- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 17.080
- Поени од реакции
- 16.674
Цонга денес не знае кај тера. 3-0 во трет сет за Новак, да не го урекнам, мислам дека добивме уште еден 1/4 финалист.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
vtor pat ti pravam sporedba , prviot pat beshe za uslovite i sporediv so atletikata da mu dadat na Bolt mesto na tartan da trcha na zemja pa da go vidime ako e maz neka pobeduva, kako za nego taka i za drugite , a toa shto e eksploziven i ke go neutralizira pesokot koj go ebe , pesokta e i sta za site . Vchera primerot so fudbalot i prekinot vo 88 minuta. Ti i dvata pati mi vikash da ne sporeduvam , tenisot e druga rabota. Po idiotsko neshto nema kako prekinot sinokja vo petti set i 7-7 vo gemovi , toa vekje ne e sport, poidiotsko neshto nema od toa da pet pati vo denot izleguvash na teren i pet pati prekin zaradi dozd , poidiotsko neshto od prashina vo ochi i vetar a ti treba da go mavash topcheto zdravje, a i poidiotski odgovor od tvojot deka tenisot e tradicionalen sport pa taka treba da ostane i deka krovovi , reflektori e unazaduvanje na tenisot ne sum sretnal . Te molam , koga ke se zainaetish tropash gluposti , ti se smejat site tvrdam, ama tenisot so nishto ne e podrug od drugite sportovi i evolucijata e prisutna sekade . Zoshto reflektorot ne ja unishtuva tradicijata vo site sportovi , a vo tenisot ja unishtuva. Zoshto krovot ne ja unishtuva atmosferata vo site drugi sportovi a vo tenisot da . Ako sme do tradicijata , neka igrat so drveni reketi ebago ,tradicija , shto ke im e toj karbon,jaglerodni vlakna , grafiti i grafeni kur se trese , drvo si e drvo , shto ke im e toj hawk eye , bash ke e super sudijata da e car pa da ima komichni situacii kako vo fudbalot (eve FIFA popushti , ke ja uvedat tehnologijata vo fudbalot, kaj i da e i fudbalot si eba majkata , ke propadne). Imaj si stav , ama bar malku da drzi voda.Undercover, pak sporeduvash drugi sportovi so tenis. Fudbal blage veze nema so Tenis niti uslovi niti kako sport nisto. Nema nisto idiotsko i nesportsko tuka. Mecot e prekinat na 7-7 pocnuva od nula, si imaat vreme i za taktika igracite za naredniot den. Pa i gledachite ne mu se iznerviraa, stanaa lugjeto si otidoa , aplaudiraa. Tie tamu na stadionot ne im smeta tebe ti smeta. Pak ke ti kazam individualni zelbi kako moite, tvoite na trpe i na stojko ne se relevantni i ne mozat da odredat eden turnir. Eve go znaes mojot stav ako me prasuvas mene nikogas ne treba da stavat ni krov ni reflektori. Magijata na RG e tokmu vo toa (moe mislenje za da ne skokash odma) . 110 faking godini si funkcioniralo toa, niti igrach komentiral, niti trener, nikoj, ali posto na forumgjii im se brza i imaat uplateno sportska, mora se vo ist den da se zavrshi po automatizam. Pak ke ti kazam Vimbldon stana smeshka od turnir. Krov staile, igras u faking sala eho se slusha nasekade, pagjaat igracive krshat nogi posto vlaga stvara toa a mi glumat tamu anglichanite ne znam sto tradicija, beli obleki, sudii u palta. Dvolichnost. Izlezi od meurot malku, sportot ne mora sekogash da e avtomatizam, tehnika i modernizam. Fudbalot odamna ne e nikakov sport, tuku samo biznis. Vo moi ochi samo tenisot e ostanat tradicionalen sport seuste, se plasam deka nema da bide taka ponatamu i RG e ostanat sega za sega na tradicijata. Dali ke userat uz godinite nivno si e.
Мислам дека да.utre se igraat site mecoj od 1/4 kaj mazive?