Redneck Rebel
Payak
- Член од
- 25 октомври 2007
- Мислења
- 1.583
- Поени од реакции
- 89
3 од 5 не биле "прави верници." За други двајца ме мрзи да барам.Декарт,Њутон,Фарадеј,Ајнштајн,Толстој,
3 од 5 не биле "прави верници." За други двајца ме мрзи да барам.Декарт,Њутон,Фарадеј,Ајнштајн,Толстој,
Ако листава е за тебе современа, све ми е јасно. ...Само ова за Ајнштајн, срамота е више, стварно, да се лажете. Ти треба само еден клик за да се разубедиш за него... ама, ај, тешко е да се прочита кога не ти иде у прилог.Декарт,Њутон,Фарадеј,Ајнштајн,Толстој,има уште ама еве ти 5 за да си го исполниш твоето соблекување на плоштад
Нешто како тоа ...Да погодам како ќе ти се вика новата тема:
''Дали Господ е машко, или женско?''
Благодарам ....не не си штом имаш толку идеи во главата супер си!
баш ме интересира што ќе отвориш!
Возот за каде? Рајот? Каде е рајот?За да го фатиш возот...
OMG* !!! God has spoken !!!Секако дека постои. И верувам во него.:smir:
Овој свет не е свет на совршенство така да секад ќе има мани се дур постои.Вистинскиот живот е после овој свет,не мора да веруваш тоа е твое право,не ти се заканувам со пекол,немој да ме сфатиш така но чекај и јас чекам па ќе видиме како ќе биде.
А кој е тој што бил осуден,или бил праведно суден,кој бил судијата,одбраната...и.т.нСите работи што ги правиме во животот,ќе дојде еден ден кога ќе одговараме за нив,не може се така на празно да помине и на крај никому ништо.Секој ќе си го добие она што го заслужил,ни помалку ни повеќе.
Никој од Другиот свет не спомнал такво нешто??Вистинскиот живот е после овој свет
Има за се', ама буквално за се' објаснување во Библијата. Арно ама, очигледно ти и пред себе да го видиш Бог нема да поверуваш, затоа што веќе си зацртал да не веруваш. Инаку, баш никакви факти не даде дека Бог не постои.Бог не постои. Зошто? Бидејќи не е семоќен. Зошто не е семоќен? Зошто и после 2000 и кусур години се уште не може да го убеди човештвото во своето постоење. FAIL од библиски пропорции.
Нешто како тоа ...
Благодарам ....
Wait and see ...
Возот за каде? Рајот? Каде е рајот?
И што после Судниот Ден? Универзумот ќе си остане празен без луѓе? Со која цел Бог го правел? Имаш објаснение?
OMG* !!! God has spoken !!!
*OMG = Oh My GaGa.
PS: It believes in itself too ... How nice ... :smir:
Bog moze da se mesa sekade, vklucivo i naukata? Togas zosto toj Bog dozvolil Crkvata vo sreden vek da zabranuva sekakva naucna dejnost? Ne mora na obicnite lugje da im dava nasoki, no sekako na crkovnite lica bi mozel da im dade odredeni nasoki, kako sto pravel vo minatoto (razni prikazni opisani vo Biblijata, vernicite bile vodeni od razni proroci na koi Bog im se prikazuval kako prividenie). Ako toj moze da izmeni se koga saka i sto saka, zosto dosega ne izmenil nesto od pravecot vo koj se dvizi covestvoto? Ili samo toa mu bilo po keif vo minatoto :pos2:?Не го користам тоа така за да речам само ете Бог така сакал као демек лесно е така да се одговори,него стварно по мое верување Бог нема нешто на кое не може да влијае,се зависи од Него така што тука автоматски се става и науката а и све друго што постои.Он може да измени што сака и кога сака затоа што Он е створителот на тие работи.
Монотеизмот постоел од почеток и ќе постои до крај за разлика од политеизмот,а тоа е така затоа што вистината се наоѓа во него,мислам во монотеизмот.Вербата во Еден Бог.
За положбата на светот и како е злото распространето би ти рекол само едно:добрата вест се шири брзо но лошата уште побрзо,така нешо беше.Анкетата не е баш мн доверлив извор така да не би требало да с земаат податоците од нив здраво за готово.
Он ја слуша сечија молитва но дали ќе ја прифати е тоа е друго.Молитвата е единствено нешто кое што може даја смени судбината на човекот.Ако чекаш да го видиш Бог на овој свет тогаш ќе ти речам само дека можеш да се изначекаш.
Докази имаш насекаде а за да ги видиш не мора ни да стануваш од столчето пред твојот компјутер,погледни на пример во себе си, во човечкото тело,во твоето тело,колку сложен систем е тоа но сепак се си работи како што треба,секој орган си ја врши својата работа без претерување,секоја ќелија,крвоток и др.сеа да не набројувам.Зарем мислиш дека совршенството на работа на твоето тело е случајно?
Не филозофирам,тоа не е филозофија,ти кажувам дека не постои ништо слично на Бог од планетата земја,како Него не е никој.Значи физичката претстава е незамислива за нас што не значи дека не постои,туку толку знаење ни е дадено.А психички што да ти зборам ако ти си паметен Он е изворот на таа памет,ако си добар тогаш Он е владар на добрината и сл.
Примерот не ми е мн познат но ќе проверам па ќе ти пишам,мислам за ова последното со Езекиел.
bog e semoken, zatoa sto pregolema e milosta na boga kon covestvoto , koe dene i noke covekot vrsi zlo pred ocite na boga sto e segde prisuten, vo nivnite oci i umovi nema stav od boga i ne go pocituvaat svetiot zbor i svetata kniga i boga, da imalo lubov vo svetot i covestvoto da zivelelo spored bibliskata vistina , pocituvajki go boga , ke nemalo zlo i vojni, zasto boga i svetiot zbor pismo na boga uci za lubovta , , mirot i dobrinata, a koga ima lubov , togas nema nasilstvo zlo i bilo se ona koe e sprotivno na dobroto , zatoa sto lubovta prostuva e mila i milostiva , covestvoto e ubedeno i znae vweruva i se nadeva na boga, no gospod rece deka koga ke dojde sinot covecki na kraj na svetot dali ke najde vera na zemjata togas, l lugeto ke ja izgubat i ke se odalecat od verata i boga i ke trgnat po losi patista, no verata ke opstoi i ke ima sveti verni luge i imalo ke ima sekogas, vo poslednite dni ke se javat luge koi ke ziveat spored svoi zelbi , kade e vetuvaneto negovo ke velat , dali stvarno poslednite vremina se tuka,se ima smisla i cel , bog go sozdal covekot za vecnost, i go napravi slika na svoeto bitie, no celta e spaseni na dusite i povratak na boga koj ke mu stavi kraj na zloto, mesto da lupas nesto koe ni samiot ne go svakas , sto bez logika kazuvas , podobro procitaj od svetoto pismo i se ke ti se razjani, ova ti kazuvam so dobra namera i misla bratce , pozzБог не постои. Зошто? Бидејќи не е семоќен. Зошто не е семоќен? Зошто и после 2000 и кусур години се уште не може да го убеди човештвото во своето постоење. FAIL од библиски пропорции.
Нешто како тоа ...
Благодарам ....
Wait and see ...
Возот за каде? Рајот? Каде е рајот?
И што после Судниот Ден? Универзумот ќе си остане празен без луѓе? Со која цел Бог го правел? Имаш објаснение?
OMG* !!! God has spoken !!!
*OMG = Oh My GaGa.
