Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Толку од анти-вирусот?

Комедии од клуб сме станале.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.088
Поени од реакции
7.062
Незнам зашто Сидорф го шутнаа од тимот со оглед на тоа дека од терен се пресели на трењерска клупа и у која ситуација го затекна Милан имаше добри резултати. Едино што имаше раздори у соблекувална може затоа и го шутнаа. Инзаги има потенцијал он беше паметен играч али ќе му треба бар две зезони да влезе у филм ако очекуваат резултати уште прва сезона пиши пропало.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Инзаги си го ставаат и ќе им биде марионетка, со Сидорф видоа дека не може така.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Ајде да се надеваме дека ќе вметне некое дете од школата, и дека ќе му даде шанса на Кристанте и ако имаме среќа да го добиеме новиот Шиљо
А и вршеше супер работа со примавера, се надевам дека е одличен мотиватор, фали мотивација во тимов.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.570
Поени од реакции
5.574

Пипо а? Незнам што имаше лошо кј Сидорф ама со Пипо сигурно ќе биде позабавно на клупа... Може ќе не опрае, а може ќе го усеремо и него

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Таман после Пипо од младинските екипи за тренер го носиме Броки:icon_lol:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
867
Поени од реакции
258
хахах после броки, на ред чекаат и гатузо, ѕамброта, одо, кафу.. :facepalm::pos:

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Таман после Пипо од младинските екипи за тренер го носиме Броки:icon_lol:
И нормално нели, треча - среча - се погодува Броки и мутира во Гранде Фабио Капело :icon_lol:

Шала на страна, пишав и поназад.. Знам дека е ризично, најверојатно и не баш разумно, ама јас би го менувал Сидорф само за Пипо. :) Само од мои навивачки, скроз субјективни причини. Инзаги ми е омилен лик поврзан со Милан, омилен фудбалер и мислам дека на 13 мај 2012 кога го даде голот против Новара и ја заврши кариерата на форумов пишав дека со нетрпение го чекам да се врати во Милан како тренер.

Од тие причини, навивачкото во мене, не ми дава да бидам скептик и да не се радувам ако Милан му се дае на Пипо. Тоа како ќе го третираат, дали ќе му донесат играчи, дали со него почнува нов циклус на Милан и слично - пишував поназад, нема да се повторувам, тоа е друг муабет.

Во најтежок момент му го дадоа Милан на Пипо Инзаги, ама тоа му е нему во опис на работно место. Тој често знаел да го извади Милан од гомна и од тешки моменти. Можда таа лудачка среќа која го пратеше као играч, ќе го следи и сега, можда е за се таков к’сметлија :) Ама нормално, како и тогаш кога беше играч, така и сега - само среќа не е доволна.

Јас сум превозбуден да го видам Пипо на клупата на Милан. Објаснив зошто. :)

Ќе ми треба доста време да помине за овој потег и резултатите кои тој потег ќе ги донесе да ги судам разумно и објективно. Дотогаш, се оградувам од секакви коментари.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.525
Поени од реакции
14.992
Пипо а? Незнам што имаше лошо кј Сидорф
Па, на Сидорф полошо му стои одело. Тука Инзаги е во предност. Берслускони знае да ги цени тие работи.

П.С. Кога сме кај Броки... Од се младинци што погледнав ова сезона, неговите деца најдобро играа.

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Барем Пипо би бил по харизматичен од Кларенс... едвај чекам да видам како ќе се радува на дадените голови, многу сакам тоа да го доживува како Конте , да рипа да покажува такви емоции... :icon_lol:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.286
Поени од реакции
8.466
Jas mislam deka prerano gi frlija vo ogan i Sidorf i Inzagi. Prviot mu go nacukaa crnecki.. epten nefer. E sega pricinata za koja ne uspea Sidorf i onaa pricina za koja sum skeptik za Pipo e toa deka i dvajcata igraa zaedno vo Milan so pola segasen sostav. Uber tesko e vo takva pizicija da postavis avtoritet. Ama aj barem ne e Emeri (ova u stil na postovine kade sto bitno e podobar od Bonera pa neka dojde).

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Pellegatti: "With Inzaghi also Sacchi supervisor and coordinator of Galliani"
In addition to staff members already mentioned (Galli Maldera, through Tassotti, the position of which is still unclear), to support Pippo Inzaghi in his new job as coach of the first team, as reported by Charles Pellegatti for Sportmediaset, could Arrigo Sacchi be there. According to the indiscretion, in fact, there is talk of a return to former Milan coach as supervisor of the Academy of Milan and the first contact Adriano Galliani.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Gattuso has called on Milan to not go wrong in the transfer window and to not lie to the fans :D

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.981
Поени од реакции
51.076
Единствено логично објаснување позади изборов на Пипо ми е тој планот за вметнување на играчи од примаверата во првиот тим, претпоставувам дека затоа и се спомнува Ариго Саки како помошник/координатор во Милан( он ги работи младинските категории на Италија).

Колку реално има квалитет во примаверата на Милан за првотимски фудбал не знам баш. Не ми има резон преку ноќ системот што ги извади Меркел, Палоски, Ганц, Страсер, Де Вито, и слични “големи надежи’’ на Милан кои денес гнијат во нискоразредни клубови да извади квалитетни играчи способни за играње првокласен европски фудбал. Сеа тука прашање е дали стварно се стремат уопште за таков фудбал.
Како и да е, мачен процес ги чека Милан по кој пат и да тргнат. За инвестиции во класа игрчаи немаат пари. ова потпирање на младите категории им останува единствено чаре и излез и мене барем полесно ќе биде да гледам како прави грешки и се губи на терен некое дете од 20 години, отколку да го гледам истото од Абате, Бонера и слични.

Kajgana Shop

На врв Bottom