Toecutter
Biafran Baby
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 5.243
- Поени од реакции
- 2.444
Јас сум Осама.Може да ми одговориш на прашањето, ама искрено?
Живеам во пештера.
И спремам зулуми.
Најискрено.
Верувај ми...плиз...
Јас сум Осама.Може да ми одговориш на прашањето, ама искрено?
Тука се согласувам.Такви дигнати "абе ти нишо не знаеш глеј го зејтгејст" фаци не можам ни јас да поднесам.Па не знам која им била целта на тие што го создале Zeitgeist ама едно е јасно. Луѓето кои ги плукаат другите дека се слепи самите себе не се гледаат и не ги преиспитуваат своите верувања. И јас сум за тоа, кон се да се има отворен и критички настроен ум, т.е да ги погледнеш двете страни на "проблемот" па критички да одлучиш која држи повеќе вода. Нешто што тие таканаречени truthers не го прават.
Ајде малку он-топик:
РЕЛИГИЈАТА Е ПРЕД ИСТРЕБУВАЊЕ ВО 9 НАЦИИ
Australia, Austria, Canada, the Czech Republic, Finland, Ireland, the Netherlands, New Zealand and Switzerland.
тачно... само наука треба да можеш да ја разбереш, а дозата здрав разум треба да ја имаш, за почеток.Боговите се ранливи нешта: тие можат да бидат уништени со малку наука или доза на здрав разум
Науката нема гајле, она и онака денес тврди едно, утре нешто сосема спротивно или друго.Боговите се ранливи нешта: тие можат да бидат уништени со малку наука или доза на здрав разум
Тоа не е точно. Некои луѓе немаат капацитет да ја разберат науката. Полесно им е да се занимаваат со прикаски за мали деца.Науката нема гајле, она и онака денес тврди едно, утре нешто сосема спротивно или друго.
Тоа е апсолутно точно. Науката во еден момент тврди нешто, во друг момент нешто сосема друго или спротивно. Зависи во кој момент ќе ја начекаш. Тоа е објективен факт.Тоа не е точно. Некои луѓе немаат капацитет да ја разберат науката. Полесно им е да се занимаваат со прикаски за мали деца.
Науката е во самите себеси. Ако се запрашаш длабоко во себе ,верувај ќе го пронајдиш секој одговор.Тоа е апсолутно точно. Науката во еден момент тврди нешто, во друг момент нешто сосема друго или спротивно. Зависи во кој момент ќе ја начекаш. Тоа е објективен факт.
Твоите согледувања за туѓиот капацитет за разбирање се субјективни.
Тоа не е објективен факт. Пробај да го поткрепиш со пример. Те чекам.Тоа е апсолутно точно. Науката во еден момент тврди нешто, во друг момент нешто сосема друго или спротивно. Зависи во кој момент ќе ја начекаш. Тоа е објективен факт.
Твоите согледувања за туѓиот капацитет за разбирање се субјективни.
Бидејќи си убеден дека науката може се да објасни и докаже, би те замолил научно, емпириски (причина-последица и решение) да ми ја објасниш ЉУБОВТА.тачно... само наука треба да можеш да ја разбереш, а дозата здрав разум треба да ја имаш, за почеток.
после е лесно...
Види што сум напишал:Согледувањата се објективни и се базираат на обемни и темелни објективни истражувања. Побарај линк, ако смееш.
Значи, твоите согледувања за туѓиот капацитет за разбирање се субјективни и не се базираат на "обемни и темелни објективни истражувања". Имено, никакви "обемни и темелни објективни истражувања" не си спровел за капацитетот на било кој што пишува на форумов. Многу причини има за тоа. На пример, немаш доволно информации за членовите за чиј капацитет се однесува тоа што го тврдиш.Твоите согледувања за туѓиот капацитет за разбирање се субјективни.
Науката во еден момент тврди нешто, во друг момент нешто сосема друго или спротивно. Зависи во кој момент ќе ја начекаш. Тоа е објективен факт.
"Науката во еден момент тврди нешто, во друг момент нешто сосема друго или спротивно."Тоа не е објективен факт. Пробај да го поткрепиш со пример. Те чекам.