Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Fulvio Florin and Stefano Nava are taking charge of Milan Primavera's training session at Milanello now. Inzaghi isn't there.

Нашите од примавера се по 18-19 години, има 2-3-ца по 20 години. Во Германија многу млади имаат првотимски статус, а ние тука ги маваме по позајмици во трета лига и на 27 ги враќаме. Не може од секое да биде играч, ама по две деца да имаме секоја сезона доволно е.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
И нормално нели, треча - среча - се погодува Броки и мутира во Гранде Фабио Капело :icon_lol:

Шала на страна, пишав и поназад.. Знам дека е ризично, најверојатно и не баш разумно, ама јас би го менувал Сидорф само за Пипо. :) Само од мои навивачки, скроз субјективни причини. Инзаги ми е омилен лик поврзан со Милан, омилен фудбалер и мислам дека на 13 мај 2012 кога го даде голот против Новара и ја заврши кариерата на форумов пишав дека со нетрпение го чекам да се врати во Милан како тренер.

Од тие причини, навивачкото во мене, не ми дава да бидам скептик и да не се радувам ако Милан му се дае на Пипо. Тоа како ќе го третираат, дали ќе му донесат играчи, дали со него почнува нов циклус на Милан и слично - пишував поназад, нема да се повторувам, тоа е друг муабет.

Во најтежок момент му го дадоа Милан на Пипо Инзаги, ама тоа му е нему во опис на работно место. Тој често знаел да го извади Милан од гомна и од тешки моменти. Можда таа лудачка среќа која го пратеше као играч, ќе го следи и сега, можда е за се таков к’сметлија :) Ама нормално, како и тогаш кога беше играч, така и сега - само среќа не е доволна.

Јас сум превозбуден да го видам Пипо на клупата на Милан. Објаснив зошто. :)

Ќе ми треба доста време да помине за овој потег и резултатите кои тој потег ќе ги донесе да ги судам разумно и објективно. Дотогаш, се оградувам од секакви коментари.
Се е океј од она што го збориш. Но секако, треба да земеш у обзир дека и Сидорф е легенда на клубот исто колку и Инзаги. Да не се лажеме. Овие БиГ свесно го уништуваат секое име кое значи на нас фановите. Од Малдини до Сидорф. Сега се плашам да не се случи истото и со Инзаги.
Kларенс искрено и немаше лоша сезона со оглед на тоа што беше земен од тренинг и ставен да ни биде тренер. Којзнае, со протек на време можеби и ќе беше солидна опција. Но у секој случај не заслужи ваков третман. Можеби се договориле унапред дека ќе го шутнат (пошто нели, БиГ се у прашање). Но претераа веќе, си го сфатија клубот ко играчка за разонода, не им е у преден план.
Не им е јасно на овие коњи у управа дека кој и да дојде со Бонера Констант Мунтари и таквите ќе си ги драпаме јајцата.
Ако ништо друго, барем го следиме помодарството низ Европа, млади тренери ставаме :D
И џабе и Пипо и све, кога ништо нема да напраиме на трансфер пазарот, пак како лани ќе испадне ситуацијата.
И не се лажете да верувате дека ќе извади некој од младинските погони. Се додека има пијавици у тим од типот на робињо,мунтари,бонера,констант... до такво нешто многу тешко дека ќе дојде.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Нема веќе ко-сопственост сега да го видам Галијани како ќе купува. :coffee:

Milan currently have almost 50 players on loan, and another 14 on co-ownership arrangements.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Се е океј од она што го збориш. Но секако, треба да земеш у обзир дека и Сидорф е легенда на клубот исто колку и Инзаги. Да не се лажеме. Овие БиГ свесно го уништуваат секое име кое значи на нас фановите. Од Малдини до Сидорф. Сега се плашам да не се случи истото и со Инзаги.
Kларенс искрено и немаше лоша сезона со оглед на тоа што беше земен од тренинг и ставен да ни биде тренер. Којзнае, со протек на време можеби и ќе беше солидна опција. Но у секој случај не заслужи ваков третман. Можеби се договориле унапред дека ќе го шутнат (пошто нели, БиГ се у прашање). Но претераа веќе, си го сфатија клубот ко играчка за разонода, не им е у преден план.
Не им е јасно на овие коњи у управа дека кој и да дојде со Бонера Констант Мунтари и таквите ќе си ги драпаме јајцата.
Ако ништо друго, барем го следиме помодарството низ Европа, млади тренери ставаме :D
И џабе и Пипо и све, кога ништо нема да напраиме на трансфер пазарот, пак како лани ќе испадне ситуацијата.
И не се лажете да верувате дека ќе извади некој од младинските погони. Се додека има пијавици у тим од типот на робињо,мунтари,бонера,констант... до такво нешто многу тешко дека ќе дојде.

Не, никако не сакав да му смалам на Сидорф од значењето кое го има за Милан и за нас како фанови. Секако дека и јас го сметам за легенда на клубот. Меѓутоа, барем за мене лично, Инзаги е нешто појше.. Буквално ми беше омилен играч и лик поврзан со Милан и се уште ми е. Затоа и реков, само поради мои субјективни причини, кои најверојатно немаат врска со разумност сум голем оптимист и сум толку ЗА и толку возбуден што баш Пипо Инзаги ќе биде тренер на Милан. :)

За воља на вистината, се согласувам дека Сидорф се покажа како добро решение, со потенцијал да биде уште подобро со тек на време. Да не се повторувам, подетално пишав за тоа 2-3 наназад. Односот кој го имаа и имаат со него е некоректен и тоа благо кажано. Единствена причина поради која смена на Сидорф ми беше примамлива е тоа што Инзаги се спомнуваше како најсериозен кандидат. И тоа баш поради причините кои ги опишав погоре. Во секој друг случај јас би бил за останување на Сидорф.

Се согласувам и за тоа дека Пипо е секундарна ствар и многу е поважно да се средува тимот и да се постават јасни цели и приоритети, ама и за тоа пишував во истиот пост поназад, глупо е да се повторувам. :)

Ќе се оградам од секакви коментари за Инзаги, баш поради тоа што не можам да бидам објективен. Само се надевам дека ова со него навистина ќе значи нов циклус на Милан.

П.С. Исклучително ми се допаѓа идејата Саки да биде координатор на младинските категории. Очајно се потребни неговото знаење, искуство, авторитет и класа во овој и евентуално некој нов Милан.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
И официјално Саки добил понуда лично од Галијани да ги координира младинските школи и ова е нешто што стварно ми се свиѓа. Саки е класа човек и сигурен сум дека сеуште има што да понуди.
Филипо Гали кој досега беше координатор на младинциве ќе се сели ко помошник на Пипо и тоа е тоа.

Ново е дека од следното лето нема повеќе ко-сопственост и до тогаш ќе мораат да се решат сите такви зделки.

На утакмица вечерва заедно на трибини :pos:

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992

На утакмица вечерва заедно на трибини :pos:
Јас немав убав ден и добро е што кликнав, сега се чувствувам многу подобро. :)

Тоа е вистинско пријателство. Да пуштеше Берлу повеќе пари ќе се радувавме уште на многу успеси од овој тандем. :love: Но, не вреди тука да објаснувам. :P :D

Не би ме изненадило Галијани да проба да излобира Алегри да биде избран за селектор на Италија, доколку Прандели реши да си оди... Не пратев во последно време како стојат работите.

Алегри уште не го кажал последниот збор.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Јас немав убав ден и добро е што кликнав, сега се чувствувам многу подобро. :)

Тоа е вистинско пријателство. Да пуштеше Берлу повеќе пари ќе се радувавме уште на многу успеси од овој тандем. :love: Но, не вреди тука да објаснувам. :P :D

Не би ме изненадило Галијани да проба да излобира Алегри да биде избран за селектор на Италија, доколку Прандели реши да си оди... Не пратев во последно време како стојат работите.

Алегри уште не го кажал последниот збор.
Мислам дека Прандели потпишал до 2016 договор и останува на чело на репрезентацијата ама не ме држи за збор.

Инаку отказот на Алегри беше оправдан бидејќи ја изгуби контролата над тимот и немаше назад а за тоа дали можеше подобри резултати да извади ако му дадеа трансфери по негов кејф е друга тема.

Можеме и да ја начнеме некогаш зашо мислам дека исто мислење ќе имаме.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Мислам дека Прандели потпишал до 2016 договор и останува на чело на репрезентацијата ама не ме држи за збор.

Инаку отказот на Алегри беше оправдан бидејќи ја изгуби контролата над тимот и немаше назад а за тоа дали можеше подобри резултати да извади ако му дадеа трансфери по негов кејф е друга тема.

Можеме и да ја начнеме некогаш зашо мислам дека исто мислење ќе имаме.
Се зафркавав сега за Алегри... како скоро и сите мои коментари за него последниве месеци. Не дека сум сменил мислење, туку дека тоа е завршена приказна за Милан, а претходно најмногу замарав бранејќи го... па да останам верен на традицијата. :)

А според мене, на Алегри не му фалеше фудбалско знаење, му фалеше повеќе храброст. Но, нема потреба сега да се дискутира за него... башка и сите се што мислевме за него, кажавме.

А околу ова што се случува сега... Искрено, не ми е воопшто жал/мака што е сменет Сидорф, јас не бев задоволен од него, но не го оставија да се доискаже, а сето ова што сега му се замерува, беше очекувано, затоа глупо е Берлу да реагира вака, демек не знаел во кој правец ќе одат работите... А дури и ние тука доста работи погодивме.

Би било добро да прифати Саки... Тоа изгледа како паметен потег на Галијани.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.286
Поени од реакции
8.466
Мене ми е иронија што го ставаат Саки а координатор на подмладокот. Колку што знам он и кога царувал во Милан едноставно го имал најкупечкиот тим што може да постои, нешто налик Реал денеска.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Инзаги побарал сигурно да бидат откупени договорите на Тарабт и Рами и да му бидат донесени по едно засилување во сите три линии од тимот. Во одбраната желбата е Давиде Астори од Каљари или Алекс од ПСЖ. :facepalm:

Како засилување за средниот ред се споменува Паулињо од Тотенхем, додека во нападот желбата на Инзаги е Алесио Черчи, кој би требало да биде иделна замена за Робињо.
Доколку раководството успее да ги продаде Матри и Пацини, првата желба за нападот е Един Џеко.
Тимот ќе го напуштат Закардо, Силвестре, Емануелсон, Есиен, Бирса, Робињо и Матри!

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.088
Поени од реакции
7.062
Паулињо и Џеко :pos: можеме само да ги сањаме, ја неверувам Черчи да го донесат а не па некој поасолен.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Паулињо и Џеко :pos: можеме само да ги сањаме, ја неверувам Черчи да го донесат а не па некој поасолен.
Ма Черчи и Ибарбо да ги зееме е добро, не па Паулиљо и Џеко. :D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Ако ги продадат Пацини и Матри за 20 мил може да се купи Џеко со плус некоја доплата од 10 мил. Со продажба на овие двајца ќе се ослободи плата од 5 мил евра.
Ама работа е што пола од парите ќе отидат за други работи. :D Ние немаме таква паметна политика.
А баш добри би ни дошол во 4-3-1-2 формацијата на Инзаги.
Од друга страна пак и Черчи не е лоша опција, ама како што тргнале на крај оној Биабијани ќе го земат.

Ма Черчи и Ибарбо да ги зееме е добро, не па Паулиљо и Џеко. :D
Не пишувај глупости гледаш дека чита Галијани :P Ибарбо:pos:
http://www.milannews.it/primo-piano/la-lista-di-inzaghi-negredo-alex-e-uno-tra-ibarbo-e-biabiany-145885

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Ако ги продадат Пацини и Матри за 20 мил може да се купи Џеко со плус некоја доплата од 10 мил. Со продажба на овие двајца ќе се ослободи плата од 5 мил евра.
Ама работа е што пола од парите ќе отидат за други работи. :D Ние немаме таква паметна политика.
А баш добри би ни дошол во 4-3-1-2 формацијата на Инзаги.
Од друга страна пак и Черчи не е лоша опција, ама како што тргнале на крај оној Биабијани ќе го земат.

Не пишувај глупости гледаш дека чита Галијани :P Ибарбо:pos:
http://www.milannews.it/primo-piano/la-lista-di-inzaghi-negredo-alex-e-uno-tra-ibarbo-e-biabiany-145885
Не се глупости, Ибрарбо е нашата реалност би било супер да го зееме него :) сигурно поарно од Кучки или некој други што ги спомнуваа како можни трансфери.

Kajgana Shop

На врв Bottom