СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Фердинанд од секогаш ми личел на Скар од Кралот Лав цртаниот.

Милер и Хеведес асистенции,Супер Марио гол.Бундес повторно на врвот.:pipi::свиркам:
Не знам до кога е апдејтирано најново ова ама гледам пред 7 часа било постирано :) интересна статистика сепак.

Reporter: "Germany have built their own training camp in Brazil, that's German efficiency for you"

Lineker: "Well they knew they would last more than 2 matches"

Немој Гери,ќе те распнат дејли мејл.:icon_mrgr:

Некој веќе со Најџерија зврши. Идемо даље Босно:love:

10470939_10152484522877453_5862652162532265992_n.jpg

na joakim lev izgleda navika mu e non stop da si buricka vo nosot :D
i deneska na dva pati go kazaa kako vade ruda od nosot :D

Legendarna izjava Emira Spahića ;

Žao mi je što nemamo autoput, što imamo više od pola miliona nezaposlenih, što nam na vrhu sjede šupljoglavci, raspiruju nacionalizam, godinama nas levate.
Žao mi je što su mnogi od nas djetinjstvo proveli u podrumu.
… Žao mi je što nas ne poznaju, pa nas potcjenjuju.
Žao mi je, jer znam da bi ulice svih gradova u Bosni i Hercegovini sinoć izgledale veličanstveno, da je bilo drugačije.
Ali mi je neizmjerno drago što nisam rođen ni u Parizu, ni u Danskoj, ni u Portugalu, zemljama gdje imaju velike stadione, a hladnu publiku, kojoj moraš “uzdurisati” premoćan razglas da bi ih afirmisao da navijaju barem 2 minute.
Drago mi je, jer u ovoj našoj hladnoj, gladnoj i siromašnoj zemlji, kad te strefi nešto na sred ulice, još uvijek ima onih koji će ti prići i pomoći, bez obzira na sve.
Jer te komšija zovne na roštilj iako je na birou pola godine, nema nikakva primanja i udara glavom od zid razmišljajući od čega će uplatiti zaostalu ratu kredita.
Ovdje se ne živi samo da bi se umrlo, ovdje se i umire da bi se živjelo! Ovo je moja Bosna!”

10367821_1432350337032872_1901001762436545528_n.jpg

П.с Оваа година верувам дека туристите ис Неw Зеланд нема да се баш добредојдени у Босниа!

После сите twists and turns на првенствово, една европска репрезентација да има во полуфинале, ќе биде огромен успех. И да, нема Бразил или Аргентина да бидат шампиони, туку еден од Чиле и Уругвај, mark my words :cool:.

После сите twists and turns на првенствово, една европска репрезентација да има во полуфинале, ќе биде огромен успех. И да, нема Бразил или Аргентина да бидат шампиони, туку еден од Чиле и Уругвај, mark my words :cool:.
Де бе.....чекај.Секое првенство европјаните се по малку андерачивери во фазите по групи,па на крај до сега немало првенство во кое нема најмалку 2 европски земји во полуфиналето.
На крајот од краиштата нека се радуваат сега колониите на нивно тло,ќе дојдат пак во Европа за 4 години и пак ниту една неевропска селекција нема да може да пружа некаков отпор. :D

Де бе.....чекај.Секое првенство европјаните се по малку андерачивери во фазите по групи,па на крај до сега немало првенство во кое нема најмалку 2 европски земји во полуфиналето.
На крајот од краиштата нека се радуваат сега колониите на нивно тло,ќе дојдат пак во Европа за 4 години и пак ниту една неевропска селекција нема да може да пружа некаков отпор. :D
И јас сум грешка, сега ја разгледав подобро шемата, ако се е како што треба Германија-Франција вкрстуваат во четвртфинале, така да една европска ќе има секако во полуфиналето, ама останувам на ставот дека европска репрезентација не го зема ова светско :D

Никогаш до сеа на светско не се случило "грција сценарио" односно екипа од втор ранг да стигне до трофејот првак на свет.

Дури не се случило ни финале да игра таква репрезентација во понов период иако Бугарија и Шведска 94, Хрватска 98, Турција 02, Уругвај 10 беа на некој начин блиску.

Веќе половина век околу трофејот се вртат тие 5-6 репрезентации посебно ако ги исклучиме домашните трофеи на Англија и Франција и последното на златната генерација на Шпанија, кругот е уште помал кај што доаѓаме само до Бразил, Италија, Германија, Аргентина и од страна малерозната Холандија со три финалиња.

Искрено мене би ми било многу мило доколку некое вакво изненадување стигне до трофејот, посебно во вакво време кога фудбалот станува само машина за пари.
True story bro ! Нека земе Мексико, Гана, Коста Рика, па и Колумбија прекрасна игра прикажува, доста само големите репрезентации зимаат ...

Jaс сакам Чилеанците да освојат.[DOUBLEPOST=1403402702][/DOUBLEPOST]Oд понеделник, по 4 утакмици на ден.
2 од 18 часот и 2 од 22 часот.

Не знам зошто е вака ама претпоставувам пошто е последно коло па да не се праат некои калкулации. Ваљда.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom