Фан Клуб: Италија

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
Дармиан, Ранокија, Ромуло, Мота, Аквилани , Дестро, [Касано | Роси]
мислам дека пре Пароло би го избацил Прандели него Мота

Мислам дека се најде во списоков исклучиво да ја покрие дупката ако стаклениов не е во форма
за 'стаклениов' Прандели изјави дека ќе чека дали ќе се врати од повредата,и во каква форма ќе биде ако се врати....малиов изигра 3 утакмици по 20-тина мин. после паузата,на втората даде гол,на третата асистенција,е сеа ваљда за да биде 100 посто сигурен патник ќе треба хет-трик да прае со Торино,према некои што уште се двоумат околу него :icon_mrgr:

настрана тоа што игра за Фиоре,освен него подобар партнер за Марио немаме,Имобиле ќе му биде замена на Марио,Касано и Дестро мислам дека нема да идат,Черчи игра крило,Инсиње мислам дека не би се снашол како втор напаѓач,така да останува Роси,плус е тоа што одлично се сложуваат двајцата,што се виде на утакмицата со Нигерија а играа со Мота,Монтоливо,Џакерини,Маџо и Пасквал позади нив :)
добра работа е и што го имаме Верати у состав,да го растерети Пирло,све на него се чекаше
у одбрана би требало да го игра триото од Јуве,ем доста уиграни се ем бољи опции од нив нема,мада се двоумам меѓу Палета и Бонучи,али ипак Бонучи е доста поискусен
тенки сме само на позицијата лев бек,Пасквал слабо изигра сезонава,може 1 утакмица само да ја прогура,ништо више,Маџо може да игра само у 3-5-2,али и он е дрво сезонава,за Де Шиљо незнам како би се снашол на оваа позиција и се си мислам дека голема грешка напрае Прандели што не го викна Кришито .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Дармиан, Ранокија, Ромуло, Мота, Аквилани , Дестро, [Касано | Роси]
De Rosi, Markisio, Pirlo, Mota, Verati, za niv ne treba da se diskutira dali treba ili ne treba da se tuka. Mota sezonava e so zagarantiran status u PSG sto u toj nivni momentalen roster ne e mala rabota, samo povredite da ne go poebat pak, na EP se povredi a Prandeli 3 zameni imase iskoristeno, ne deka ke smenese toa nesto, ama problem e kako i da e.
Neznam kolku se na se igraci od sredina ke zima, Montolivo isto mislam deka sigurno go bira, ke se odlucuva od Parolo, Akvilani i Kandreva ( posledniov isto sezonava izigra solidno ).

Bar ja mislam vaka deka ke bide, Mota da go izostavi bi bil propust, ogromno iskustvo ima, fudbaslki e dosta inteligenten i igra dobro i vo odbrana i vo napad baska sto sezonava izgazi, do dusa kontantno dobro igra veke nekolku godini.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
De Rosi, Markisio, Pirlo, Mota, Verati, za niv ne treba da se diskutira dali treba ili ne treba da se tuka. Mota sezonava e so zagarantiran status u PSG sto u toj nivni momentalen roster ne e mala rabota, samo povredite da ne go poebat pak, na EP se povredi a Prandeli 3 zameni imase iskoristeno, ne deka ke smenese toa nesto, ama problem e kako i da e.
Neznam kolku se na se igraci od sredina ke zima, Montolivo isto mislam deka sigurno go bira, ke se odlucuva od Parolo, Akvilani i Kandreva ( posledniov isto sezonava izigra solidno ).

Bar ja mislam vaka deka ke bide, Mota da go izostavi bi bil propust, ogromno iskustvo ima, fudbaslki e dosta inteligenten i igra dobro i vo odbrana i vo napad baska sto sezonava izgazi, do dusa kontantno dobro igra veke nekolku godini.
Се сложвам околу искуството но тука би ја гледал и формата и позициите.
Пароло во последно време игра феноменално и мислам дека ќе заврши во некој поголем клуб. Мислам дека Прандели ги сака таквите играчи.
Кандрева е незаменлив за 433 така да тешко дека би се откажал од него, особено кога го нема Дијаманти. Черчи е тука ама Кандрева има пуштено корења во репрезентацијата.
Аквилани ми е исто вишок барем за мои очи покрај Пирло,Монтоливо, Маркизио и ако Прандели сака искуство и го задржи Мота тогаш следен на листата би требало да е Аквилани. Типот повеќе живее на името од Рома отколку на нешто шо покажува на терен. Само мислам дека му е едно од миленичињата на Прандели.[DOUBLEPOST=1400177385][/DOUBLEPOST]
мислам дека пре Пароло би го избацил Прандели него Мота

за 'стаклениов' Прандели изјави дека ќе чека дали ќе се врати од повредата,и во каква форма ќе биде ако се врати....малиов изигра 3 утакмици по 20-тина мин. после паузата,на втората даде гол,на третата асистенција,е сеа ваљда за да биде 100 посто сигурен патник ќе треба хет-трик да прае со Торино,према некои што уште се двоумат околу него :icon_mrgr:

настрана тоа што игра за Фиоре,освен него подобар партнер за Марио немаме,Имобиле ќе му биде замена на Марио,Касано и Дестро мислам дека нема да идат,Черчи игра крило,Инсиње мислам дека не би се снашол како втор напаѓач,така да останува Роси,плус е тоа што одлично се сложуваат двајцата,што се виде на утакмицата со Нигерија а играа со Мота,Монтоливо,Џакерини,Маџо и Пасквал позади нив :)
добра работа е и што го имаме Верати у состав,да го растерети Пирло,све на него се чекаше
у одбрана би требало да го игра триото од Јуве,ем доста уиграни се ем бољи опции од нив нема,мада се двоумам меѓу Палета и Бонучи,али ипак Бонучи е доста поискусен
тенки сме само на позицијата лев бек,Пасквал слабо изигра сезонава,може 1 утакмица само да ја прогура,ништо више,Маџо може да игра само у 3-5-2,али и он е дрво сезонава,за Де Шиљо незнам како би се снашол на оваа позиција и се си мислам дека голема грешка напрае Прандели што не го викна Кришито .
Ова со Пароло ти е базирано само на име. Типот заедно со Палета и уште по некое детиште се заслужни за јаката Парма.

Роси е можеби најдобриот напаѓач во составов. Штета шо ја влечи таа повредата. Како шо кажав само ако не е способен за игра би го оставил дома. Не е прашање дали ќе постигни хет трик или нема да постигни гол. Роси е роси нема што технички да докажува. Проблемот е кондициски, проблемот е што треба да ора 90 минути а не 20.

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Или па можеби Монтоливо е првиот шо ќе го напушти списоков

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
Касано и Дестро мислам дека нема да идат.
:facepalm:
мислев дека не треба да иде на СП а не сум го гледал којзнае колку сезонава,али после ова вечерва што го видов од него,заслужува не на список да се најде него у први 11 да биде

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.415
Касано би бил супер џокер за Италија да влегува околу 60-70 минута. Го знае фудбалот и знам дека неговото искуство и знаење и те како би им помогнал на Италијанците.

Жалосно за Монтоливо (n).Колку и да не сум фан на неговата игра сепак ради повреда на пријателски контролен натпревар да напуштиш светско е жалосно..

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Нема везе , јак е Монто , баталете го вие тоа играње у Милан сезонава, битен играч е за репрезентацијата.Стварно штета што ќе го пропушти светсково.

Дармиан со оглед на тоа како изигра вечерва ја би го оставил.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Нема везе , јак е Монто , баталете го вие тоа играње у Милан сезонава, битен играч е за репрезентацијата.Стварно штета што ќе го пропушти светсково.

Дармиан со оглед на тоа како изигра вечерва ја би го оставил.
На играта од вчера и фактот што Маџо беше подеднакво аут како и Роси сезонава сериозно би го оставил Дармијан пред Маџо и би му го препорачал на Марота да го пазари :)
Касано, ... и јас мислам дека вреди да се остави на списокот. Некој џокер како него е потребен на вакви настани. Сезонава некако ко прероден е. Те. би одел и со него и со Роси во Бразил.

п.с. Немој некој да речи Пароло не треба да се зема, вистинско динамо на средината е .

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Монтоливо заедно со Пирло на минатото ЕП мислам го понесоа целиот товар во средината и функционираа беспрекорно, штета пред се за него, но и Италија ќе биде ослабена.
Повредата на АКвилани не била сериозна ќе биде подготвен за настап.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Фала боу чао за овој Маџо, више неможев да го глеам у репрезентација.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Уф не знам за потегот да се остави Роси, изгледа не е доволно спремен. Касано нема изиграно натпревар за Италија од европското и требаше да испадни ако беше спремен Роси, вака добар е за од клупа. Исто и разноврстноста на Инсиње добро ќе ни дојди.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Ај и Де Шиљо таман да го видиме, да не го тупат више миланезиве. :D

Ама се ми изгледа дека ќе игра со 4 у одбрана, и Киелини лев бек, што е рамно на самоубиство.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.116
колку само тоне италијанскиот фудбал,се осеќа во клубскиот фудбал веќе повеќе години,а и репрезентацијата го допре дното благодарејќи на италијанските газди кои повеќе не вложуваат во фудбалот како порано

респект за Прандели,стариот лисец знае безброј тактики и често знае д менува зависно од потребите па можеби ќе дотуркаат донекаде,овој состав нема шанси за златото

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
колку само тоне италијанскиот фудбал,се осеќа во клубскиот фудбал веќе повеќе години,а и репрезентацијата го допре дното благодарејќи на италијанските газди кои повеќе не вложуваат во фудбалот како порано

респект за Прандели,стариот лисец знае безброј тактики и често знае д менува зависно од потребите па можеби ќе дотуркаат донекаде,овој состав нема шанси за златото
Повеќе би рекол дека е до клубовите и федерација, пред се клубовите, што не им даваат вооопшто шанса на младите играчи.

Точно е дека составот не е најсјајен, али тие се играчите, јас имам верба во дечките дека можат даелку да стигнат, се надевам сите здрави.

Kajgana Shop

На врв Bottom