Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш зошто судиш? Зошто користиш термини како неверник, кривоверник, еретик, богоборец.....? Нели ти си обичен смртник, а обичните смртници судат по својот ум?

Судењето е конечен став, кој за последица има извршно дејство: или награда или казна.
Расудувањето е разумно раздвојување на нештата на „добри„ или „лоши.„
Судењето и расудувањето не се исти нешта: праведно суди само Бог, а човекот може и смее да расудува за нештата, согласно својата вера и согласно личниот духовен раст..

Судењето е конечен став, кој за последица има извршно дејство: или награда или казна.
Расудувањето е разумно раздвојување на нештата на „добри„ или „лоши.„
Судењето и расудувањето не се исти нешта: праведно суди само Бог, а човекот може и смее да расудува за нештата, согласно својата вера и согласно личниот духовен раст..
а обичните смртници судат по својот ум...
Гледаш некаде во твојот пост збор "расудување"? Јас гледам - "судат".

Ај и ја‘ да „потапам„ малку...

Напишав:

„...За среќа, праведно суди само Бог, а обичните смртници судат по својот ум...„.

исто како што напишав и:

„...а човекот може и смее да расудува за нештата, согласно својата вера и согласно личниот духовен раст...„.

а од напишаното е очигледна разликата: првиот пат се наведени обични смртници кои судат, поставувајќи се самите себе за референти системи за одредување на нештата, а вториот се наведени верници, кои расудуваат со веќе постоечки систем за расудување, оти Судијата е „некој друг„.

Ај и ја‘ да „потапам„ малку...

Напишав:

1. „...За среќа, праведно суди само Бог, а обичните смртници судат по својот ум...„.

исто како што напишав и:

2. „...а човекот може и смее да расудува за нештата, согласно својата вера и согласно личниот духовен раст...„.

а од напишаното е очигледна разликата: првиот пат се наведени обични смртници кои судат, поставувајќи се самите себе за референти системи за одредување на нештата, а вториот се наведени верници, кои расудуваат со веќе постоечки систем за расудување, оти Судијата е „некој друг„.
Убо си напишал, придржувај се до напишаното.
Не се ставај во првите.

Абе има некои храбри атеисти или сите се п....

ајде имајте м’ да и одговарајте.

Разликата помеѓу свест и Его?

Па ваљда има и паметни атеисти, не се сите од мајмуни настанати???

Последно уредено:
Абе има некои храбри атеисти или сите се п....

ајде имајте м’ да и одговарајте.

Разликата помеѓу свест и Его?

Па ваљда има и паметни атеисти, не се сите од мајмуни настанати???
еве јас ќе ти одговорам по барем 2 пат, али сега мораш ти мене да ми кажеш каква врска има помеѓу тоа прашање и атеизмот?
за мене нема, али ако тебе ти има, барем кажи каква е па да видиме дали држи вода или не. вака само изгледа како глупо прашање на темава

еве јас ќе ти одговорам по барем 2 пат, али сега мораш ти мене да ми кажеш каква врска има помеѓу тоа прашање и атеизмот?
за мене нема, али ако тебе ти има, барем кажи каква е па да видиме дали држи вода или не. вака само изгледа како глупо прашање на темава
Не мудрувај..
Знаеш или не знаеш...нема трето.
Повели...

Не мудрувај..
Знаеш или не знаеш...нема трето.
Повели...
одговорено е, што не ти е јасно? колку пати истото прашање ќе го поставуваш? или само колку да поставам прашање, а не и дали е одговорено.
ај сега одмори малку, помисли си како да ги заебам атеистиве, и ќе им лупнам ново прашање, ама овој пат паметно

одговорено е, што не ти е јасно? колку пати истото прашање ќе го поставуваш? или само колку да поставам прашање, а не и дали е одговорено.
ај сега одмори малку, помисли си како да ги заебам атеистиве, и ќе им лупнам ново прашање, ама овој пат паметно
задруга...пошто лажеш, затоа што освен лажење немате други аргументи, ајде најди каде е поставено ова прашање!
Ти ако си заспан и ако сите прашања ти се исти, и ако немаш одговор на истите, подобро е да не се глупираш на форумов.
Ајде најди каде е поставено ова прашање...

задруга...пошто лажеш, затоа што освен лажење немате други аргументи, ајде најди каде е поставено ова прашање!
Ти ако си заспан и ако сите прашања ти се исти, и ако немаш одговор на истите, подобро е да не се глупираш на форумов.
Ајде најди каде е поставено ова прашање...
немам намера да ти се правдам и докажувам на тебе. кога го постави тоа прашање, ти беше одговорено. но тебе не ти се допадна, па те сјеба роџер, .... па почека неколку дена, ко божем да се заборави, и сега ОП, пак истото прашање. веруј дека никој нема да ти одговори, не дека не знае, него затоа што си досаден со едни исти прашања, кои патем кажано немаат никаква врска со атеизмот. ко сега да прашаш колку е квалитетно грозјето во франција?
до сега не сум пријавувал (освен омер пред 1+ год), но ти изгледа ќе бидеш исклучокот. поставувај прашања поврзани со атеизмот!
се останато ќе пријавувам, преку таквото од спамери

Има ли атеисти кои не се согласни со дарвиновата теорија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom