Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
јас верувам во Господ и неможам да ги разберам атеистите и која е целта на нивното постоење.Убаво е да се биде вистински верник зашто тоа ни дава едно чувство на сигурност, но од друга страна религијата не учи на тоа како да живееме добро и да правиме добри нешта,а што да не правиме со цел да го заслужиме своето место во рајот..
Која е целта на твоето постоење?

Не само што не сум вистински верник, туку сум и неверник, и не знаеш каква сигурност чувствувам.

К

*Каталонец*

Гостин
Како може да не верувате па што мислите кој го направил човекот се еволуирал од мајмун а ссс...

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Уште погрозна ми звучи идеата дека имаме нешто заедничко со мајмуните..т.е. далечен роднина...посебно ако патиме од пречки во еволуцијата...:kesa:Шегата настрана..поблиска ми е..и се водам спрема идеата дека сум креација на суштество која е над секоја можна интелеигенција на оваа земја..и не мислам на вонземјани..
Премногу коплексни работи се вмешани во нашиот постанок, за тоа да и го препишеме на случајноста...Бог постои, ние сме доказот..

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Верувам во Господ.

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
јас не верувам дека бог постои.многу докази има од кога таа мисла постои и како настанале религиите.кој незнае нека процита настанок на религијата.толку од мене.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
108
Поени од реакции
3
veruvam

sekako, treba site da veruvame vo Gospod.On ne zozdal, ni vdahna duh za da ziveeme.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Уште погрозна ми звучи идеата дека имаме нешто заедничко со мајмуните..т.е. далечен роднина...посебно ако патиме од пречки во еволуцијата...:kesa:Шегата настрана..поблиска ми е..и се водам спрема идеата дека сум креација на суштество која е над секоја можна интелеигенција на оваа земја..и не мислам на вонземјани..
Премногу коплексни работи се вмешани во нашиот постанок, за тоа да и го препишеме на случајноста...Бог постои, ние сме доказот..
Леле нарциЗ кујзне колку време те склопувал така убав да испаднеш:kesa: Шала... Напротив човекот е доказ дека господ не постои со самото тоа што човекот го создава размислува и одлучува за своите постапки...

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Цело време доказот велите дека е човекот .. А што е со скелетите ,како гледате на нив .. не е еден , ги има многу и ги има во различни периоди и различни врсти ..чекам кометари..

п.с немојте ко оние на МИКИ -ца , дека тоа се всушност рахитични луѓе ( бисер ) ..

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Цело време доказот велите дека е човекот .. А што е со скелетите ,како гледате на нив .. не е еден , ги има многу и ги има во различни периоди и различни врсти ..чекам кометари..

п.с немојте ко оние на МИКИ -ца , дека тоа се всушност рахитични луѓе ( бисер ) ..
А какви докази сакаш, не ми е јасно?

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Ама не ми е јасно како ги негирате откриените скелети ?

па од друга страна , зашо сте толку сигурни дека е еден , нели постоеја во голем број на цивилизации по десетици богови , и не се тоа некои племиња туку едни од најразвиените цивилизации во своето време ..

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Не ми одговори на прашањето.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
:pos::pos:Па нешто во стилот..да се симне овде долу, да лупне по земја со неговиот стап и каже...слушај ваму.....:pos:

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
:pos::pos:Па нешто во стилот..да се симне овде долу, да лупне по земја со неговиот стап и каже...слушај ваму.....:pos:
Мора да си многу духовит, а?

Kajgana Shop

На врв Bottom