Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Повторно и повторно истото.
Ајде објасни што сакаш да кажеш во кратки црти и не заобиколувај.
Што е тоа што јас не го сфатив?!
Единствени аргументи ти е се навредите.
Објасни што е тој твој создател.

На која интелигенција е резултат Бог?
На која интелигенција се резултати природните појави?

Велиш некој;не се согласувам!
Некој е личност,некој има идентитет.
Велиш нешто;нешто не може да биде личност,нешто може да биде и некој вид на енергија од која потекнало се.
Вселената не е вечна се создала од големата експлозија до која дошло при колапс на вакуумот кој веројатно постоел пред тоа.

А ако не се лажам и во книгине на Ден Браун се спомнува нешто вакво дека во вакуум при нула енергетска вредност две спротивни честици материја се одржани еден до друг.
Па претпоставувам дека тој вакуум колабрирал и по него дошло до таа експлозија.
Не можам да знам се,еве ако си неограничен појасни ми каде грешам.
mnogu naucnici, ispituvale deka od neziva materija ,kako big benot, nemoze da postoi zivot, kakov sto denes go poznavame, zosto na drugite planeti nema zivot?, zosto bas na zemjata toa se slucilo?
zar nemozelo na jupiter mars, venera ,itn,? koj e tvojot odgovor?
mojot e gospod sozdatel on go sozdade zivoto kakov sto go poznavame.

Г

Господ

Гостин
mnogu naucnici, ispituvale deka od neziva materija ,kako big benot, nemoze da postoi zivot, kakov sto denes go poznavame, zosto na drugite planeti nema zivot?, zosto bas na zemjata toa se slucilo?
Што кажува твојот господ за вонземјаните?
Дали тврди дека нема живот на други планети?
Тоа е апсурдно:toe:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Дали невремињата се создаваат поради Богот на грмотевиците?
Дали брановите се креваат поради бесот на Посејдон?
Не!
Природните услови се причинител за ова?
Каде е интелигенцијата на топлиот и студениот воздух?

А Бог?
Тој е вечен?
Од каде дошол Бог?
Од каде се создал?
Ако се има своја "интелигентна" причина за создавање,тогаш кој и зошто го создал Бог?

Што е времето?
Дали е вистинска количина или човечка измислица за полесно да си го организира животот?

Ако животот настанува од постоечки живот дали не е возможно да е вселената вечна?
Да вселената која ја знаеме и се шири настанала по уништувањето на некоја претходна?
Јас овде не ја гледам раката на Зевс и Кришна туку на природата.
nekogas i naucnicite gresat, a coveckiot mozok ne saka da gi privati vistinskite pricini za nastanuvaneto na zemjata,pa gi privaka oni koi gi ucele nivnite dedovci, tatkovci , pa i tie, komonisticko vreme polno so marksizam i omraza kon boga
toa se e delo na onie koi kovale zavera protiv hristijanite , protiv verata , da go izbrisat boga od srcata na lugeto i da mozat polesno da gi kontroliraat, no nema da im uspee zasto bog postoi i e vecen

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
треба да седнам еден ден да ја излистам цела тема, ми се чини стигнав до 40-та страна..

ignore me, please continue :tv:

Г

Господ

Гостин
Не ми одговори:smir:
Дали Бог е Бог и за другите форми на живот надвор од Земјата?
Бидејки ако не се лажам Библијата тврди дека постои друг живот во вселената.

треба да седнам еден ден да ја излистам цела тема, ми се чини стигнав до 40-та страна..

ignore me, please continue :tv:
Dont go there man:nenene:
Ќе завршиш во санаториум.:wink:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88

чим сум здрав и прав после 2/3 до целта неам гајле.

ја немислам така, ЕДЕН Е БОГ а тој бог праќа полубогчиња за да не се оптеретува, бар според моја верзија.

Г

Господ

Гостин
чим сум здрав и прав после 2/3 до целта неам гајле.

ја немислам така, ЕДЕН Е БОГ а тој бог праќа полубогчиња за да не се оптеретува, бар според моја верзија.
мафијаш:turn:

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Koj ti kaza deka nema zivot na drugi planeti? Povtorno vasata Biblija?
Neli mislis deka e malku glupavo slepo da veruvas vo nesto vo 21 vek? Vo red e vasata verba ako se potpira na nekakvi dokazi, no vie ne nudite nikakvi dokazi, vasiot odgovor e sekogas Bog, bez pritoa da se zaprasate dali toa e mozno...
A za toa zosto nema zivot na drugite planeti od nasiot soncev sistem, dobro znaeme, poradi uslovite koi tamu postojat odnosno ne postojat xD

Nesvatlivo e kako moze pokraj tolku veri, sekoja gi ubeduva lugjeto deka taa e vistinska, a gi isklucuva drugite, da postojat pravi vernici. Pa zarem treba da se komentira seuste za toj vas Bog ili Bogovi (bidejki ima povekje religii) koga toj dozvoluva vie "vernici" da bidete arogantni i vo ime na vasata religija da gi isklucuvate drugite? Bas vo religiski duh...
Zaprasajte se dali religiite ja postignuvaat nivnata prava cel, da gi zblizuvaat lugjeto, ili bas e sprotiven efektot, sekojdnevno gledame nasilstva i krvoprolevanja od religiski karakter......
I ne trubete deka nekoi gi koristat religiite za svoi celi, bidejki ne e vozmozno nekoe takvo bitie kako vasiot sovrsen Bog da dozvoli takvi nesta da se slucuvaat so negovite sveti zborovi...... :toe:

Mislam deka se lazis, vo Biblijata ne se spomenuva drug zivot osven ovoj na Zemjata........

Г

Господ

Гостин
Да но библијата не е пишувана ниту на англиски јазик па можно е и тој запис како world да е грешен :toe:
Којзнае што си мислесле типците што пишувале :)

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Да но библијата не е пишувана ниту на англиски јазик па можно е и тој запис како world да е грешен :toe:
Којзнае што си мислесле типците што пишувале :)
Tocno e deka vo prevodot mozi da se izgubi znacenjeto, ama togas celata Biblija se doveduva vo prasanje, sto vsusnost e i tocno LOL

Sto znaci deka mozat da si preveduvaat i kako sakaat, vo nivni prilog sekako.......nisto ne e sigurno

Г

Господ

Гостин

Kajgana Shop

На врв Bottom