Да ама плинот праи БУУУУУМ и руши. Струјата не праи БУУУМ.и струјата е опасна![]()
Да ама плинот праи БУУУУУМ и руши. Струјата не праи БУУУМ.и струјата е опасна![]()
абе сега да не се докажуваме, ама струјата пали!!! така да и тоа и тоа се опасни. секое на свој начин. нема тука поопасно или помалку опасно.Да ама плинот праи БУУУУУМ и руши. Струјата не праи БУУУМ.
Остај ти тоа. Гас е не е играчка. Подалеку од тебе помирен си.абе сега да не се докажуваме, ама струјата пали!!! така да и тоа и тоа се опасни. секое на свој начин. нема тука поопасно или помалку опасно.
секој гледа да заштеди на секој можен начин, а веруј, лет и јас сме само од некои кои ги осетиле благодетите на плинот. се разбира, редовно одржување на цревата, еве сега мене ми се ближат две години, и ќе го менувам. без разлика дали треба или не.
Ставив индукциска плотна, троши колку плин, па и поефтино, а е на струја.секој гледа да заштеди на секој можен начин, а веруј, лет и јас сме само од некои кои ги осетиле благодетите на плинот. се разбира, редовно одржување на цревата, еве сега мене ми се ближат две години, и ќе го менувам. без разлика дали треба или не.
Кога сме кај плотната еве некои интересни експерименти со неа: http://youtu.be/xoSYf576fzsСтавив индукциска плотна, троши колку плин, па и поефтино, а е на струја.
ок, јас си го имам тој став. а ти како сакаш. или преплаши се и пробај или остани си на струја.Остај ти тоа. Гас е не е играчка. Подалеку од тебе помирен си.
тоа е многу убава работа, само има неколку работи кои не идат во прилог.Ставив индукциска плотна, троши колку плин, па и поефтино, а е на струја.
Аууу се сум прочитал ама стипси до вакво ниво НЕок, јас си го имам тој став. а ти како сакаш. или преплаши се и пробај или остани си на струја.
и за колите така викаа, па еве гледам дека илијадници возат а ниедна не експлодирала
тоа е многу убава работа, само има неколку работи кои не идат во прилог.
првата е дека е многу скапо да купиш таков шпорет. ДА, со време се враќаат средствата, али рекот кој може да си дозволи да го купи
вториот проблем е со алуминиумот. односно неговата струјоспроводливост. најголем проблем се тука експрес лонците кои повеќето се од алуминиум и со тоа се неупотребливи на индукција
и како трето, .......пошто сите тенџериња/лонци/шерпи/тавчиња се искривени на дното, овални, пак доаѓа до тоа дека имаме проблем
со тоа се зголемува трошокот, а како што веќе реков и самото купување е скапо, а камоли и тенџериња јово-наново.
ова го знам од причина што мој колега го купи и се потроши уште за да може да биде функционален.
а плински шпорет, .... ефтин нема додатни трошоци освен ак онемаш боца да си ја купиш, полниш на бензинска и тоа.
сега за сега, ситуацијата е таква во земјава да само ретки луѓе со во моност за индукција........ и со здравје да си го користиш
ма цела боца ми оди месецот од големите, кај мене нема нешто да е непржено несварено... по 10 чаеви, 10 кафиња, појадок ручек и вечера се топли јадења, али околу 1000 -1100 ми е сега струја, 800 плин - 1900 а лето се движев 2500-2700 струја така да пак некаква заштеда еа за плин едвај 300 ден, нели?
некој има, а некој има помалку. секој денар се важи, 500од вамум 300 од онаму, .... и кога ќе видиш си заштедил 3000+ ден, ...... ако тебе ти се вишок, на некој не му се. замисли, има луѓе кои живеат со само 8000, па оди на него спомни му и 1000 ден, има да биде пресреќан кога ќе му најдеш начин да ги заштеди.Аууу се сум прочитал ама стипси до вакво ниво НЕ
некој има, а некој има помалку. секој денар се важи, 500од вамум 300 од онаму, .... и кога ќе видиш си заштедил 3000+ ден, ...... ако тебе ти се вишок, на некој не му се. замисли, има луѓе кои живеат со само 8000, па оди на него спомни му и 1000 ден, има да биде пресреќан кога ќе му најдеш начин да ги заштеди.
а ти богато момче, ........ ај донирај секој месец по 5000 ден кај мена за да можам да купам индукција, а и да ги плаќам сметките, ..... бива?
точно тоа го зборев, 500+ ден заштеда, ...... али изгледа си ефтин според зобровите на колеатама цела боца ми оди месецот од големите, кај мене нема нешто да е непржено несварено... по 10 чаеви, 10 кафиња, појадок ручек и вечера се топли јадења, али околу 1000 -1100 ми е сега струја, 800 плин - 1900 а лето се движев 2500-2700 струја така да пак некаква заштеда е
тогаш почитувај ги и тиа 500 ден што некој сака да ги заштеди. а не тука да пробуваш да омаловажуваш. нити сме тука да си ги мериме, нити да омаловажуваме. тука сме да споделиме и помогнеме ако/кога можемеДа бев богат немаше да сум на балканот. Така да успех.
на што конретно мислиш?Нема шанси толку да заштедиш.