Бјело Дугме

• Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
Бело Дугме се закон .. моја alltime favourite YU група .. ги поштуем максимално и многу ми е криво што не ги гледав у белград кога свиреа пред 250.000 луге ..

Djurdjevdan,Nakon svih ovih godina,Ruzica si bila,Hajdemo u planine,Tako ti Je Mala Moja Kad Ljubi Bosanac,Napile Se Ulice i dr. se nivni hitovi koi uste ziveat...
Slucajno nekoj da ne znae od kaj mozam da gi simnam onie dvd-a od nivnata turneja pred 2 godini?

Мале ним ме стартувај за Дугме ... знам многу луѓе ми викат леле стара музика, леле па ти нели беше патриот... бла бла, али сепак мислам дека се легенди... се имам запознаено со Бебек, Тифа и Ален, пеевме се убаво... луѓето се во ред а музиката е закон. Омилена песна немам но во мометов си ја слушам Кад Би Био Бјело Дугме и Не Десе Се Такве Стваре Право Ме Мушкарцу (во живо).
исто така сум голем обожавател на YuRock ама не од носталгија(не паметам ништо од СФРЈ) туку од способноста на тие песни да ме развеселат, растажат и подсетат на одредени моменти во мојот живот.
Единствен проблем со Бјело Дугме е тоа што составот повеќекратно им се мени во текот на нивната историја.

Многу ги почитувам како група,а омилени нивни песни ми се:Заборави ако можеш,дефинитвно,се ежам кога ја слушам таа песна,Липе цвату и уште неколку други,кои не ми текнуваат сега во моментов.

KAO DA SAM DROGIRAN, KAO PROGRAMIRAN, KAO DA ME FURAJU
KAO DA ME LJULJAJU
NA TREN
A JA SAM SAMO MALO ZALJUBJEN

EVO ZORE EVO ZORE, BOGU DA SE POMOLIM, EVO ZORE EVO ZORE
DZURDZEVDAN JE A JA NISAM S'ONOM KOJU VOLIM

Najgolemata Yu atrakcija, najgolem bend, nepovtorlivo muzicko dozivivanje nema potreba od poveke komentari, slusajte gi nivnite pesni i uzivajte, takva grupa nema da se sozdade poveke ne Balkanot.

Bjelo Dugme-ЅВЕРОВИ!!!!Ептен ги сакам и мн. ги слушам!!!Особено ми се свиѓаат Ружица си била, Напиле се улице, Липе цвату како и легендарната Џурџевдан!!!!а освен нив слушам и мн. други стари YU бендови!!!

за нив можам да кажам само дека се мнооогу добар бенд...и дека имаат многу добри песни(моментално нивна нај слушана песна од моја страна е Битанга и принцеза)

:) VO BIVSHATA NI ZEMJA OD KRITICARITE BE OCENETI KAKO SELJACKI ROK.NELI IMAJA PRIMESI OD SEKADE PA KRADEA I NASI RITMOVI:) .

Ај кажи една песна која е според тебе "сељачки рок" и ај кажи еден ритам што го имаат украдено. Аман не туку зборувајте глупости.:nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom