Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Да постоеше господ, грците немаше да бидат на земјата...
Не бе, само ние ќе си постоевме, се друго анасана ќе одеше. Од каде ти излета оваа мудрост да ми е да знам.

Делфинот го заборави.

На китот согласно правилата на еволуцијата му одговара баш во вода исто и делфинот-тие се адаптирани за таа средина,што ако немаат шкрги.

Ете ги и водоземците на пример...и низа животински форми кои се адаптирале.....да преживеат.

И ќерата абе делфините успеваат кислородот да го насочат кон мозоко(за да останат подвода повеќе ако е потребно,а за нивната кожа да не зборам....тоа е се детерминирано од природни закони-не божји.
Проблеми со логиката ???:wink:

S

smart ass

Гостин
Не бе, само ние ќе си постоевме, се друго анасана ќе одеше. Од каде ти излета оваа мудрост да ми е да знам.

Проблеми со логиката ???:wink:
Каде??

Фактите се факти...и пред нив и боговите молчат...и тоа е факт.

ако е спротивно зошто дедобоже го казнил китот да живее во вода,а сепак да биде цицач??!?

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Каде??

Фактите се факти...и пред нив и боговите молчат...и тоа е факт.

ако е спротивно зошто дедобоже го казнил китот да живее во вода,а сепак да биде цицач??!?
Еј ајде не забегувај, прво ми кажуваш за некоја си логика, за после рушењето на твојот сон за логиката да почнеш со глупости. Извини ама немам време со тебе да тепам бесцелна демагогија и софизам. Поздрав.

S

smart ass

Гостин
Ти велиш дека фактот што Китот е цицач и живее во вода е ДЕЛО на БОГ(од библијата),јас не се сложувам-тоа е дело на ЕВОЛУЦИЈАТА!!!.

Вака сум појасен.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Е ако постои , каде е ???
Да не спрема нешто ко grand entrance после 2010 години ??

Или батали не нас , луѓето ?

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Ти велиш дека фактот што Китот е цицач и живее во вода е ДЕЛО на БОГ(од библијата),јас не се сложувам-тоа е дело на ЕВОЛУЦИЈАТА!!!.

Вака сум појасен.
Ти беше тој кој се потпира исклучиво на земската логика. Јас само ти укажав дека и логиката знае да биде нелогична. Или попросто, не мора да значи дека ако плива во водата мора да е риба. Дали сега јас сум ти јасен ? Значи, твоето мудрување е чист СОФИЗАМ и ништо друго. Бог постои, но дури и да излезе пред неверниците тие нема да поверуваат. Но, тоа не е мој проблем.

debi7777

Girls in your city for night
Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Две раце што работат прават многу повеќе од две раце што се молат..

Не викам дека бог не постои, али не викам ни дека постои.. Али па ако ми гори мене куќата, сигурно нема да клекнам на колена и да се молам да ми ја изгасне..
Postojano se mesaat babi zabi... Ako postoi Bog toa ne znaci deka samo treba da molime... Toj i kako veli da rabotime... DA ako ti gori kukata ne treba da se molis tuku da gasis...ama podobro pomoli se da ne ti se zaopali. :)

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Две раце што работат прават многу повеќе од две раце што се молат..

Не викам дека бог не постои, али не викам ни дека постои.. Али па ако ми гори мене куќата, сигурно нема да клекнам на колена и да се молам да ми ја изгасне..

Зошто ти дал Бог ум и разум ?? Не ќе те води Бог -јади -пиј -спи.
Треба логички да сфатиш сам.:uvo:

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Postojano se mesaat babi zabi... Ako postoi Bog toa ne znaci deka samo treba da molime... Toj i kako veli da rabotime... DA ako ti gori kukata ne treba da se molis tuku da gasis...ama podobro pomoli se da ne ti se zaopali. :)
A што демек ако се молиш да не ти се запали, нема да ти се запали?!

S

smart ass

Гостин
Ти беше тој кој се потпира исклучиво на земската логика. Јас само ти укажав дека и логиката знае да биде нелогична. Или попросто, не мора да значи дека ако плива во водата мора да е риба. .
Не е Софизам-туку Наука и факти-а ова што логиката понекогаш е нелогична само потврдува,имено правилата постојат за да има исклучоци....не се секирај историјата кажува полека работи кои биле нелогични...едноставно имале логика-ТОА е човекот,создаден со инстинктот за прежѓивување и ОПСТАНОК-истиот ИНСТИНКТ го навел кон истражување....само за да преживее.

Бог постои, но дури и да излезе пред неверниците тие нема да поверуваат. Но, тоа не е мој проблем
Нормално дека ако дојде некој вонземјанин(ама како исус) и направи две-три финти(ете вода одењето) нормално е да не му верувам или барем да има доза на скептицизам.(ЕЕЕјј УНИВЕРЗУМОТ ГО СОЗДАЛ...СЕ!!)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Не е Софизам-туку Наука и факти-а ова што логиката понекогаш е нелогична само потврдува,имено правилата постојат за да има исклучоци....не се секирај историјата кажува полека работи кои биле нелогични...едноставно имале логика-ТОА е човекот,создаден со инстинктот за прежѓивување и ОПСТАНОК-истиот ИНСТИНКТ го навел кон истражување....само за да преживее.
Бог постои врз основ на записи и книги каде се опишани неговите дела.
Исто како што постои и Џингис Кан, Александар, Наполеон....
По кој доказ на пример постоел Аристотел? или Шекспир?

Г

Господ

Гостин
Бог постои врз основ на записи и книги каде се опишани неговите дела.
Исто како што постои и Џингис Кан, Александар, Наполеон....
По кој доказ на пример постоел Аристотел? или Шекспир?
По таа логика постојат и терминатор и супермен.
Како литературна и духовна фигура и пред се измислица.
Но Бог,како ултра интелигентен творец не постои.

На некој начин теистите и Бог потсеќаат на малите деца и нивните омилени суперхерои.
И тие и тие ќе те скршат од ќотек ако ги задеваш нивните штитеници.

Kajgana Shop

На врв Bottom