СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
мора да има обезбедување, какви све не банди има во Рио и Сао Паоло :D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
нопе,поради протестите е кои се случуваат веќе месец и нешто наназад,поради зголемените цени со кои се соочуваат граѓаните на Бразил поради светското првенство.Се претепуваат секоја вечер и џандарите имаат потполна поддршка да пукаат на нив со гумени куршуми.Гледав пред некој ден видео каде што се однесуваат премногу крвнички спрема протестантите.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.174
Поени од реакции
13.453
Си ја испринтав сликата и си ја залепив на ѕид, па полесно да си бележам резултати и да си се присетам за 10 години како што било... Добра идеја ви е ако имате принтер, а немате албум или некој постер за да си обележувате :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Спрејот ќе се користи нели?

Една од најдобрите работи за натпреварите, само колку ме нервира кога живиот ѕид одејќи на прсти ќе ја крати дистанцата....:mad:

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.416
Теренот кај што ќе се одигра Италија - Англија на ништо не личи... Ебате организацијата... (n)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577

се заоструваат се повеќе и повеќе протестите.Човекот на последната слика е упукан со гумени куршуми и џандарите притоа го мачат.Лудило

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Вечер на отварањето очекувам циркус, додека на организаторите од Бразил очекувам тулињата да им подпораснат за некој сантим за „извонредната работа што ја направиле“, а пола од нивното население живее во поголема беда од циганите што се сместени на кеј

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Не следев многу вести од Бразил како и колку време им треба за организација на СП. Знам дека се доцна, корумпирани до немајкаде и дека имаат општествени нереди. Ама стварно се зачудив кога видов каде се се стадионите. Тој што е во Манаус ги чинел 250 милиони долари, а се наоѓа во град длабоко во Амазон каде тешко се доаѓа со превоз, градот нема фудбалски тим да го искористи стадионот и целата градба ќе виде еден прескап споменик на крајот. Сето ова за 4 натпревари само. Ќе те натера да помислиш кои морони се ФИФА и организаторите...

Како шлаг на тортата беа протестите на работниците во јавниот сообраќај во Сао Паоло. Имам професор што е од таму и ми покажуваше видеа од хаосот што се случувал таму...мегалополис од 20 милиони без метро. Катастрофа.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Вечер на отварањето очекувам циркус, додека на организаторите од Бразил очекувам тулињата да им подпораснат за некој сантим за „извонредната работа што ја направиле“, а пола од нивното население живее во поголема беда од циганите што се сместени на кеј

од денеска

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Еве уште еден убав wallchart, во поголема резолуција:

Kajgana Shop

На врв Bottom