- Член од
- 17 јануари 2012
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 644
Ич не ги бива...како атеистите исти се![]()
Јас би рекол дека се како верниците.
Научиле едно нешто и нема мењавање и по цена на пораз

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ич не ги бива...како атеистите исти се![]()
Без душа, без воља и без акл...три во едно...bez dusa bez volja igraat.
drva
Pánta rêiЈас би рекол дека се како верниците.
Научиле едно нешто и нема мењавање и по цена на пораз![]()
Кои се индикациите и показателите за тоа дека постои?Обично е клучниот збор овде.
По мое убедување душата постои, и лично сметам има доста индикации и показатели за истото. Е сега некој сака црно-на-бело докази (што е сосема во ред) за истото, други, како мене, доволна им е индикацијата.
Pánta rêi
Законот за 3 објаснет во Библијата го тврди токму тоа....Pánta rêi[DOUBLEPOST=1403124428][/DOUBLEPOST]
Кои се индикациите и показателите за тоа дека постои?
Кои се индикациите и показателите за тоа дека постои?
Хе хе хе...браосЕден пример е тоа е Свеста која не кореспондира директно со мозочното ткиво. Со други зборови, не се взаемно поврзани експлицитно. Мозокот сам по себе не генерира свест. Имаше случај каде човек во тешка незгода изгубил повеќе од 50% од мозочната маса, и не само што продолжува да функционира, туку се останато му функционира супер, меморија, однесување итн. иако деловите од мозокот кои ги има загубено делум се центрите каде се третира меморијата.
Има и други примери - Руските експерименти со аурата. Контраверзниот 21 грам. Реинкарнација или луѓе со сеќавања од претходен живот(и) итн. Трансперсонална психологија. Квантна Механика итн.
Сакаш да кажеш дека свеста е дел од душата?
Тоа ти сам си одговори, одговор што тебе ти е ќеиф? Браос. А прашањето кај е?
Ај, ќе тргнам и од таквиот одговор па велам: ако атеизмот е НЕверување во постоењето бог(ови), тогаш што Е атеизмот?
Ок.....те разбрав...некогаш кога и јас ќе имам добра ВОЉА (индикација) ќе ти објаснам некои детаљи околу ова (на кој начин функционира човечката машина)Според мое убедување - да. Затоа натака ја однесов дискусијата.
Се уште не е потврдено од науката како се создава свеста. Многумина тоа го припишуваат на комплексноста и софистицираноста на мозокот но нема ни за тоа црно-на-бело докази. А често се презентира како факт, што мене ми пречи лично.
Психологијата комотно може да одкрие сосема нов правец благодарение на тебе.....Прашањето е истото кое миљон пути го поставив. а на кое добив смешен одговор.
Ај, ќе тргнам и од таквиот одговор па велам: ако атеизмот е НЕверување во постоењето бог(ови), тогаш што Е атеизмот?
Просто и едноставно, ако НЕ Е, тогаш што Е?
Психологијата комотно може да одкрие сосема нов правец благодарение на тебе.....
И одговорот е по миљонити пут ист. Смешен или не, ти се допаѓа или не, ама уво ме заболе.Прашањето е истото кое миљон пути го поставив. а на кое добив смешен одговор.
Да беше навреда арно....ама не е. Ти сериозно си забегал.Личните навреди се показател и згодно покритие за личното немање саглам одговор.
Ок.....те разбрав...некогаш кога и јас ќе имам добра ВОЉА (индикација) ќе ти објаснам некои детаљи околу ова (на кој начин функционира човечката машина)
Да се навратам на твојот предходен одговор, околу реинкарнацијата нешто.
Значи, ако постои реинкарнација постои и предходен живот!
Како тоа атеист да верува во живот после смртта?
Како тоа не се претвараме во пепел?
Каде виде НЕ Е, па бараш ШТО Е?Прашањето е истото кое миљон пути го поставив. а на кое добив смешен одговор.