Ауфвидерзен Македонијо!

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.417
Поени од реакции
38.961
Ranije ili kasnije se se sveduva na toa ili ke bides svoj gazda ili da uspees da se nacukas u drzavno. Toa e uspehot. Treto nema.:icon_mrgr:
Еве ти жив пример, мислам дека ја имам раскажувано случката на темава. Познаник еден , 3-4 години постар од мене значи сеа има 26-27 години потекнуваше од обично работничко македонско семејство , работеше и стругаше даски во една пилана за 15 илјади. Научи да вози камион , и отиде во Канада и не си дојде 2 години , буквално живееше во камионот. За 2 години рмбање собра некаде околу 50тина илјади евра , се врати во Европа поточно во Шпанија и се запиша на пилотски курс за комерцијален пилот. Го заврши за 2ипол години , и веќе од март 2013 работи како копилот за Fly Emirates со плата од 3600 евра НЕТО.Нонстоп спие по луксузни хотели , плус кога има слободни денови живее во Дубаи во стан од фирмата и не плаќа ништо. А замисли само уште е копилот , со една година работно искуство. Можам да замислам какви пари ќе заработува за 4-5 години кога ќе стане и главен пилот. Ова ако не е успех за тебе незнам што да кажам , момакот од даско стругач за 250 евра во македонско село , се искачи до копилот со плата од 3600 евра.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Sve zavisi znaci so nekoj podrazbira pod uspeh.Po pisanovo mi stoi ko da nema dom i mesto na ziveenje. Kako bese, a man without a home is a man without a soul. A inaku dobro se snasol alal da mu e. Od kade dosol do ideja da odi za pilot samo on si znae :)
Imam i jas kolku sakas primeri so uspeale kaj nas.
Eve najprosta i najbanalna, moj dobar drugar od detstvoto od siromasna familija uste kako mal rabotese kako prodavac vo trafika. Mu tekna eden den deka ne mora da raboti za gazda i si otvori negova trafika. Biznisot mu odese super pa otvori i minimarket. Sega ima i prodavnica za boi i lakovi i vodovodgiska oprema, dukjanite gi kupi i sega se negovi, plus ima kupeno uste dva dukjani koj mu se izdadeni, edniot na zegin, drugiot za kladionica. samo od dukjanite so gi izdava zema 2000 evra mesecno kirii,od tie negovite biznisi gospod znae kolku. Eve ti, koj si go biva si go biva, ima trgovska zicka i miris za biznis. a od skopje podaleku so se vika ne mrdnal.
:D

Последно уредено:
Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Армирачи и градежници.
@Благоев , Имам еден другар со бугарски пасош, има работено градежно во Швајцарија, повеќе со кнауф, гипс картон. Ако мислеш дека е кадар кој е потребен, ако сакаш пиши ми контакт во пп, ке те контактира. Моментално е во Македонија. Поздрав.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Еве ти жив пример, мислам дека ја имам раскажувано случката на темава. Познаник еден , 3-4 години постар од мене значи сеа има 26-27 години потекнуваше од обично работничко македонско семејство , работеше и стругаше даски во една пилана за 15 илјади. Научи да вози камион , и отиде во Канада и не си дојде 2 години , буквално живееше во камионот.
Како прво, одлична приказна.

Како второ - ме интересира како заминал Канада...ако имаш инфо. Бидејќи попатно е кажано, а за да се замине Канада iz šale не е баш лесно.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.417
Поени од реакции
38.961
Како прво, одлична приказна.

Како второ - ме интересира како заминал Канада...ако имаш инфо. Бидејќи попатно е кажано, а за да се замине Канада iz šale не е баш лесно.
Оддамна беше тоа пред 5-6 години , ама мислам дека тука бараат доста возачи за камион во Канада. Замина преку еден посредник кој му среди работен договор со една транспорт компанија , и релативно лесно доби виза , се се заврши брзо за месец дена.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
И замисли сега, му плеснат на валволин една казна што работи на црно цел живот и валво иде у Германија да извади пари за казната.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
@Благоев , Имам еден другар со бугарски пасош, има работено градежно во Швајцарија, повеќе со кнауф, гипс картон. Ако мислеш дека е кадар кој е потребен, ако сакаш пиши ми контакт во пп, ке те контактира. Моментално е во Македонија. Поздрав.
Моментално имам повеќе работници, отколку што има работа. Плус, ретко има работа за финосување. И веќе сум изгорен со “добри“ мајстори, па сум доста селективен кој ќе работи.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
[quote="valvoline, post: 6647357, member: 57759"\...[/quote]
Valco...ti btino uspea i Germanija i u MK...So gi sjlivas ovie klozetocistacive ! Oni tebe pfff!

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
И замисли сега, му плеснат на валволин една казна што работи на црно цел живот и валво иде у Германија да извади пари за казната.
Море у Америка на азбестот

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Tek u germanija kolku ima šo svercaat koli na crno ihaaa.... sekoj peti so poteklo od jug e svercer na koli. Jas i tamu da sum bi se zanimaval so istata rabota.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.922
Поени од реакции
41.894
Еве ти жив пример, мислам дека ја имам раскажувано случката на темава. Познаник еден , 3-4 години постар од мене значи сеа има 26-27 години потекнуваше од обично работничко македонско семејство , работеше и стругаше даски во една пилана за 15 илјади. Научи да вози камион , и отиде во Канада и не си дојде 2 години , буквално живееше во камионот. За 2 години рмбање собра некаде околу 50тина илјади евра , се врати во Европа поточно во Шпанија и се запиша на пилотски курс за комерцијален пилот. Го заврши за 2ипол години , и веќе од март 2013 работи како копилот за Fly Emirates со плата од 3600 евра НЕТО.Нонстоп спие по луксузни хотели , плус кога има слободни денови живее во Дубаи во стан од фирмата и не плаќа ништо. А замисли само уште е копилот , со една година работно искуство. Можам да замислам какви пари ќе заработува за 4-5 години кога ќе стане и главен пилот. Ова ако не е успех за тебе незнам што да кажам , момакот од даско стругач за 250 евра во македонско село , се искачи до копилот со плата од 3600 евра.
Абе остај го него никогаш не може да му докажеш. :D
Има многу вакви случаеви каде што сиромашни успеваат. Најмалку десет студенти од од моја генерација на 20 години во Чикаго положија за камион, а за 3 години си купија нивни камиони и си прават пари.
Додека другите брзаа да се вратат дома да не им избегаат женските и сесијата тие останаа таму.

Лесно е да успееш во странство само треба да имаш желба, да си комуникативен, да знаеш да ги цениш луѓето и да си вреден. Таму се цени знаењето и желбата да научиш, а не од која фамилија си, партиската книшка и врските.
Тие што викаат дека секој не може да се снајде таму, епа нормално ако не си снаодлив, ги потценуваш луѓето и ако не знаеш да сврзиш две реченици ќе си дојдеш дома како Валво наш. :icon_lol:
Ако се плашиш еј па како е таму, дали ќе ми стигнува платата, еј со вакви глупаци ли ќе работам е тогаш тие нека не си одат од државата.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Абе остај го него никогаш не може да му докажеш. :D
Има многу вакви случаеви каде што сиромашни успеваат. Најмалку десет студенти од од моја генерација на 20 години во Чикаго положија за камион, а за 3 години си купија нивни камиони и си прават пари.
Додека другите брзаа да се вратат дома да не им избегаат женските и сесијата тие останаа таму.

Лесно е да успееш во странство само треба да имаш желба, да си комуникативен, да знаеш да ги цениш луѓето и да си вреден. Таму се цени знаењето и желбата да научиш, а не од која фамилија си, партиската книшка и врските.
Тие што викаат дека секој не може да се снајде таму, епа нормално ако не си снаодлив, ги потценуваш луѓето и ако не знаеш да сврзиш две реченици ќе си дојдеш дома како Валво наш. :icon_lol:
Ако се плашиш еј па како е таму, дали ќе ми стигнува платата, еј со вакви глупаци ли ќе работам е тогаш тие нека не си одат од државата.
Абе сите во странство се богаташи. Во странство нема сиромаштија, нема бездомници, нема луѓе што се хранат од контејнери, нема луѓе што немаат пари да си платат една посета на лекар. Сите во странство успеваат и ако си комуникативен и ти го ценат знаењето, веднаш стануваш бизнисмен, зошто нели таму сите се бизнисмени или богаташи и нема сиромаштија.

Особено камионџиите и возарите имаат еден куп пари, живеат во палати, додека возат спијат во хотели со 5 ѕвезди, секој месец одат на краток одмор на Хаваи или Бахами. Најуспешни се оние од Детроит и Чигаго.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Абе сите во странство се богаташи. Во странство нема сиромаштија, нема бездомници, нема луѓе што се хранат од контејнери, нема луѓе што немаат пари да си платат една посета на лекар. Сите во странство успеваат и ако си комуникативен и ти го ценат знаењето, веднаш стануваш бизнисмен, зошто нели таму сите се бизнисмени или богаташи и нема сиромаштија.

Особено камионџиите и возарите имаат еден куп пари, живеат во палати, додека возат спијат во хотели со 5 ѕвезди, секој месец одат на краток одмор на Хаваи или Бахами. Најуспешни се оние од Детроит и Чигаго.
Можеби не се сите богати и успешни на финансиски план, НО, у душата се многу побогати.
-Зошто?
-Ги нема таквите како тебе! Дронови што само мелат дека во нивната држава е најдобро и како имало работа за секој, ама не сакале да работат луѓето.

Уствари, зошто си ти уште тука? Изборите завршија...

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
http://vest.mk/default.asp?ItemID=6A879A2DD2E987459C47BF74E3755284

Слабо нешто праќаат назад. :(:(:(

Дури и ММФ препорачува државата да ги цица иселениците што праќаат пари назад.

Супер државна политика. Гастарбајтер од секоја фамилија. Редно е Владата да дава субвенции и за Бугарски пасоши. За да се забрза процедурата на исселување. За другите да можат раат да си бидат.

Kajgana Shop

На врв Bottom