Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Почна кулерот на ПЦто да врти една секунда и да прекинува и се така, да го чекам да цркне или има некое решение? Се надевам на одговор пред да ми цркне. :D

Која е причината за загревање на лаптопот и што можам да направам за да го спречам?

Според SpeedFan температурите се следниве
HD0: 36C
CPU: 71C
GPU: 71C
Core: 71C

Можат ли овие температури да го оштетат лаптопот?

Која е причината за загревање на лаптопот и што можам да направам за да го спречам?

Според SpeedFan температурите се следниве
HD0: 36C
CPU: 71C
GPU: 71C
Core: 71C

Можат ли овие температури да го оштетат лаптопот?
Треба да се расклопи и исчисти насобраната прашина внатре во лаптопот.
Потоа земи си и еден пад со кулер за одоздола и ќе нема гајле.

Дали ако го извадам капакот од лаптопот да ја соберам прашината ќе се оштети гаранцијата, или на друго место е стаена?

Ако да, можам ли некако да го исчистам преку решетките?

HP - Цена: 38 000ден. (плус торба)
  • Intel Core i7-4702MQ
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 1000 GB HDD
  • AMD Radeon HD 8750M - 2GB DDR
DELL - Цена: 35 000ден.

• Intel Core i7-4500U
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 1000 GB HDD
  • AMD Radeon HD 8850M - 2GB
ХП-то има далеку подобар процесор, а ДЕЛ има за нијанса подобра графичка и е поефтин.
Ај малку помош при изборот... :)

Mоже ли некој да ми препорача некој добар уред на хард диск за надворешна меморија.
На што треба да обрнам внимание при купување на таков уред, и сл работи?
Вистина ли е дека надворешните хард дискови, често се инфицирале со вируси и дека заради тоа не биле добри за употреба, и дека требало често да се дефрагментираат и сл?

Последно уредено:
Треба да купам HDD caddy дали мислите дека тие кинеските на ebay се добри? Од на ebay ќе ме фати 10 евра а од холанѓаните HDD Caddy ќе ме фати 30 евра.

Имам проблем со левото копче на тачпадот на лаптоп Lenovo G500 работи ама како пропаднато или откачено е дали можам да го средам некако?

Имам проблем со левото копче на тачпадот на лаптоп Lenovo G500 работи ама како пропаднато или откачено е дали можам да го средам некако?
Obicno se krsi samoto leziste na kopceto, za da se sredi mora da se rasturi i da se zalepi lezisteto

HP - Цена: 38 000ден. (плус торба)
  • Intel Core i7-4702MQ
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 1000 GB HDD
  • AMD Radeon HD 8750M - 2GB DDR
DELL - Цена: 35 000ден.

• Intel Core i7-4500U
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 1000 GB HDD
  • AMD Radeon HD 8850M - 2GB
ХП-то има далеку подобар процесор, а ДЕЛ има за нијанса подобра графичка и е поефтин.
Ај малку помош при изборот... :)
Јас во овој случај би го земал НР, иако имам Dell (од кој сум презадоволен). Од тебе зависи за што ќе го користиш, и дали цената е приоритет.

имам едно прашање во врска со виндоус 8 и процесорот во пропертисе видов дека има опција шо кажва *up time па ме интересираше дали таму е прикажано времето од кога прв пат е инсталиран виндоусот или пак времето на тоа колку е работан.. пошо јас од прилика пред толку време и го зедов лаптопот (колку шо ми кажва) а го немам скоро ич работено. па ми беше прашањето дали е тоа во ред или е нешто проблем со лаптопов ?
еве на сликата
или пак нешто со виндоусот е пошто јас го инсталирвав?

Attachments

• sho.jpg
    sho.jpg
    91,6 KB · Прегледи: 18
имам едно прашање во врска со виндоус 8 и процесорот во пропертисе видов дека има опција шо кажва *up time па ме интересираше дали таму е прикажано времето од кога прв пат е инсталиран виндоусот или пак времето на тоа колку е работан.. пошо јас од прилика пред толку време и го зедов лаптопот (колку шо ми кажва) а го немам скоро ич работено. па ми беше прашањето дали е тоа во ред или е нешто проблем со лаптопов ?
еве на сликата
или пак нешто со виндоусот е пошто јас го инсталирвав?
Up time покажува колку време windows не е рестартиран. Но ако ја имаш вклучено опцијата fast startup по рестартирањето часовникот ќе продолжи да мери без рестарт. Од прилика е тоа.

АААААААААААА фала многууууууууу тоа било проблемот сеа се среди фалааа

Ми се изгаси лаптопов одеднаш и мислев дека испушти душа, ама одма се пушти и при пуштање одма почна кулерот да врти и доста топол беше воздухот. Имав пуштено virtual box и мозила. Ништо повеќе. Температурите сега се нормални од 40 до 52 се движат. Како да проверам до што бил проблемот??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom