Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Од кој прирачник е подобро да се учи,од Ленка или од Билјана ?

Од кој прирачник е подобро да се учи,од Ленка или од Билјана ?
Јас учам според Ленка, по препорака од претходните генерации, што не значи и дека е подобар прирачник. А ти почни од било кој од веќе и немаш многу време :LOL:

Ленка мене ми предаваше 4 години. Спој на демонот и еден од јавачите на апокалипсата. Да ви предаваше немаше ни со стап да го допирате прирачникот :D

Кај на Билјана прирачникот со едно поминување минимум 4ки се вадеа. За Ленка појма немам, ама мислам дека имаше некои работи што требаа, а ги немаше таму.

Јас учам според Ленка, по препорака од претходните генерации, што не значи и дека е подобар прирачник. А ти почни од било кој од веќе и немаш многу време :LOL:
Има луѓе што учеле ден ипол за матура и ваделе 4ки со 80+ перцентили. Не е само до прирачникот, ти можеш да научиш таму граматика, наука за јазик бла бла, ама ако ги немаш читано делата, ќе ти биде многу потешко. Тој што си ги има читано делата и ги има сфатено, само му е потребно да прочита еднаш од прирачник за да му се освежи сеќавањето.

Има луѓе што учеле ден ипол за матура и ваделе 4ки со 80+ перцентили. Не е само до прирачникот, ти можеш да научиш таму граматика, наука за јазик бла бла, ама ако ги немаш читано делата, ќе ти биде многу потешко. Тој што си ги има читано делата и ги има сфатено, само му е потребно да прочита еднаш од прирачник за да му се освежи сеќавањето.

Има луѓе и што ич не читале, па извадиле 4ки... многу фактори влијаат врз резултатот, не само прирачникот и дали си ги читал делата.

Почнат сум јас од Ленка уште пред неколку дена,но ако не е толку добар да искомбинирам нешто и од двете :D Сепак мислам дека не е толку тешко колку што го прават сите,али ајде :D

Почнат сум јас од Ленка уште пред неколку дена,но ако не е толку добар да искомбинирам нешто и од двете :D Сепак мислам дека не е толку тешко колку што го прават сите,али ајде :D

Не е ни малку тешко...
Ако редовно си учел 4 години како од шала ќе си извадиш добра оцена ;)

Не е ни малку тешко...
Ја немав прочитано ниедна книга и извадив тројка ... А граматика ова она од прирачникот си учев..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не е ни малку тешко...

Не сум учел редовно 4 години поради одбивност од професорката (ќе рече сега некој глупа причина за да не учиш,ама не сум само јас туку 80% од генерацијата).Пред некој ден ги разгледував минатите матури од 2010 до 2013 и можам да кажам дека е лесно ,бидејќи читаш и после одговараш,не е потребно некое апла знаење...Есејот може ќе ми биде проблем,другото не верувам :D

Ve molam, dali ima nekoj voopshto informacija na shto da obratime vnimanie, koja bi bila mozhna tema, koga kje pishuvame vo vrska so struchnata tema za esej? :)

^
Поточно треба да избериме два ликови од периодот на хуманизмот и ренесансата и преку нив да го доловиме овој правец.

Дечки сигурно е ова со темава за хуманизам и ренесанса, или ептен шпекулација? Не знам за предходните години дали испаѓале точни информациите затоа прашувам. Инаку да прашам дали е нешто специјално тешко, бидејки имаме уште 2 дена а не сум книга фатил :D, но ги имам прочитано сите дела во овие 4 години. Мислам само дека ќе имам проблеми со известување/барање/молба пишувањето. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom