LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2014
Мислења
16
Поени од реакции
8
Per, ti izrazi zelba deka e poubavo da zivees u zemja kaj so ima kastracija, mienje lice so kiselina, secenje race noze, jas ti predloziv da si go ispolnis sonot i da zamines. Sto se naluti?
ај прочитај убаво што напишав погоре па после коментирај ајт создравје

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
треба да се доведе закон во РМ како во исламските земји што се тие закконите за крадење и сл со сечење раце ,нозе и каменување за овие болните кај нас тие закони за нив да ги воведеме и ке видиме дали ке ги има
:facepalm:
Знаеш ли дека у тие земји хомосексуалноста меѓу машката популација е многу поголема?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Знаеш ли дека у тие земји хомосексуалноста меѓу машката популација е многу поголема?
Znaes deka citiras pacient?

Inaku, interesen podatok. Zosto mislis e taka? Dali moze da se povrze toa so retardiranoto funkcioniranje na mozokot, sakam nesto sto e zabraneto?
Moze da se deducira deka i taka nastanuva homoseksualnosta? Dali koga nema da e nesto tabu, nesto osuduvano i se od taa kosnicka, nema da e na moda i ke se iskoreni sama po sebe? :вонзем:

C

Celsius

Гостин

Inaku, interesen podatok. Zosto mislis e taka? Dali moze da se povrze toa so retardiranoto funkcioniranje na mozokot, sakam nesto sto e zabraneto?
Moze da se deducira deka i taka nastanuva homoseksualnosta? Dali koga nema da e nesto tabu, nesto osuduvano i se od taa kosnicka, nema da e na moda i ke se iskoreni sama po sebe? :вонзем:
Како што е искоренета во Холандија, Америка, Франција....

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711

Не, не знаев. Шом ќе видма величење шеријатнски закони, мора да реагирам.
Прво кажи од која страна си, после ќе ти одговорам. Ако си и ти еден од тие што смета дека хомосексуалноста е болест, врви си по патот.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Не, не знаев. Шом ќе видма величење шеријатнски закони, мора да реагирам.
Прво кажи од која страна си, после ќе ти одговорам. Ако си и ти еден од тие што смета дека хомосексуалноста е болест, врви си по патот.
Што е битна страната, ако е легитимно прашањето? :нинџ:
Да речеме сум на страната сите да се сакаат и да прават што им го лула кајчето, ама сум млад момак кој треба да дебатира и учествува во дебата за хомосексуални бракови од правна точка и сум само склон кон учење, дали ако пишам дека 50 години не се доволни за колективно осозревање и дека ако пред 50 години било сметано за болест, океј е да се согласам и јас денес? Дали тоа значи дека нема да ми одговориш? :(

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711

Во таквите општества, појавата на хомосексуалноста е затоа што нема жени. Како и во Спарта. Симпл ес дет.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Во таквите општества, појавата на хомосексуалноста е затоа што нема жени. Како и во Спарта. Симпл ес дет.
Ептен симпл. Поготово вака со факти потковано. Know your history. Незнаев за недостаток на жени, ете јас, смотан, мислев ради друго е..
Одговори ми тогаш, ако тогаш било ради таа причина, зошто појавата е повеќе застапена ден денес повеќе?
Да не стануваат жените загрозен вид?

И како последно, чисто онака играње со логика.. ако треба да прифатиме хомосексуалнaта абоминација од ориентација само оти постоела одамна.. зошто ти пречат шеријатските закони и норми олку?
Зошто едното да е денес нормално, другото не?

И трето, @leandra или кој и да го брише Хиперактив, остајте го, брат му, мачката, другар му.. сите пројавиле хомосексуални нагони, не се вреѓам, да научиме и ние по нешто.
Оти јас немам мачка. Ниту closeted brother. (n)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ептен симпл. Поготово вака со факти потковано. Know your history. Незнаев за недостаток на жени, ете јас, смотан, мислев ради друго е..
Одговори ми тогаш, ако тогаш било ради таа причина, зошто појавата е повеќе застапена ден денес повеќе?
Да не стануваат жените загрозен вид?

И како последно, чисто онака играње со логика.. ако треба да прифатиме хомосексуалнaта абоминација од ориентација само оти постоела одамна.. зошто ти пречат шеријатските закони и норми олку?
Зошто едното да е денес нормално, другото не?

И трето, @leandra или кој и да го брише Хиперактив, остајте го, брат му, мачката, другар му.. сите пројавиле хомосексуални нагони, не се вреѓам, да научиме и ние по нешто.
Оти јас немам мачка. Ниту closeted brother. (n)
Мене не ми е јасно што сакаш да покажеш или д адокажеш. На оваа тема коментирам само која ќе се појави некој Сандокан.
Хомосексуалноста некогаш ја сфаќале како нормална појава, многу повеќе од денес.
Тебе би ти било ОК да ти укокаат заради пушење трева или заради пиење алкохол?

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Ce изначитав све и свашта у темава, решив да го споделам моето мислење не дека ќе смени нешто, али можеби ќе ја подигне свеста кај некои луѓе
.
Јас бев невиден хомофоб, значи сум плукал и зборел против геј популацијата многу пати, изјави од типот да знам некој би го отпишал од живот, да е мое дете такво би се откажал од него, изјави дека се пореметени, болни итн, итн, малтене секој втор муабет у друштво е за тоа и политика, пошто изгледа двеве ствари у нашава држава се табу тема хахаха. Беше вака се дур еден ден не ме мавна гром од ведро небо, дека мој добар другар е геј. Неможев да прифатам едноставно беше нешто што јас неможев да го сфатам и да го разберам. Неможев да сфатам дека човекот со кој муабетиве(кои ваљда јас сум ги наметнувал цело време) ни биле женски гзиња, цицки и ебење, и чоекот со кој сум играл у маало со колички и џамлии, одеднаш е човек кој е тотално непознат за мене, човек кој сака мушки :вонзем:. Нели најнормално ко и секој "нормален" човек се повлеков јас, нели демек може да ме изеде во тој момент јас бев т.е се осекав супериорно затоа што сум стрејт.
Како поминуваше време мене ми фалеше тој човек, ми фалеа заебанциите, интерни шали, кафе муабети и решив дека сакам да напраам муабет со цел да го вразумам, дека тоа не е он дека е збунет и дека сака женски гзиња. И нишо искочив ко нормален човек, спремен говор ред огледало ко на митинг да идам, и седнавме на муабет ме праша дали може прво он да си каже што има дека несакал да слуша навреди. Реков ок дека ќе слушам што има да каже ипак сум цивилизиран човек. И почнаа да збори да кажува дека уште од мал гледал по исти пол, дека пробал да го смени тоа, дека сам мислел дека е ненормален, дека се осекал понижен и инфериорен спрема сите нас, дека се има борено против себе за да му угоди на општеството, дека е несрекен дека неможе да живее вака, дека неможе да изгуби се само по цена на тоа, чоекот буквално плачеше ко мало дете, а мене ми стоеа солзи на очи, јас неможев ни збор да кажам, неможев ни да го подледнам во очи. Се запрашав себеси кој сум јас да му судам, не сум совршен не сум надмоќен, не сум супериорен, над човекот со кој сум израснал, кој ме вадел од гомна, кој лажел за мене кој бил секогаш тука. Неможев да дозволам да живеам со помислата дека мојот стереотип и размислување може да уништи едно искрено пријателство.
Го прифатив човекот т.е немаше што да се прифака зошто тоа беше истиот човек со кој пораснав, човек што во многу наврати бил повеќе муж од мене, и по човек од сите нас. Тоа што го прифатив и го сменив мислењето не ме направи помалку човек, не ме промени на полошо туку на подобро, затоа што знам дека ако не прифатев никогаш немаше да можам да живеам со помислата дека во очите на мојот дтугар никогаш нема да бидам ништо повеќе од еден обичен смртник :).

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Конечно да напише некој нешто убаво во темава, наместо еден куп претенциозни коментари од луѓе што “сакаат дискусија“.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Од денес истополовите бракови се легални на ниво на Англија и Велс. Законот е поминат и во Шкотска. Првите геј бракови се очекува да се склучат оваа есен.

BBC:
Same-sex marriage now legal as first couples wed

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Види сега ја паѓам донекаде на женска сентименталност, ама одговараш ко Најчевска да ја слушам. Сакам да ти кажам дека ние нормалните во Македонија не сме трнале во истребување на LGBT, ама сакаме мирно да си живееме да не ве гледаме дека постоите, прајте што ќе си прајте ама бидете невидливи за нас и нашите деца. Барајте се и со кучиња трагачи ама нека остане меѓу вас. Не сакаме јавно да ве гледаме, тоа е ставот на нормалните. А за дебата сум спремен да ја тераме до најдалечната ѕвезда и назад. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom