what?ИТНО!!! Структура како можам да напрам и алфабетичко сортирање ако има готово да не се замарам :$
#include <iostream>
#include <ctype.h>
#include <math.h>
using namespace std;
class Sally
{
friend Sally operator+(Sally abv);
int godini;
public:
Sally() {};
Sally(int godini)
{
this->godini = godini;
}
int getGodini()
{
return godini;
}
};
Sally operator+(Sally abv)
{
Sally novaSally;
novaSally.godini = Sally.getGodini() + abv.godini;
return novaSally;
}
int main()
{
Sally a(34);
Sally b(50);
Sally c;
c = a + b;
cout << c.godini << endl;
}
Малку касно ти одговарам, но ајде...Првото прашање ми е дали е ОК таквиот тип на декларација?
Потоа, ако е ОК, ме интересира дали добро сум го преоптоварил операторот?
Која ми е грешката?
Код:Sally operator+(Sally abv) { Sally novaSally; novaSally.godini = Sally.getGodini() + abv.godini; return novaSally; } int main() { Sally a(34); Sally b(50); Sally c; c = a + b; cout << c.godini << endl; }
Sally operator+(Sally abv)
{
Sally novaSally;
novaSally.godini = 100 + abv.godini;
return novaSally;
}
...
Sally operator+(Sally a, Sally b)
{
Sally novaSally;
novaSally.godini = a.godini + b.godini;
return novaSally;
}
На провајдерот сигурно имаш таква опција.Знае ли некој програмче што кажува колку симнувам / аплоудувам за Win 7 ? Или некој гаџет ?
Не сме се разбрале нешто , мислам како програма пример овој месец сум симнал 200 G и да покажува не брзина на нет .На провајдерот сигурно имаш таква опција.
Не ни мислев на брзина, туку на сообраќај. Пример на Телекабел има колку имаш потрошено download/upload за тековниот месец.Не сме се разбрале нешто , мислам како програма пример овој месец сум симнал 200 G и да покажува не брзина на нет .
Ima takov program ili ne?Не ни мислев на брзина, туку на сообраќај. Пример на Телекабел има колку имаш потрошено download/upload за тековниот месец.
Како мислиш во однос на хоризонталата? Мислиш ако да речеме има 5 реда матрицата, да биде симетрична во однос на 3тиот ред ( средината )?Некој совет околу тоа како би направила симетрична матрица во однос на хоризонталата? Не успеав да приметам некоја зависност...
Па да, и јас така ја разбрав, а ова е поставена задача за вежбање, текстот е баш ваков :/Како мислиш во однос на хоризонталата? Мислиш ако да речеме има 5 реда матрицата, да биде симетрична во однос на 3тиот ред ( средината )?