Eve ti citati i od nasata Biblija, mislam na makedonski jazik:
Luka 2:
2 Тоа беше прв попис, кога Квиринеј управуваше во Сирија.
3 И сите одеа за да се запишат, секој во својот град.
4 Така и Јосиф отиде од Галилеја, од градот Назарет, горе во Јудеја, во Давидовиот Град, кој е наречен Витлеем, зашто беше од Давидовиот дом и семејство,
5 да се запише со Марија, свршената со него жена, која беше бремена.
6 А кога беа таму - и дојде време да роди.
Kvirinej upravuval so Sirija od 6-12 godina od novata era, ako ne se lazam....
Eve ti i Matej 2:
1 А кога Исус се роди во Витлеем Јудејски, во дните на цар Ирод, ете, мудреци од исток пристигнаа во Ерусалим
Irod umrel 4godina p.n.e.
Ete ti citati od nasata Biblija, sega dali imas nekoe objasnuvanje za ovie otprilika 10 godini razlika vo raganjeto na Isus? Znaci jas ne kazuvam tocen datum do den, no ne e toa vazno koga razlikata e barem 10 godini.....
Kade ima datumi tuka vo Evangelijata? Pisuva li " Koga Irod caruvase od taa i taa godina" ili "Kvirinej caruvase vo taa i taa godina" ili ti sam si gi dodade?:wink:
A so ova : "zasto verata ve obvrzuva da go znaete Svetot Pismo, a mene ne me obvrzuva bidejki ne se custvuvam takov vernik, sepak vera preku sila ne znaci nisto....." kazuvas deka si mnooogu neseriozen.
Site sme obvrzani bratce, bez razlika dali veruvas ili ne. Zakonot vazi za site.
Ako krades, policijata ke te uapsi, taka li e? Nema da go uvazat tvoeto opravduvanje vo stilot : ama lugje, jas ne go citam zakonot i ne veruvam vo nego, taka da nema zosto da me sudite :pos2:.
Znaci, jas spored tvojata logika si staviv jarem na vratot i sega oti ja citam Biblijata "mora" da bidam dobar, praveden, za da ne me osudi BOG, a ti , zatoa sto ne veruvas BOG ne vazi toa za tebe .....:kesa:
Inaku se slozuvam potpolno so tebe deka ima t.n. vernici koi odat na Crkva a nemaat citano Biblija i pravat mnogu polosi raboti vo zivotot od nekoi lugje koi iako ne se vernici, sepak se cesni i odgovorni lugje.
Sepak ti preporacuvam da ja proucuvas Biblijata, ke ti se izmeni zivotot na podobro uste sega, a i za vecnosta. Pozdrav!:smir: