Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Мило ми е што успеавте да ќарите од промоцијата. Ваквите новини редовно ги споделувам тука за да може да ви бидат од полза

Да не пропуштите вакви понуди читајте форум на Кајгана ;)
ова може и да ви биде заедничка реклама ако размислиме подобро:rolleyes:

Дечки, дали некој го искористи ваучерот што Виз го додели за учесниците на Скопски маратон? Јас би сакала сега да го искористам, ама сајтот на СК маратон е паднат и не можам да прочитам кои се условите, дали има некои ограничувања.

jYA7Erv.png

Начекав солидни карти (120 евра повратна) за Аиндховен, но не ми е јасно околу багажот (како што е ставено на сликата).
Дали ова значи дека доколку не доплатам минимум 2180 денари не смеам ни еден куфер да носам (освен нешто ситно со мене во авионот)?

jYA7Erv.png

Начекав солидни карти (120 евра повратна) за Аиндховен, но не ми е јасно околу багажот (како што е ставено на сликата).
Дали ова значи дека доколку не доплатам минимум 2180 денари не смеам ни еден куфер да носам (освен нешто ситно со мене во авионот)?
Точно, се доплаѓа за голем багаж. Плати си сега пошто после на аеродром уште е поскапо.

jYA7Erv.png

http://wizzair.com/mk-MK/useful_information/baggage

jYA7Erv.png

Ако одиш само на неколку дена, ќе ти заврши работа и голем рачен багаж, сосема е доволно.

Пред околу една седмица или повеќе (не се сеќавам која дата беше) отварам интернетот да видам колку ќе ме коштат 2 ПОВРАТНИ карти за МЕМИНГЕН (Минхен Запад) и гледам цената за двете карти 16.000 ден. Си викам „ОК, ај ќе купам утре“, цената е таа што е! Отварам утре вечерта пак интернетот и гледам цената се симнала на 14.500 ден., и си викам во себе „купи си одма карти оти штом вака ја намалиле, за ден или два пак ќе ја поскапат и тоа повеќе од 16.000 ден.“ (логички штом цената падне, веднаш пораснува побарувачката, и после така зголемената побарувачка, картите пак ќе бидат поскапени - барем јас така мислам, не велам дека моето мислење е 100% точно). И си резервирав 2 карти, резервацијата и плаќањето поминаа во најдобар ред! Ставам утредента, си викам „де да видам сега колку коштат двете карти“ и изненадување: цената на двете карти од 14.500 ден. заминала на 18.200 ден.!!!! После некој ден цените на двете картии паднаа на 17.200 ден. и гледам сеуште е таа цена! Сепак заштедив најмалку 2.500 ден., што искрено не се малку пари. Е тоа е моето искуство со WizzAir. Поздрав.:)

Пред околу една седмица или повеќе (не се сеќавам која дата беше) отварам интернетот да видам колку ќе ме коштат 2 ПОВРАТНИ карти за МЕМИНГЕН (Минхен Запад) и гледам цената за двете карти 16.000 ден. Си викам „ОК, ај ќе купам утре“, цената е таа што е! Отварам утре вечерта пак интернетот и гледам цената се симнала на 14.500 ден., и си викам во себе „купи си одма карти оти штом вака ја намалиле, за ден или два пак ќе ја поскапат и тоа повеќе од 16.000 ден.“ (логички штом цената падне, веднаш пораснува побарувачката, и после така зголемената побарувачка, картите пак ќе бидат поскапени - барем јас така мислам, не велам дека моето мислење е 100% точно). И си резервирав 2 карти, резервацијата и плаќањето поминаа во најдобар ред! Ставам утредента, си викам „де да видам сега колку коштат двете карти“ и изненадување: цената на двете карти од 14.500 ден. заминала на 18.200 ден.!!!! После некој ден цените на двете картии паднаа на 17.200 ден. и гледам сеуште е таа цена! Сепак заштедив најмалку 2.500 ден., што искрено не се малку пари. Е тоа е моето искуство со WizzAir. Поздрав.:)

samo da znaete dokolku poveke pati se uklucuvate na strana za avionski letovi cenite ``avtomatski`` ripaat poradi cookies sto imate od stranata... pred da sakate da kupite karta izbrishete cash memorija i cookies...

samo da znaete dokolku poveke pati se uklucuvate na strana za avionski letovi cenite ``avtomatski`` ripaat poradi cookies sto imate od stranata... pred da sakate da kupite karta izbrishete cash memorija i cookies...
Не знам дали прашував на оваа тема или на некоја слична, но добив одговор дека ВизЕр нема такви алгоритми на нивната веб страна.

Дали може да подобјасниш на чија веб страна си го забележал ова?

Јас на пример го имам забележано на Пегасус.

Извини, ама не се согласувам со тебе. Од мојот пример можеш да видиш дека цената на двете карти варираше, а не одеше само во нагорна линија, само да поскапува (прво беше намалена, па потоа поскапе, па после пак се намали цената за двете карти - зборувам за исти дати на поаѓање и враќање). Исто така, за цело време користев ист веб прелистувач Google Chrome и не ми беа избришани ниту пак ги избришав од една до друга посета на страната на WizzAir историјата на прелистувачот, ниту cookies, ниту cash меморијата, ништо. Не знам за другите авиокомпании, меѓутоа мислам дека тоа што ти го напиша не се однесува за WizzAir. Или пак можеби јас грешам? Поздрав.[DOUBLEPOST=1401918596][/DOUBLEPOST]
Не знам дали прашував на оваа тема или на некоја слична, но добив одговор дека ВизЕр нема такви алгоритми на нивната веб страна.

Дали може да подобјасниш на чија веб страна си го забележал ова?

Јас на пример го имам забележано на Пегасус.
Еве го твоето прашање и одговорот што следи:
http://forum.kajgana.com/threads/wizz-air-летови-од-до-Македонија.49050/page-30#post-6587547

Последно уредено:

Ме радува што си успеал да платиш поефтина цена. (y)
Ти посакувам пријатен пат. Пиши тука за искуството по летот ако си во можност.

Патем речено, со 90% сигурност не очекувам да има промоција на билетите пред почетокот на Септември. Ама затоа можно е да има попуст за багаж многу наскоро ;)

@Tranquilis

Имам едно прашање околу попустот за багаж кој следи, значи дали ако ги имам купено картите (без чекиран багаж) би можел да додадам за тој лет (значи на веќе платен лет) багаж, со попустот кој го најавуваш?

Или попустот за багаж би бил само ако тогаш се платат и авионските карти? :)

Чисто да знам :)

@Tranquilis

Имам едно прашање околу попустот за багаж кој следи, значи дали ако ги имам купено картите (без чекиран багаж) би можел да додадам за тој лет (значи на веќе платен лет) багаж, со попустот кој го најавуваш?

Или попустот за багаж би бил само ако тогаш се платат и авионските карти? :)

Чисто да знам :)

Попуст на багаж без обврска за билети. Значи, применливо во првото сценарио. ;)

Ме радува што си успеал да платиш поефтина цена. (y)
Ти посакувам пријатен пат. Пиши тука за искуството по летот ако си во можност.

Патем речено, со 90% сигурност не очекувам да има промоција на билетите пред почетокот на Септември. Ама затоа можно е да има попуст за багаж многу наскоро ;)
Фала на информацијата! Инаку, 2-те карти се за татко и мајка ми, тие ќе патуваат. Јас планирам да патувам наесен оваа година, па се надевам ќе ми се оствари планот. Инаку, тие веќе имаат патувано со WizzAir на наведенава дестинација и се задоволни, летот помина во најдобар ред. Поздрав. :)

@Tranquilis , сакам да го променам датумот на летот , платив за wizz flex , но разликата во цената е голема односно сум платил повеќе во претходниот датум , дали овој вишок ќе ми важи за другпат или овие средства се изгубени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom