Фан Клуб: Италија

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Буфон​
Барзаљи-Бонучи-Киелини​
Маџо***-ДеРоси*-Пирло-Маркизио-Џак​
Роси** Балотели​
*Монтоливо **​
Инсиње ***Абате - овие зависно од моменталната форма можат да влезат во комбинација.​

+ Балотели - подобро за него да се среди оти со моментална форма и тој можи да дреми на клупа​

Сите други имиња што се спомнуваат се само пратња и од овај костур очекувам трофеј. Има неколку мина како Пароло кои покажуваат дека треба да добијат билет за Бразил ама и луѓе како Џовинко кој не вервам дека ќе го гледам во Бразил. Како и да е летото е далеку па има уште простор за ласт минит повик.​

--- надополнето: 6 декември 2013 во 21:52 ---
Овие па од фан клубот на Јувентус ваму бараат Прандели да игра со троица во одбрана, а кај нив кукаа(т) дека во ЛШ, посебно против големи клубови таква формација не била добра. Па се радуваа кога против Реал, Конте играше со четворица во одбрана. :)
Кој е тој шо ја сака недефинирата 4-3-3? 3-5-2 е формација која поголемиот број на репрезентативци ја играат активно. Јувентус како скелет на репрезентацијата е најдобар пример дека треба да се игра тоа што функционира. Маџо исто во одбрана со 4ца назад е тркало.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.479
Поени од реакции
14.913
Никогаш не сум се радувал кога Конте играл со 4ка одбрана. Секогаш сум на страна на 3ката во одбрана и не го менувам тој став. Со оглед на тоа дека само јас од фан клуб Јуве напишав овде за 3ка одбрана, верувам дека за мене се однесуваше.

Ти можеби, но скоро сити други мислеа поинаку. :)
--- надополнето: 6 декември 2013 во 21:56 ---
Кој е тој шо ја сака недефинирата 4-3-3? 3-5-2 е формација која поголемиот број на репрезентативци ја играат активно. Јувентус како скелет на репрезентацијата е најдобар пример дека треба да се игра тоа што функционира. Маџо исто во одбрана со 4ца назад е тркало.

Море ве читав пред натпреаваот со Реал... :) Сигурен сум, ако треба и постови ќе барам... :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ти можеби, но скоро сити други мислеа поинаку. :)
--- надополнето: 6 декември 2013 во 21:56 ---

Море ве читав пред натпреаваот со Реал... :) Сигурен сум, ако треба и постови ќе барам... :)
Најди ме и цитирај ме

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.479
Поени од реакции
14.913
Најди ме и цитирај ме

Добро бе, што се понашате како на предизборна партиска дебата. Пишував генарално за фанови на Јуве, и пишува убаво горе дека ’скоро сите’, а на сите.

А за тоа кој сакал или бил задоволен од промената на формацијата, почни да читаш од тука... Веројатно на повеќе од 10 страни се води тој мубет (покрај други)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Добро бе, што се понашате како на предизборна партиска дебата. Пишував генарално за фанови на Јуве, и пишува убаво горе дека ’скоро сите’, а на сите.

А за тоа кој сакал или бил задоволен од промената на формацијата, почни да читаш од тука... Веројатно на повеќе од 10 страни се води тој мубет (покрај други)
А ти треба да го генерализираш тој муабет за сите? Ако прочиташ еден викаш сите то го кажват. Ала партиска кампања?
Факт е дека 352 ги носи титулите на Јуве! факт е дека Италија се потпира на големо на Јуве! Кој е луд нека го расипва то шо функционира.

C

Castiel

Гостин
А ти треба да го генерализираш тој муабет за сите? Ако прочиташ еден викаш сите то го кажват. Ала партиска кампања?
Факт е дека 352 ги носи титулите на Јуве! факт е дека Италија се потпира на големо на Јуве! Кој е луд нека го расипва то шо функционира.
ги носи...ама во италија...затоа во ЛШ се мачат...тоа е маубетот ...таа формација тешко им проаѓа против појаки тимови...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
ги носи...ама во италија...затоа во ЛШ се мачат...тоа е маубетот ...таа формација тешко им проаѓа против појаки тимови...
Спореди ги мечојте на Италија со Шпанија на европското. Во едниот Италија играше 352 а во другиот 433.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Многу е тешка групата на италијаниве, ќе мораат Тоти да го викаат:sneaky:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Многу е тешка групата на италијаниве, ќе мораат Тоти да го викаат:sneaky:
Мислам дека заедно со Роси во тимот заедно ќе искинат ( со оглед на слабата форма на останативе напаѓачи)...
Иначе , моментално најдобрито напаѓач што го има Италија, односно напаѓач што е во јака форма е Џузепе пепе Роси,a после него Тоти ...

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.554
јака и неизвесна група. очекувам сите да ја средат Коста Рика и да одлучуваат натпреварите помеѓу трите фаворити. некако Англија најмногу ја гледам како трета.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Мислам дека заедно со Роси во тимот заедно ќе искинат ( со оглед на слабата форма на останативе напаѓачи)...
Иначе , моментално најдобрито напаѓач што го има Италија, односно напаѓач што е во јака форма е Џузепе пепе Роси,a после него Тоти ...
и Балотели :)

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Ај малку да ја заживееме темава :)

Прандели денеска излезе со поширокиот состав од 30 играчи за светското:

http://www.dailymail.co.uk/sport/worldcup2014/article-2627359/Andrea-Pirlo-Mario-Balotelli-Daniele-De-Rossi-included-Italys-provisional-World-Cup-squad.html

Не се повикани Џилардињо, Ел Шарави, Дијаманти, Џакерини, Кришито, Балзарети, Освалдо...

Горе доле тој е составот, мило ми е што не се потпира на миленичиња(Џилардињо) или имиња (Ел Шарави), туку стрикно ги земал играчите што играат во добра форма и се регуларни. Дијаманти не ни заслужи да биде повикан, нека си скапува таму у Кина, единствено ме изненади што не го викнал Џак, најдобар играч им беше на куп на конфедерации, али тоа е, и онака не верувам дека ќе направи некоја голема разлика искрено.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Горе доле тоа е составот. Малку ме чуди што Кришито не е повикан кога веќе Балцарети цела сезона е повреден, али рака на срце не сум го гледал во Русија,а Пелусо имаше солидна сезона :)

Џакерини можел да го повика на местото на Ромуло, овој не сум го гледал, знам само дека даде некое голче во последно време за Верона, ама мислам дека не е за на Светско, Џакерини слободно можел да влезе на негово место, па и Флоренци, но што е тука, вајда Ромуло и онака ќе одпадне кога ќе се прави крајниот список.

На позиција десен бек имаме катастрофален избор, замислете Абате е повикан и Маџо кој до предн некое време не беше играл фудбал 3 месеци. Можеби Сантон требаше да биде повикан, незнам зошто Прандели ги дискриминира италијанците во Англија ..

За нападот една работа треба да му се заблагодари, што не го повикал "посинетиот" му Џилардињо :cuc:
Друга сигурна работа за нападот е дека од 7 напаѓачи 2-ца сигурно отпаѓаат. Искрено незнам кои двајца би отпаднале. Се зависи од тоа како планира да игра Прандели ова првенство. Доколку планира со еден шпиц и два крилни напаѓачи тогаш Дестро гарант ќе отпадне, бидејќи Балотели и Имобиле имаат предност, првиот бидејќи е класа, а такви колку и да не се во форма на Италија им се неопходни, бидејќи во последните 5-6 години и ги нема многу(не постојат), а вториот бидејќи е во одлична форма, доколку некој даваше голови оваа сезона тоа е тој, константно во одлична форма. Значи доколку игра со еден шпиц Бало, Имобиле па и Роси би биле сигурни, а покрај Дестро, ќе се решава помеѓу Черчи, Касано и Инсигње кој би отпаднал. Доколку се реши да игра со два шпица, тогаш би било исто само Дестро би имал малку поголема шанса да замине во Бразил, а двајца од Касано, Черчи и Инсигње да отпаднат. Како и да е од овие 7, највеќе шанса да отпадне има Дестро а потоа Касано или Черчи, Лоренцо мислам дека би било жално доколку не се земе, Черчи игра одлично, но никогаш не бил класа, а кај Инсигње посојат такви карактеристики, додека Касано мислам дека не одигра ниту еден квалификациски меч,а и неговото време помина.

Форца Италија(y)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Дармиан, Ранокија, Ромуло, Мота, Аквилани , Дестро, [Касано | Роси]

Според мене ова е екипата шо ќе го гледа светското на телевизија. Касано можи да оди на светско само ако Роси не штима во следниве денови.
Мислам дека Касано одамна не е во план за репрезентацијата. Мислам дека се најде во списоков исклучиво да ја покрие дупката ако стаклениов не е во форма а тоа ќе се види со 20ти.

На левата страна мислам дека ќе покрива Паскал или не дај боже миленичето Шиљо.
Десно Абате во четворка или Маџо во петка. Шпицот зависно од потребите мислам дека ќе се трансформира така да Инсиње и Черчи рачунајте ги за речиси сигурни со тоа што Черчи е посигурен од Инсиње.

Kajgana Shop

На врв Bottom