PS: It believes in itself too ... How nice ... :smir:
Да биде доказ против или за тебееЕпа како ДЕЛО на совршенство како БОГ резултира со несовршенство?? СЛОБОДНА ВОЛЈА
А кој е тој што бил осуден,или бил праведно суден,кој бил судијата,одбраната...и.т.н
Судија е Бог а сите други ќе бидат испрашани
Никој од Другиот свет не спомнал такво нешто??
Спомнато е и кажано е и ќе речам чекај и јас ќе чекам па ќе видиме.
И под претпоставка да е така...чуму ние на овој лажен свет?
Ако има, што не објасниш? Јас да го видам пред мене нема да поверувам ..... Туку ќе знам! Вербениот систем би бил една нелогична шега да го практикувам кога веќе знам нешто.Има за се', ама буквално за се' објаснување во Библијата. Арно ама, очигледно ти и пред себе да го видиш Бог нема да поверуваш, затоа што веќе си зацртал да не веруваш. Инаку, баш никакви факти не даде дека Бог не постои.
Извини, Бог го создаде човештвото? Бог им вгради на луѓето да размислуваат со своја глава и да имаат слобода на избор? Бог дозволи Ева да го направи гревот? Ако на сите овие прашања одговорот ти е да, тогаш од тука се заклучува дека само Бог е крив за тоа како човештвото излегло.bog e semoken, zatoa sto pregolema e milosta na boga kon covestvoto , koe dene i noke covekot vrsi zlo pred ocite na boga sto e segde prisuten,
Зошто да се плашам од тој кој ме создал (наводно) од безусловна љубов? Зошто да имам страв? Стравопочит? Тоа е резервирано за вас, верниците, да бидете жртви на еден ирационален страв. За мене и останатите не.vo nivnite oci i umovi nema stav od boga i ne go pocituvaat svetiot zbor i svetata kniga i boga,
За еден свет да е полн со љубов не значе дека треба да ја следат сите твојата вера. Сите во светот да беа хипици, исто ќе беше се полно со љубов. Еве полека светот се претвора во New Age шерада, а тие па не секој поздрав и збогување зборат за љубов и мир. И тие може на крај ќе го спасат светот, да стават крај на војните и сл. Зошто мора да е христијанството? Мене тоа ме интересира. Зошто таа религија а не друга? Зошто религија воопшто би го спасила светот? Како да нема други начини нели?da imalo lubov vo svetot i covestvoto da zivelelo spored bibliskata vistina , pocituvajki go boga , ke nemalo zlo i vojni,
Јас пораснав без светото писмо и религиозното учење. Сакаш да кажеш дека тие што не пораснале како тебе не знаат за љубов, немаат изградено солидни морални вредности и етички принципи?zasto boga i svetiot zbor pismo na boga uci za lubovta , , mirot i dobrinata, a koga ima lubov , togas nema nasilstvo zlo i bilo se ona koe e sprotivno na dobroto ,
Да, јас сигурно сум на лош пат .... (-__-)zatoa sto lubovta prostuva e mila i milostiva , covestvoto e ubedeno i znae vweruva i se nadeva na boga, no gospod rece deka koga ke dojde sinot covecki na kraj na svetot dali ke najde vera na zemjata togas, l lugeto ke ja izgubat i ke se odalecat od verata i boga i ke trgnat po losi patista,
Која вечност кога ставил Суден Ден? (О_о) Help me please, confusion is eating my brains ....no verata ke opstoi i ke ima sveti verni luge i imalo ke ima sekogas, vo poslednite dni ke se javat luge koi ke ziveat spored svoi zelbi , kade e vetuvaneto negovo ke velat , dali stvarno poslednite vremina se tuka,se ima smisla i cel , bog go sozdal covekot za vecnost,
Се обидувам да сфатам, ама покрај толку нелогика и контрдикција, јас се уште немам разбрано ни збор од Библијата. Во таа верзија која ..... па секој поединечно ја толкува. Еве ти викаш човештвото го создало злото. Друг вели не човекот, ѓаволот е крив. Секој од вас си толкува како ќе му стигне. КОга ќе најдете НЗС меѓу вас верниците и да се разберете, тогаш ќе се обидам и јас да ве разберам.i go napravi slika na svoeto bitie, no celta e spaseni na dusite i povratak na boga koj ke mu stavi kraj na zloto, mesto da lupas nesto koe ni samiot ne go svakas , sto bez logika kazuvas , podobro procitaj od svetoto pismo i se ke ti se razjani, ova ti kazuvam so dobra namera i misla bratce , pozz
Библијат вели ЛАЖЕШ И ТИ И ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ .Дека има и постои Бог доаѓаме до уверување со набљудување и проучување на природата.
Зарем нашата Земја,на која живеат преку шест милијарди луѓе и која на себеси носи милијарда различни животни,билки,толку градови,мориња,планини и долини и која кружи со илјадници години околу нашето Сонце со брзина од 30 километри во секунда-зарем не е доказ дека мора да има свој моќен и разумен створител и управувач!?
Ниту пак јас немам намера нешто на тебе да ти докажувам. Само ти посочив каде можеш да најдеш објаснувања за се'. Во Библијата. Ако сакаш земи и читај, ако пак не сакаш, твое право. Исто како што и јас имам право да верувам. Но, да се разбереме, ти имаш право да веруваш или да не веруваш.Но немаш никакво право да ги навредуваш тие што веруваат или не дај Боже размислуваат поинаку од тебе. Поздрав.Ако има, што не објасниш? Јас да го видам пред мене нема да поверувам ..... Туку ќе знам! Вербениот систем би бил една нелогична шега да го практикувам кога веќе знам
Не дадов факти видејќи не ми е намерата да докаќувам нешто. Ако ти веруваш во Господ, твое си е. Јас не сум верник нити сум па атеист.
А ти поставив и логични прашања. Што е? Немаш одговор на истите? Нели Библијата ги има сите одговори? нешто.
Извини, Бог го создаде човештвото? Бог им вгради на луѓето да размислуваат со своја глава и да имаат слобода на избор? Бог дозволи Ева да го направи гревот? Ако на сите овие прашања одговорот ти е да, тогаш од тука се заклучува дека само Бог е крив за тоа како човештвото излегло.
Зошто да се плашам од тој кој ме создал (наводно) од безусловна љубов? Зошто да имам страв? Стравопочит? Тоа е резервирано за вас, верниците, да бидете жртви на еден ирационален страв. За мене и останатите не.
За еден свет да е полн со љубов не значе дека треба да ја следат сите твојата вера. Сите во светот да беа хипици, исто ќе беше се полно со љубов. Еве полека светот се претвора во New Age шерада, а тие па не секој поздрав и збогување зборат за љубов и мир. И тие може на крај ќе го спасат светот, да стават крај на војните и сл. Зошто мора да е христијанството? Мене тоа ме интересира. Зошто таа религија а не друга? Зошто религија воопшто би го спасила светот? Како да нема други начини нели?
Јас пораснав без светото писмо и религиозното учење. Сакаш да кажеш дека тие што не пораснале како тебе не знаат за љубов, немаат изградено солидни морални вредности и етички принципи?
Да, јас сигурно сум на лош пат .... (-__-)
Која вечност кога ставил Суден Ден? (О_о) Help me please, confusion is eating my brains ....
Се обидувам да сфатам, ама покрај толку нелогика и контрдикција, јас се уште немам разбрано ни збор од Библијата. Во таа верзија која ..... па секој поединечно ја толкува. Еве ти викаш човештвото го создало злото. Друг вели не човекот, ѓаволот е крив. Секој од вас си толкува како ќе му стигне. КОга ќе најдете НЗС меѓу вас верниците и да се разберете, тогаш ќе се обидам и јас да ве разберам.
А за нелогика, можам енциклопедија да направам од постовите на подфорумов. Имам чувство дека MIKI1 ќе биде најкористена референца.