Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво ај ако може некој нека ми објасни подетално за темите.Колку што слушнав јас имаме една слободна тема и една од хуманизам и ренесанса.Сега не ми е јасно дали треба да бирам дали слободната или другата ,или како ке ми се падне ај ако знае некој нека ми објасни бидејќи Македонски сум нула.

Ти си одбираш

Џабе пишувате...само дебил може да падне...а и да е дебил некој тука пак нема да сфане ништо...така да клуч треба :cool:

Џабе пишувате...само дебил може да падне...а и да е дебил некој тука пак нема да сфане ништо...така да клуч треба :cool:
Да али има деца и 5ки што бркаат :)
Иначе совет мој пишувајте на темата што ви е дадена како стручна,можеш 90% од писмената дома да си ја спремиш а и ко што ни кажуваше професорката по македонски во средно таа тема поконкретно можела да се оцени а општата била повеќе лично као ќе им се свиѓа(а она беше меѓу тие што прегледуваа).

Има некој samples на тестови што се паѓале ланските години? Дали е на заокружување се или има и дополнување и колку есеи треба да се напишат

Шала настрана дечки, нешто да не има испаднато информација што може да биде темата годинава ( знам од која област е, него обично по скопје се дознава конкретно) ...

Насоки ко што разбрав хуманизам и ренесанса. конкретно темата нема шанса да се дознае

не бе ќе ја кажат,корчагин ќе ја имаат :icon_lol:

Насоки ко што разбрав хуманизам и ренесанса. конкретно темата нема шанса да се дознае
секогаш е така нема шанси, ама па се дознава, лани како ја знаеја...

секогаш е така нема шанси, ама па се дознава, лани како ја знаеја...
хаха, кој ја знаел? Ја знаеле некои, а со погодување, нормално дека можеш да погодиш. Тоа со сигурни прашања и слично е чиста глупост. Нормално дека чќе се падне барем некое од тие, тој е материјалот. Ако ги познаваш делата и правецот, лесен ќе ти биде есејот. Уосталом, цела матура е лесна. Сеа кога гледам, стварно за џабе сум се потресувал. :D

хаха, кој ја знаел? Ја знаеле некои, а со погодување, нормално дека можеш да погодиш. Тоа со сигурни прашања и слично е чиста глупост. Нормално дека чќе се падне барем некое од тие, тој е материјалот. Ако ги познаваш делата и правецот, лесен ќе ти биде есејот. Уосталом, цела матура е лесна. Сеа кога гледам, стварно за џабе сум се потресувал. :D

не зборувам за точни прашања, туку конкретно точно која е темата.

не зборувам за точни прашања, туку конкретно точно која е темата.
И јас зборував за тоа, па се надврзав за целата матура македонски. Темата може некој само да ја погоди, оние што ќе ја дознаат, сигурно нема да рашират на сите.

И јас зборував за тоа, па се надврзав за целата матура македонски. Темата може некој само да ја погоди, оние што ќе ја дознаат, сигурно нема да рашират на сите.
Лани кај нас во Гимназија ( не сум скопје ) точно ја знаеја темата, затоа и прашав... може и случајно да ја погодиле ама, мн по веројатно ми е некое пријателство (од корчагин на пр.) да раширило информација

Лани кај нас во Гимназија ( не сум скопје ) точно ја знаеја темата, затоа и прашав... може и случајно да ја погодиле ама, мн по веројатно ми е некое пријателство (од корчагин на пр.) да раширило информација
Ауу, а од кај баш од Корчагин? :) Ја завршив во Корчагин и ништо не слушнав. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom