Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Walking Dead е една од полошите серии кои сум ги гледал. Supernatural исто така...

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Walking Dead е една од полошите серии кои сум ги гледал. Supernatural исто така...
Се мислев дали да пишам на темава, пошто немав избор, и двете ми беа ужасно досадни.
Вокинг Дед - да ти ебам глупиот развој на дејството. Никаков развој, никакво движење. Гледав 5-6 епизофи кога испадна и многу се фрустрирав.
Супернатуралните - серија за 13-14 годишни дечиња. Со ликови одбрани лепотани и лепотици, и крајно клише десалици. Од оваа памтам изгледав едно 10 епизоди. Е сега, пред некое време загледав Arrow и ми беше иста ко оваа. Ама ај да не одам офтопик.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Се мислев дали да пишам на темава, пошто немав избор, и двете ми беа ужасно досадни.
Вокинг Дед - да ти ебам глупиот развој на дејството. Никаков развој, никакво движење. Гледав 5-6 епизофи кога испадна и многу се фрустрирав.
Супернатуралните - серија за 13-14 годишни дечиња. Со ликови одбрани лепотани и лепотици, и крајно клише десалици. Од оваа памтам изгледав едно 10 епизоди. Е сега, пред некое време загледав Arrow и ми беше иста ко оваа. Ама ај да не одам офтопик.
Немој првите 5 сезони од Supernatural да ги споредуваш со Arrow, жити се.
Е сеа на темава Walking Dead.
Supernatural е кул, првите сезони беа доста добри, имаше многу дешавки, ама како со How I Met Your Mother требаше да завршат години порано...дека актерите се лепотани у движење, CW се у прашање, кај нив секогаш убавината е пред глумата. Ама не се толку трагични со глума овие, како на пример овие од Arrow шо ги зема, кои глумат како 3 годишни деца. А и имаат филер епизоди како ниедна друга серија.
Walking Dead е повеќе од добра, иако знаат и они да ја затупат со непотребни работи, си имаат клише моменти, ама сепак имаат напнатост, се дешава зомби апокалипса мислам стварно не ми е јасно шо сте очекувале да биде серијава.
Се на се The Walking Dead, можда оти сеуште не ја затупеле, можда оти следнава сезона ако се суди според финалето на последнава треба да е крвопролевање и епик.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Ако имате изгледано само неколку епизотки од прва сезона и од двете серии, ич не ни пишувајте тука.

Вистинската приказна во Супернечрал почнува тек втора сезона, кога внесоа и други ликови и почнаа со епизоди што не идеа на стандардното среќавање на дух/демон/вампир и сл, бркање на истото цела епизода и решавање со палење/сол/дрн мрн во последните десет минути. Толку јако поврзаа се и до петта сезона беше феноменална, затоа и требаше да ја завршат тогаш. Ама... CW не би биле CW ако не оддолжат, ете нешто као и 11та сезона ништо чудно да има. Али иако приказната понатаму беше послаба, имаат одлични филер епизоди (им успеа да вметнат факинг Looney Tunes и да ти има логика:pos:). Хуморот и креативноста им се јака страна низ сите сезони, толку се немам смеено ни на ситкоми.
Rise and shine Sammy!
И се надевам дека десетава ќе е последна сезона, зашто више преку глава ми се од умирање и повторно враќање на Сем и Дин.

А од The Walking Dead ја не знам што очекуваат луѓето. Имаш зомби апокалипса и луѓе кои што постојано се во битка за преживување. Зомбињата се толку реално направени, изобилува со нецензурирани сцени и серијава дефинитивно не е за оние со слаб стомак. Доста се фокусираат и на дијалозите, на ликовите и нивното градење, па имаше епизоди фокусирани само на еден лик, што беше супер за подобро да се повржеме и да ги сфатиме. Плус глупо ќе е само акција да има.

И сега ја стварно не знам за кого да гласам, дали Дин или Дерил. :icon_lol:
Пошто и двете ги гледав маратонски, ќе гласам за СПН, пошто ми створи поголема зависност дури гледав. Побогу не отидов да полагам само за да видам што ќе се деси со Луцифер и Сем! :pos: А и повеќето ќе гласаат за WD, па не е фер оваа малку гласови да има.

Последно уредено:
Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
The Walking Dead од мене, иако Supernatural сум ја загледувал само пред неколку години кога брат ми нешто гледал.

Се согласувам погоре со Anne за TWD, прва сезона во еден здив ја изгледав и мислам дека сеуште најсилен впечаток ми остава.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Мислам дека не е баш фер споредбава.... The walking dead е уште во пикот, а Supernatural почна да забушава... Може TWD ќе стане сто пати полоша од Supernatural за некоја сезона...
Енивеј, ги гледам двете, ги сакам двете... Ама дефинитивно Supernatural! Тераа 5 сезони перфектно, после малку го затупеа, ама пак знае да стане интересно од време на време. Не сакам да го одолговлекуваат уште многу долго, ама луѓево уште го гледаат и тоа докажува нешто :D
Сепак, ако споредиш процентуално, мислам дека Supernatural имаат повеќе добри епизоди отколку TWD.
Тие што се бунат дека биле убави типците, криво ви е? :P Баш се супер, нема везе што се убави. Тоа е само плус :cool: TWD има добри актери, ама има и МНОГУ лоши, така да, сус :cenzura:
И искрено, поинтересна ми е целата приказна со Supernatural, отколку на TWD.

П.С. Каде е анкетата?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.127
Поени од реакции
30.219
Не глеам ниедна, но мора да одам со Супернатурал. Зомбинјата се новите вампири во поп културата моментално. Чекам некоја писателка да извади романса со зомбиња.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.261
Supernatural definitivno!

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
The Walking Dead! Маратонски ги излгедав сите четири сезони и се навлеков на серијава. Дефинитивно предобра серија, со реално прикажани сцени, убиства, крвопролевања. Првата сезона никако не можев да ги сварам тие грозни суштества ама подоцна се навикнав исто како што се навикнаа и јунаците од серијата.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Не знам кој е победникот од минатиот дуел, ама мислам може да смениме? Првата серија од дуелов ја ставам за да ја промовирам, а втората е со веќе проверен квалитет.

Fargo

vs.

True Detective

Јас гласам за Fargo. Некако повеќе ми легна. Ќе пишам подетално подоцна.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
TD, одлична детективска серија, мене некако повеќе ми се свиѓаше и приказната и глумата и све. Незнам, Фарго ја прекинав после 4та епизода, едноставно не ја можам а ТД ја гледав 2 пати. Едноставно умрен сум за вакви детективски серии. Неможам да играм против Метју, така да True Detective!

Kajgana Shop

На врв Bottom