат опоменати па ќе си бараат нова сала ко лирија.

Кале ко расадник полека ќе замине во историјата. Време е за поголеми работи, атмосфера ќе има и во новата сала која би требало да е и поголема и покомтна и поакустична.
Јасно стој во договорот салата е НАША, а додека е во наша сопственост МЗТ ќе игра во неа без да плаќа кирија. Значи гледајте и од нивна страна заѕоа што ако беа плаво бели или зелено бели сите ќе скокавме. Земјиштрто е НИВНО кое ни е дадено за да изградиме нова сала. Место кеш, земјиште поштo нели money talks. Ние колку време играме на градски и да дое Слога да го реновира и да става нивни бои ќе се помириме нели? Кој кур се прават тензии дури не ни бараат столчиња во нивна боја туку неутрална, што е сосема во ред.

Јасно стој во договорот салата е НАША, а додека е во наша сопственост МЗТ ќе игра во неа без да плаќа кирија. Значи гледајте и од нивна страна заѕоа што ако беа плаво бели или зелено бели сите ќе скокавме. Земјиштрто е НИВНО кое ни е дадено за да изградиме нова сала. Место кеш, земјиште поштo нели money talks. Ние колку време играме на градски и да дое Слога да го реновира и да става нивни бои ќе се помириме нели? Кој кур се прават тензии дури не ни бараат столчиња во нивна боја туку неутрална, што е сосема во ред.

Земјиштето е на општината не на клубот.

Договорот е нас безпари земјиште АМА клубот да игра без пари и салата да премине во нивна ЦЕЛОСНА сопственост после 20 или 30 години. Неутрални бои или партнерство ако дадат пола пари за градба или салата да остане во наша трајна сопственост, значи општината земја ние градба 50:50.

Вака како што е ако НЕМА клауза во договорот за тоа како треба да изгледа салата или столчињата тогаш не треба ни да се разговара на таа тема со нив. Правиме што сакаме и тоа е тоа.

Градски го реновира државата и го направи по нивен кеиф. Никој не го праша Вардар ништо така да нема што да ги прашуваме нив, ако не им одговара слободно нека си најдат друга сала.

Тензии прават они, неможат да се помират со фактот дека некој друг стопанисува со тој објект денеска. Нема што да им попуштаме од што цело време ќутиме малски екипи градат имиџ на наш грб. Доста е.

Иначе слога го направи токму тоа со стадионот во Чаир кој пред се припагаше на Балкан Стококомерц.

За тој графитот "нема место за Вардар во Аеродром" беше прешкртан во рок од еден ден мислам. :)

Генерално до сеа немало некои проблеми од моја гледна точка. Неброен број на пати сум чекал автобус на булевар со шалче или дрес од Вардар па никој ништо не ми направил. Годинава скоро после секоја утакмица од ЛШ ракомет кога ќе идев да јадам во 7ца во Аеродром, секогаш била полна со дечки со вардарови обележја.

Може не од дечките од ФА али во Аеродром има еден куп луѓе кои си се симпатизери и често одат на утакмици на Вардар. Мене на памет одма ми паѓаат барем 5-6 познаници.

Али за тоа другото Сабја е во право. Малце треба или непромислено однесување на еден или двајца за да се случат немили сцени.

Ја искрено салава у Аеродром ја гледам и како потенцијал за привлекување на повеќе гледачи а и искрено мислам дека ќе има поголема публика од порано. Прво голема населба е и луѓе што сакаат квалитетен спорт полесно ќе се решат да дојдат во сала, па кај најмладите да се всади љубовта за Вардар како што некогаш било.

Е сеа само треба да се настапи паметно а не да се тера провокаторски.

Мене не ми мења каква боја ќе бидат столчињата ако луѓето кои ќе седнат на нив се со вардарови обележја. :)

По Мене за добар партнерски гест требаше да бидат неутрална боја.

За тој графитот "нема место за Вардар во Аеродром" беше прешкртан во рок од еден ден мислам. :)

Генерално до сеа немало некои проблеми од моја гледна точка. Неброен број на пати сум чекал автобус на булевар со шалче или дрес од Вардар па никој ништо не ми направил. Годинава скоро после секоја утакмица од ЛШ ракомет кога ќе идев да јадам во 7ца во Аеродром, секогаш била полна со дечки со вардарови обележја.

Може не од дечките од ФА али во Аеродром има еден куп луѓе кои си се симпатизери и често одат на утакмици на Вардар. Мене на памет одма ми паѓаат барем 5-6 познаници.

Али за тоа другото Сабја е во право. Малце треба или непромислено однесување на еден или двајца за да се случат немили сцени.

Ја искрено салава у Аеродром ја гледам и како потенцијал за привлекување на повеќе гледачи а и искрено мислам дека ќе има поголема публика од порано. Прво голема населба е и луѓе што сакаат квалитетен спорт полесно ќе се решат да дојдат во сала, па кај најмладите да се всади љубовта за Вардар како што некогаш било.

Е сеа само треба да се настапи паметно а не да се тера провокаторски.

Мене не ми мења каква боја ќе бидат столчињата ако луѓето кои ќе седнат на нив се со вардарови обележја. :)

По Мене за добар партнерски гест требаше да бидат неутрална боја.

Ова е Македонија, секое чудо 3 дена. Ќе зборат и демонстрираат ама на крај сите ко попчиња ќе се нацртаат на ЛШ. Остај партнерски гест, неможе да бидеме партнери со некој што допрва ќе ни биде конкурент. Не заборавај пред 10 години металург не ни беше конкурент во ракомет ама денес е. Мора да се постави ред, денес ова им смета утре ќе сакаат они да ја отворат салата или да имаат предност при избор на термин... Вардар - газди, мзт потстанар, нема што да се преговара.

Сте сте за ВАРДАР само не признавате...;)

Сала во тој дел на Аеродром е многу паметна инвестиција,од цел Аеродром се стига за 10-15 минути до таму.Салата не е многу голема и пристојни бројки на посетители би можеле да се очекуваат и со најнеатрактивните противници зошто едноставно пристапноста е огромна.

Ова со столиците ми е дебилно прашање во најмала рака.Зошто да тресеш осило без причина.

Ново ривалство, интересна сезона не чека :P

За соопштениево не бил известен Ивица изгледа, ке се смират полека :)

Ова е Македонија, секое чудо 3 дена. Ќе зборат и демонстрираат ама на крај сите ко попчиња ќе се нацртаат на ЛШ. Остај партнерски гест, неможе да бидеме партнери со некој што допрва ќе ни биде конкурент. Не заборавај пред 10 години металург не ни беше конкурент во ракомет ама денес е. Мора да се постави ред, денес ова им смета утре ќе сакаат они да ја отворат салата или да имаат предност при избор на термин... Вардар - газди, мзт потстанар, нема што да се преговара.

Сте сте за ВАРДАР само не признавате...;)
Ова е пример за пост како не треба да се пишува :)
Се гледа дека не си дошол долго време во Македонија, ниту навиваат за Вардар, ниту ќе навиваат за Вардар.
Тие што гледаат квалитетен спорт ќе го гледаат и Вардар и Слога и Дрита да им дојде во населба да им игра и да има јак тим. За да го натераш некој со срце да навива за клубот треба од мал да го носиш по утакмици и да го учиш. А во тамошните основни школи да не речам буквално, ама им се забранува да навиваат за Вардар. Нормално, има некои деца на кои не смеат да им писнат дали ради тоа што може да ги прегазат од ќотек или дека имаат некои постари браќа кои одат со Комити, ама на повеќето им се јаде гомна ако одат со Комити. Што е и најнормална ствар, како што ние се трудиме да собереме нови луѓе, така и они ;)

Не само што не навиваат за Вардар, туку има фаци од ФА што повеќе ги мрат Комити него ли ЦПБ.
Нека те упати некој што се случуваше на релација Аеродром-К.Вода летово, после ќе видиш во какви односи се младите членови на двете групи :icon_mrgr:

Пак ќе кажам, селењето во Аеродром е НАЈГОЛЕМА ГРЕШКА, допрва ќе се уверите за што зборам :гик:

Последно уредено:
Убаво вика Коњаникот, нонсенс е салава, таман е Кале за Сеха и лигашките утакмици а Борис за ЛШ.
Од друга страна, кога веќе се решил Самсоненко да гради сала, тоа требал да го направи во К. Вода, таму се наоѓа матичната сала на Вардар, салата Расадник во која клубот ги играше натпреварите уште пред Кале, плус што во К. Вода има голем број на комити, како од постарите генерации така и од поновите.

Тоа што почнаа да ставаат црвени столчиња во салата беше најголема грешка,требаше да се остане на тоа од порано,а тоа е во салата да има сиви столчиња,само така сите ке бидат задоволни...:)
Замислете Кале некој да ја направеше цела плаво-бела или уште полошо зелено-бела и вие нема да останете мирни на тоа..;)

А за овој фаранг не ми се трошат зборови,куртон застанат во 70-тите години и никако да мрдне,само се надевам дека не го оправдувате или не се согласувате со него..:)

Абе видете и јас сакав Кале да ја изградеше од ново со капацитет од 12000. И јас сакам стадионот да му го дадат под концесија на ФК Вардар да бидат столчињата во црвено црни, а се знае за што е изграден и што е најтрагично стадионот кој е изграден за Вардар дојде ред Вардар да плаќа кирија за да игра на него. Ама мене никој не ме прашува нити останатите навивачи на Вардар.

Ова е пример за пост како не треба да се пишува :)
Се гледа дека не си дошол долго време во Македонија, ниту навиваат за Вардар, ниту ќе навиваат за Вардар.
Тие што гледаат квалитетен спорт ќе го гледаат и Вардар и Слога и Дрита да им дојде во населба да им игра и да има јак тим. За да го натераш некој со срце да навива за клубот треба од мал да го носиш по утакмици и да го учиш. А во тамошните основни школи да не речам буквално, ама им се забранува да навиваат за Вардар. Нормално, има некои деца на кои не смеат да им писнат дали ради тоа што може да ги прегазат од ќотек или дека имаат некои постари браќа кои одат со Комити, ама на повеќето им се јаде гомна ако одат со Комити. Што е и најнормална ствар, како што ние се трудиме да собереме нови луѓе, така и они ;)

Не само што не навиваат за Вардар, туку има фаци од ФА што повеќе ги мрат Комити него ли ЦПБ.
Нека те упати некој што се случуваше на релација Аеродром-К.Вода летово, после ќе видиш во какви односи се младите членови на двете групи :icon_mrgr:

Пак ќе кажам, селењето во Аеродром е НАЈГОЛЕМА ГРЕШКА, допрва ќе се уверите за што зборам :гик:

Полека малку во Македонија сум релативно често а пола од другарите ми се баш од аеродром, всушност ако треба да бирам подгрупа најверојатно би бил со ЛФ 35+ екипата која претежно е од стар аеродром. Многу добро знам што зборам и како стојат работите само што ти имаш друга визија за Комити и Вардар сакаш од Комити да направиш јунајтед форс - радофци или нешто слично, мала јака екипа, добра атмосфера. Проблемот е што Вардаар не е Рад, ние не сме маалска екипа и група. Треба да сме од отворен карактер и да се бориме за тоа да имаме што е можено повеќе публика и навијачи. Тоа штo ти си спремен да им го одстапиш аеродром на овие бескичмењаци кој час се за Вардар час за некој друг е грешка. Треба само да се игнорираат, нивниот едниствен ривал се самоуништи и нив ќе ги снајде истата судбина за некоја година. Вардар треба да се фокусира баш на привлекување фанови од таму. Убаво си напиша некој на предходната страна дека после утакмица на РК Вардар и во аеродром имало цел куп наши и дека немало проблеми и зошто би имало и аеродром си навива за Вардар. Остај ги ти овие сељациве 10тина души што се фураат само мзт а не си ја знаат сопствената историја. Биди сигурен дека моја генерација и све постаро е за Вардар во аеродром а пази моја генерација е таа што сега има деца, тие се тие што од мали ќе носат деца на утакмици. РК ВАРДАР против Кил и Барса или кк-то против цедевита, игокеа, широки и тоа прашање до кога, како тргнале работите прашање на време е пред да ги шутнат од аба... Вардар треба да си ја брендира салата и да си направи и еден навијачки паб таму каде пиво ќе биде ич пари со членска :D и само гледај како за 2 години ќе ги снема. Комити треба да се организираат подобро и да не им остават простор за маневрирање на вакви малски групи.

За салата се тоа си испадна случајно. Сети се кога ја зеде Самс салата, тогаш ни РК ни ФК не беа ни во мислите, него владата го спремаше за мзт, затоа и проба да го смени името на жрк. Идеата на Ивица е аеродром да добие машки женски врвен спортски колектив кој ќе го носеше името на општината. Одкако не најдоа купец за ФК Вардар (италјанците) и се направи притисок да влези Самс и во РК и ФК владата практично му даде амин да влезе со сета сила во Вардар. Салата веќе беше почната. За седиштата јас сум 100% сигурен дека Ивица или некоја друга вмровска фаца од управата на рк ги бирала, нормално они црвено си го сметаат за вмровска боја.

Конкретно се сложувам дека салата е без врска поготово кога ќе се заме во предвид капацитетот ама тоа ти е најдобар доказ за она што го зборам, за жрк аеродром и кк аеродром (планот на Ивица) салата си е таман...

Што убава нијанса на плава боја биле столчињата претходно...:love::icon_mrgr:
10455056_789905851027973_7330565376191179203_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom