Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
@Hm_Hm

Carlo Laudisa ‏@carlolaudisa
Asta #Iturbe. #Milan pronto ad offrire 25 mln: ok di #Berlusconi. #Roma ferma a 23. Ma pure la #Juve e' in pressing #gds

Шо стана со нашиве?
Tancredi Palmeri @tancredipalmeri

EXCLUSIVE: Monaco have placed an undisclosed bid for Balotelli. Should be between 20 and 30. No Falcao involved so far
3:46 PM - 13 Jun 2014

Балотели е најверојатно продаден или договорен, сега бараат замена.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Алекс и Рами се спремани за први штопери, немаат намера да купуваат нешто поскапо. Единствено може да дојде некој за резерва ако си идат Мексес/Запата иначе тоа е тоа.

Итурбе со Шарави лево и Балотели ако не го продадат е страшен напад и само ако земат уште нешто од средина ќе се вратат опасно у игра за Скудето според мене.
Не мора да значи дека ако на хартија изгледа супер со Ел шарави Балотели и Итурбе, дека ке сме кандидати за скудето... прво да видиме ако се земе Итурбе како би се вклопил со таа двојка и како би функционирал Милан на Инзаги. Ако дојде ќе има и конкуренција(Менез) па мислам дека ќе биде супер. Ама и јас не верувам некако дека Берло се решил да даде 25 милиони за Итурбе.. некако не ми штима нешто

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Најголема минутажа може да добие во Милан, а сигурно дека тоа му е доста важно. Има 21 година, после вака добра сезона би било лошо за него да седи на клупа и да чека Бејл или некој сличен да одмара или да се повреди. Италијаниве не се некоја конкуренција ако навистина Берлускони бил спремен да фрли пари, затоа што тука се прават цигански трансфери, па ако некој е спремен да понуди кеш, ќе го добие Итурбе. Ќе видиме, мене најголем проблем ми е дали Милан навистина ќе даде толку пари (Газета и Ди Марцио се сериозен извор за трансфери), ако е вистина Галијани ќе го договори, па дури и за помала сума, на рати и сл.
Абе реално гледано мене ме плаши ако треба да бира меѓу Рома,Јуве и Милан дека мали се шансите да го одбере Милан пошо овие другиве два тима страшно функционираат и се што вреди по Италија собраа а баш Милан бил заинтересиран за тоа што вредело.

Е сега за Берлускони ми е муабетот и мислам дека работата со трошењето негово е посериозна од било кога последниве 6-7 сезони и можно е шамаров наречен 8мо место да делуваше. Вака ќе извадеа трето место некако и следуваа изјавите We are fine as we are.

Сезонава ја неаме слушнато таа изјава а обично почнуваше да се користи уште почеток на мај.

Еве јуни сме, Рами и Алекс договорено заедно со Менез, тренер назначен, нов стручен штаб и уште се работи на трансфери а и скоро сите ко-сопствености се решени па ова ми дава мала доза на оптимизам.

Вчера од Ди Марцио излезе вест дека притискаме за Итурбе а веќе денес излегува и дека праќаме понуди па ваљда ќе биде нешто.

Има доза на оптимизам во мене за летово поради нивните постапки и активноста до сега па ќе видиме.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Да, постојат големи шанси да го продадат Балотели... Прашање е дали Итурбе би бил поклон од Пресиденте, а парите од Балотели да ги инвестираат во друг напаѓач... Приказната со Фалкао е тешко остварлива. Огромна плата, скапо платен и сл. Не знам каква улога би имале оние Doyen sports, демек бил 55% во нивна сопственост... Како и да е, не звучи реално.

Изворите за Итурбе се доста сериозни, но сепак ова е Милан, а не е 2002 година, па не би се залетувал.

А тоа што зборите требало одбрана и средина... Да треба, но Берлускони ако случајно реши да троши, негова фасцинација се офанзивни фубалери.

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Продажба на Балотели за некоја си сума под 30 мил и да се купи овој ќе им е најголема глупост. Какво е тоа засилување ако го продаваш најдобриот напаѓач во тимот, а ти остануваат други ѓубриња од нападот што заедно имаат дупло голема плата?

Е сега да не сонуваме ама продажба на Балотели и ѓубрињата што се пишани погоре за Манџукич и Итурбе. :icon_lol:

Во случај да остане Балотели, а тие 25 мил наместо за лев бек и замена за Монтоливо ги дадат за овој нека се убијат. Не може да имаат супер напад а позади што дал господ, освен Де Јонг немаме квалитетeн играч во средина. За бековите па не сакам да пишувам, а и Мексес не е сигурно дали ќе остане.

Не е исклучено и Итурбе да е замена за Исус што плаче за дома и Хонда. За Хонда читав дека имал понуда од некој арапски клуб.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Реално нема шанси итурбе да се купи и балотели да остани, едноставно немаме толкава куповна моќ да искешираме 25 милки за итурбе од нигде никаде. Тие за Адил Рами се ценкаат за 2 милиони веќе 1 месец, не па 25 милиони за итурбе да дадат.

Најдобро е дасе продаде Балотели и да се купи Итурбе, да се откупат 50% од Палоши. Ако успеат некој денар да чарат од Матри, Робињо, Хонда и Нијанг нека земат некој за на средина и тоа е тоа.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Зошто да нема шанси да се купи? Не е голема сумата имаме непотребни играчи за продавање, само треба паметна политика. Они без грам памет дадоа 12 мил за Матри па ова ќе било проблем. :D
Срамота е после толку штедење да не може да потрошат 25 мил и да се засилуваат со парите од продажбата на најдобриот играч.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Берлускони најверојатно и посакува никој да не верува дека тој може да дае ОК, да одврзе ќесе и плати 20-25 милиони.

Никој не очекуваше ни за Робињо, ни за Ибрахимовиќ, ни за Балотели, а на крај сите викаа Grazie Presidente.

Берлускони е политичар пред се.

Стварно е чудно, затоа што се одвикнавме да не поврзуваат со такви играчи, ама иако јас на Лаудиса не превише му верувам, Ди Марцио е сериозна ствар. :)
Ај да видиме што ќе испадне летово, засега ситуацијава со цела работа околу Инзаги ми дава надеж вистина да го очекувам почетокот на тој “нов“ Милан, ама јас пак викам, чистење на ѓубрето ( тоа се 10-12 играчи) е приоритет број еден.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
http://gianlucadimarzio.com/milan/iturbe-milan-gli-aggiornamenti/
Еве најново од Ди Марцио.

Трансферот на Итурбе не го поврзува со Балотели, туку со Кака.

Кака и така веќе нема некоја корист од тебе. Спасувај си го бракот и чувај си ја жената во Бразил. За доброто на сите. :)

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.570
Поени од реакции
5.574
ама јас пак викам, чистење на ѓубрето ( тоа се 10-12 играчи) е приоритет број еден.
Ваке еден по еден да си идат таман...
  1. Закардо
  2. Силвестре
  3. Бирса
  4. Амелија
  5. Есиен
  6. Констант
  7. Бонера
  8. Емануелсон
  9. Робињо
  10. Кака
  11. Копола
  12. Сапонара
  13. Мунтари
и да... од позајмените да не се врати никој по можност!

:rolleyes:

C

Castiel

Гостин
  1. Закардо
  2. Силвестре
  3. Бирса
  4. Амелија
  5. Есиен
  6. Констант
  7. Бонера
  8. Емануелсон
  9. Робињо
  10. Кака
  11. Копола
  12. Сапонара
  13. Мунтари

зашто воопшто Бонера го ставаш на листава демек не ти е јасно дека никад нема да си замине и ќе се пензинора во милан...иначе од овие силвестре не е откупен си се врати во интер, Амелија си оди 100% , Есиен негде во турција ќе оди , копола ваљда ќе се пензинора....

И незнам зашто толку многу го хејтате Мунтари кога воопшто не игра лошо кога му се пружа шанса...језда знае да се избаци со некој потег ама пак е добар...покрај Де Јенг он ни е едини деструктивец во тим...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.983
Поени од реакции
51.087
Каков Фалкао каков Итурбе.... LODI TORNA IN MODA роџаци !!!

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
  1. Закардо
  2. Силвестре
  3. Бирса
  4. Амелија
  5. Есиен
  6. Констант
  7. Бонера
  8. Емануелсон
  9. Робињо
  10. Кака
  11. Копола
  12. Сапонара
  13. Мунтари

Мислам дека ако више решиле да го подмладуваат и поиталијанчуваат Милан (се уште сме во фаза на верување дека вистина се решиле, под дејство на Пипо, шпекулацијава со Итурбе и слично, мада не треба да се исклучи дека може да ни пуштат еден ладеш туш, па таму на први септември да се чудиме) и ако решиле да се користат 4-3-3 и 4-3-1-2, тогаш нема зошто да не му даат шанса на Сапонара. Пред само една година по интернет имаше статии за Сапонара како еден од најталентираните млади играчи во Италија, цената му беше во нагорна линија, ( на пример според transfermarkt дури и моментално му е повисока од Тараабт, а од тие на слична позиција и возраст низ светот, слична со Филип Ѓуричиќ, Гастон Рамирез и Георгино Виналџум рецимо..) Ова го нагласувам не за да кажам дека го преферирам Сапонара пред било кој од овие, туку за да потенцирам каков отприлика играч има Милан во ростер. Така барем го вреднуваат порталиве, а transfermarkt од ова што јас го пратам досеа, нема големи отстапувања и грешки. И за да потенцирам дека било кој од оние тројца (Рамирез, Ѓуричиќ и Виналџум) да се поврзе со Милан, најверојатно свршавање би имало на форумов и би се колнел Галијани зошто нуди само 8 милиони, а овие бараат 14.
За воља на вистината, Сапонара и тоа што доби шанса да го изигра сезонава, го искористи добро со оглед на тоа дека беше често повреден или играше по 10 минути на веќе завршена утакмица ( со исклучок на првото градско дерби, каде беше одличен во прво полувреме)

Иако моментално имаме доста играчи за тие крилни позиции, уствари само Шарави и Менез се класични крила. Хонда, Робињо, Кака, Поли, па и Тараабт до некаде беа исфорсирани на тие позиции, неприродни за нив.
Е сеа, во ситуација кога најверојатно Робињо и Кака си одат, Тараабт најверојатно нема да остане, остануваат Хонда, Шарави и Менез само за тие места. Бирса, фала Богу, не сакам уопште да го рачунам. Со тоа што се покажа дека Хонда никако не може да игра крило.
Сапонара може да игра и лево и десно во 4-3-3, може да игра и треквартиста во 4-3-1-2, а може и во истава да игра и као она што во Италија го викаат mezzala.
Очигледно него појше го почитуваат сите околу ( и тренери и агенти и стручњаци и новинари) отколку овие во Милан. ( ако го откупат ќе ме демантираат ). Реално, не гледам зошто во еден таков нов Милан, со Пипо тренер и со овие формации, Сапонара не би добил шанса, а би бил еден од малкуте во тимот способни за појше позиции во 4-3-3 и 4-3-2-1. Плус млад, плус италијанец - она кон кое засеа само на зборови, се насочија.

А според мене ѓубрето кое треба да си оди и се надевам дека ќе си оди се:

1. Закардно
2. Силвестре
3. Бирса
4. Амелија
5. Емануелсон
6. Констант
7. Есиен
8. Мунтари
9. Абате ( нормално да биде заменет од некој млад потенцијал )
10. Робињо
11. па и Кака штом плачуфка за женичката му (им ебам бразилците, сите кад-тад плачат за нешто за да се вратат домче)
12. Мексес ( иако знам дека тебе Milanez’ ти е еден од омилените :), ама знаеме дека Милан не може и најверојатно нема да си дозволи да чува играч кој заработува 4 милиони по сезона, а не е прв избор за централен дефанзивец), а и јас никако не можам да го поднесам и не сакам одбраната на Милан да зависи од таков играч.
13. Траоре
14. Матри
15. Ночерино
16. Виља
17. Копола
18. Нијанг - мада јас се уште не сум сигурен за него. Би прифатил да се вметне во некој трансфер, ама можда може да се размисли и да му се дае уште една (полу) шанса под Инзаги, очигледно беше дека има голем потенцијал.

Ухуу 17-18 се направија. :) Капирам дека се ова е тешко возможно да се исчисти за едно лето, ама дај бар нека средат 80% од ова, затоа што џабе би биле и Итурбе и слични, ако замена за Рами е Закардо, за Де Јонг - Есиен/Мунтари, за Шарави - Бирса, за Де Шиљо - Констант, а недодирлив десен бек - Абате.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Силвестер мачорот веќе си замина, а на пат е и Емануелсон кој има договор до 30 јуни. Овие веќе не треба да се кажуваат дека се наши играчи. Амелија е отпишан Агаци дојде на негово место.

Silvio Berlusconi 'dreams' on the trident Iturbe-Mandzukic-El Shaarawy at Milan next season :cool:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Силвестер мачорот веќе си замина, а на пат е и Емануелсон кој има договор до 30 јуни. Овие веќе не треба да се кажуваат дека се наши играчи. Амелија е отпишан Агаци дојде на негово место.

Silvio Berlusconi 'dreams' on the trident Iturbe-Mandzukic-El Shaarawy at Milan next season :cool:
Силвестре си се врати кај комшиите, Амелија и Емануелсон се крај со договорите за вториов спомнуваа враќање во Ајакс.
Итурбе газеше сезонава доста добар играч но под 25 нема шанса да го дадат пошто они го купија 15 мислам.[DOUBLEPOST=1402754449][/DOUBLEPOST]

Силвестре си се врати кај комшиите, Амелија и Емануелсон се крај со договорите за вториов спомнуваа враќање во Ајакс.
Итурбе газеше сезонава доста добар играч но под 25 нема шанса да го дадат пошто они го купија 15 мислам.

Kajgana Shop

На врв Bottom