Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ako zborime za kanalski tip klima eve edna od Vivax koja bi ti zavrsila rabota so negde 80% optovaruvanje ...
Aj вака да се повториме, значи со тие 62.000 денари, добивам комплет внатрешна и надворешна единица (даљински маљински..) и уште ми требаат баккарни цевки, монтажа и црева и решетки (ситна пара)?

Какви се Вивакс по квалитет?

Aj вака да се повториме, значи со тие 62.000 денари, добивам комплет внатрешна и надворешна единица (даљински маљински..) и уште ми требаат баккарни цевки, монтажа и црева и решетки (ситна пара)?

Какви се Вивакс по квалитет?
Da bas taka sve komplet e vo taa cena, plus ziden termostat so isti funkcii kako daljinskoto.
Вивакс е 80% исто Грее, поефтино едино Мидеа да најдеш кај нас од каналска но и послаба варијанта. Монтажата може и до 500 да те фати од кои 100-150 за да ти ги наместат и спојат со бакар 2те единици(ко за обична клима), друго што имаш е лимарски работи, изолација на пленуми и спојување/монтажа на истите, ако најдеш ефтин лимар за пленумите кои не би биле појше од 2000ден по пленум другото е цревата и решетки, што пократки поефтино...многу зависи просторот каков е за да се одреди цената. Во Битола може и поефтино да те фати за материјал и монтажа, незнам колку имаш за бушење отвори.
Треба да најдеш прво некој од климаџииве да ти го исцрта на хартија како и што треба да се изработи од лимарите, или они сами да ти дадат понуда да го изведат ама сигурно ке надуваат цена пошто ретко кој праи ова по дома. Ама ценкај се ке прифатат на крај :)

Последно уредено:
^ Овој за мене е иднината на негативците во Холивуд, едноставно владее како негативец :cuc: :cuc:
Кога би ми дозволиле да се изживувам на некој онака мерачки да го кинам со клешти , овој би ми бил во топ5(y)

X1
X2
X3 = Вечита борба Ерик вс Чарлс
X4
X5

Здраво на сите,

Подолго време сум тука, и браво за аргументираните мислења и споделувањето на знаење за греење (и ладење).

Речиси се решив да ја земам Vivax ACP-12CH35GEEI (25.000 ден. линк), и како за беља ми налета комшијата кој работи со клими веќе 10 години (монтер) и ме убедува да сум земел BEKO bynu120/bynu121 inverter (27.000, линк).
Демек, последниве 2 годони, многу помалку интервенции имале на BEKO, отколку на Vivax.

Работата е, за Vivax има доста материјали јна форумов, каков компресор има, COP и сл., па и на офицјалната цев-страна. За BEKO од друга страна не најдов многу информации, освен дека е made in turkey.

Би ценел ако некој знае да сподели, и секако да ме посоветува.

Климата треба да грее (и лади) дневна од 40 квадрати на поткровје (пола е кос кров со минимална висина 1,55м), со 15цм тервол и гипс картон на ѕидови и таван, и Salamander 5D дограма.

За тој простор ако сакаш и да се грееш ќе земеш осумнаесетка. Имам 18 вивакс geei скоро една година во дневна од 39 квадрати и засега сум задоволен.

Vivaxot e najeftin na www.ekupi.mk koja najverovatno e online prodavnica na Pakom, ako odite prema Vizbegovo od desnata strana na patot imaat golem objekt. Skoro se javuvav vo Palom za edna klima i covekov na telefon mi vika cekajte da ve povrzam so nasata prodavnica ekupi. Ima i hrvatska verzija ekupi.hr so koja sorabotuvaat i mislam deka sto i da ima na ekupi.hr moze da se donese i ovde za 7dena. Slucajno ;) na hrvatskiot ekupi ima i Mitsubishi 12ka MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA za 580eu pa moze da si prasate dali ja nosat Palom ili ekupi tuka.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom