Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
2 тактни машини се тие затоа, јас имав кивеј ф-акт па тука некаде трошеше 4 литри
сега брчам Kymco Super 8 - 4T и троши упола т.е. 2 литра
Знам дека трошат поќе двотактните ама не мислев дека и поќе до 125ка 4такта троши. Значи поќе се исплаќа да си го возам кинезот мој отколку некоја марка 2тактна :D

Значи треба дефинитивно да бараме нешто 4тактно за сиромаштија :) Torte дај бе брат препорачај ми нешто 4тактно за наваму натаму не иде више со кола (скапо) и паркинг проблеми.Сума до 400еур.Најбитно да не троши многу :)
За до таа цена ќе најдеш само китаец, таков и земи си од поново годиште и со помала км гледај да биде ... избор има еден тон

За до таа цена ќе најдеш само китаец, таков и земи си од поново годиште и со помала км гледај да биде ... избор има еден тон

Идат барем до 50км на час овие кинескиве што ги продаваат 4тактните или да не се надам на таа брзина :)

пабпти и звука се печатни грешки а усисавање е збор кој излегува во механичарскиот речник за усис на гориво, т.е. членување...

и по безобразен одговор не сум добил до сега.. јас се убив од објаснување, пошто (бидејки) никој не те рецкаше 2 посто и тоа што втор пат го постави истото прашање пак никој не ти одговори, прво се обидов да ти помогнам да го решиш проблемот а после и да ти објаснам зашто никој не ти одговорил а ти се најде мајмунски да се испонашаш, да ги цитираш моите постови и да дискутираш за правопис? иди бе мајмун, лечи се... искомплексирано детиште, наместо да кажеш ок, благодарам на трудот и ке се потрудам да бидам по човечен во иднина и по нормапен на јавен форум ти најде мене да ми се светиш за (пази молимте) што се обидов да ти дадам совет и да те упатам.. безобразлук.. моронштина... идиотизам... кретенлук... сељачизам на експертско ниво... иди бре знаеш каде...

:pos:

Не се пали културен човеку

Добро бе мајку му никаде нема во Скопје некој кинески мотор нов да е со цена околу 700 евра а да не е од тие најмалите со гуми 10.Прошетав по местата што продаваат тие најмалите моторчиња зборам за 4тактни се од плус минус од 600 до 650.Е сега од 650 евра до 800 евра е разликата помеѓу помалите и нормалните скутери со 12 гуми.Е сега чудно ми паѓа од 800 евра нагоре имаш голем голем избор пример 850 па имаш и 900 итн мислам дека сум јасен.Некој ке рече не се циганчи ако веќе даваш 700 евра дај уште 100 земи го али така ако идеме нема крај муабетот.И така сум лимитиран со буџет.Плус на тоа кога ке додадеш дека треба да го регистрираш па да му вадиш сообраќајна еве ти и таму 100евра плус.А за половно слабо нешто огласиве да се најде нешто солиден сочуван 4тактен 50цц а да нема поминато едно 15 000км со него(а ми кажаа 15 000км на кинески мотор е многу).И да едно друго прашање.Во повеќето салони даваат по година гаранција за мотори а во салонот накај државна даваат две години.Вреди од таму да се земе поради гаранцијата од година дена плус за некој динар повеќе или не?Однапред фала ако некој одговори на некое мое прашање :)

ми дојде едно вакво моторче во раце ама не е палено една година и пробав да го запалам ама ништо, струја му оди на свекица и фрла искра е сега нешто карбураторот зеза ми капе гориво од таа страна кај што треба да се стави филтерот за воздух го преполнува изледа карбураторот, казете ми како да го наштелувам таа иглицата на колку круга да ја ставам https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1401093022_423c10e220349bbee3e43048c78ca53b
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1401068877_575e1dc5e343d0b9a02c7cb5ef9eba4b
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1401069471_74a92cb7c65c798f249ddc733a762dba

Kako da vidam dali skuterot ima blokazi inaku se raboti za 4 takten motor hamachi povishe od 55-60 ne odi .. izvinete nemam mk fond.
http://motori.hamachi.mk/index.php/en/scoot/50/jj50q-22rj8-detail

чим 50цц хамачи иде околу 55-60 тогаш нема блокажи, но ке треба некои зафати да направиш и ке иде докај 70-75... треба други ролни, друг каиш, друг издув (или модификација на постоечкиот), промена на федери на ламели и тоа е тоа начелно...

Kako da vidam dali skuterot ima blokazi inaku se raboti za 4 takten motor hamachi povishe od 55-60 ne odi .. izvinete nemam mk fond.
http://motori.hamachi.mk/index.php/en/scoot/50/jj50q-22rj8-detail

Ovoj motor se prodava kako 50cc a fabricki e 80cc.Barem taka vo salon zborea.I jas planiram da go zemam ovoj go falea deka bil dobar.Kolku vreme go imas ti i kako te sluzi.Izvinite za latinicava ne sum doma :)

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2

Abe drugar ima ist vakov mu ide 80 ili ima blokaza ili ne e fabricki 80 cc ? inaku deni sega za sega zadovolen sum od nego 3 na 100 trosi do sega nema nikakov problem so nego samo ulje i karburator smeniv na prviot servis.izvinete nemam mk fonT[DOUBLEPOST=1401194827][/DOUBLEPOST]

Земав половен скутер и го префрливме на мое име се тоа и отидов да вадам нова сообраќајна и на неа не пишува дека регистрацијата е трајна туку дека е една година од денеска.На старата пишуваше дека е трајна.И кога се вратив да го прашам човекот кој ги средуваше документите ми кажа дека на новите не пишува веќе трајна туку еднаш се регистрира и после секоја година вадиш само осигурување.Дали е така и кај други некој членови или кај некој што вадел нова сообраќајна му пишува дека е трајна.Некој повеќе да каже нешто за ова?Фала однапред

Земав половен скутер и го префрливме на мое име се тоа и отидов да вадам нова сообраќајна и на неа не пишува дека регистрацијата е трајна туку дека е една година од денеска.На старата пишуваше дека е трајна.И кога се вратив да го прашам човекот кој ги средуваше документите ми кажа дека на новите не пишува веќе трајна туку еднаш се регистрира и после секоја година вадиш само осигурување.Дали е така и кај други некој членови или кај некој што вадел нова сообраќајна му пишува дека е трајна.Некој повеќе да каже нешто за ова?Фала однапред
Да да така е убаво ти кажал. мора секоја година да го осигураш, во новите сообраќајни стои како прва регистрација

Да да така е убаво ти кажал. мора секоја година да го осигураш, во новите сообраќајни стои како прва регистрација

Значи тоа што пишува позади на сообраќајната важи до 29.05.2015 тоа се води како прва регистрација и после година дена со новото осигурување што се прави.Дали пак некој ти удира печат позади да ти продолжи уште година дена или вадиш само осигурување и ако те застане полиција му покажуваш само сообраќајна и новото осигурување?

Што е подобро нов Garelli или половна Аprilia?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom