Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Во сферата на градењето споменици :нинџ:

А, сите го пцуеја(-вте) Џиџи кога пред 2-3 години рече дека фудбалот треба со закон да се забрани барем 10 години во Македонија. :unsure:

^Ѓоре Јовановски глаучот тоа го кажа, ете сите тоа што го подржувате дали сметате дека после истекувањето на таква забрана, по 5-10 години со истата ваква работа ќе произведуваме фудбалери како Меси и Роналдо?

„Што се однесува до играта, мислам дека имавме млад тим, кој покажа дека има потенцијал. Овие се добри натпревари за проверка, иако не доаѓаат во најдобар момент, по завршувањето на сезоната“, истакна првиот чувар на мрежата на нашиот национален тим.

Страшен потенцијал лежи во екипата според прикажаното. Нека му ја мислат Сан Марино и Гибралтар :tapp:

Абе а да пробаме да собереме конобари,пожарникари,јеховини сведоци па да ги стаиме да играат за репрезентација?

Може бољи ќе сме.

^Ѓоре Јовановски глаучот тоа го кажа, ете сите тоа што го подржувате дали сметате дека после истекувањето на таква забрана, по 5-10 години со истата ваква работа ќе произведуваме фудбалери како Меси и Роналдо?
ни јас не сум за ова, најлесно е да забраниш или да укинеш нешто. Треба атомсла бомба да падне кај нас па да има рестарт на се, па потоа и на фудбалот.

На Филе и остали експерти им сметаше Чеде а со човекот барем дававме по гол најмалце и бевме редовни на противничката половина. Ама ајде еве Бабунски мали нека се изнаигра, ќе треба да се продаде за брзо зошто не очекувам да стигне до прв тим Барса. Против Катар нема ни да има пренос така да очекувајте нешто матно тука, не испуштаат тие вакви прилики.

Ajде има време сеа овие што се спомнуваа дека ќе играат за репрезентација ќе не оправат :facepalm: кај ги наоѓа само играчиве овој Аблааудауаудхахах од кај испадна па.

А кога игра 4-3-3 со крила зошто не го вика Блажевски?

Иако дел се криви и условите во МК фудбалот за ваквите игри сепак не е тоа пресудно. БиХ или Црна Гора да не имаат случајно којзнае колку подобра инфраструктура ? Не е се во инфраструктурата, зошто кога ќе се види многу од репрезентативците играат во услови и лиги каде што има подобра инфраструктура и голем дел од нив и од млади веќе одат таму. Мислам дека генерален проблем ни е психата и менталитетот. Често и во изјавите пред мечевите ние веќе делуваме предадено а даваме само куртоазни изјави дека одиме на победа. Освен нормално во случај кога играме со изразит аутсајдер. Се задоволуваме со малку и затоа сме на ова ниво. Немаме верба во себе колку и да сакаме ние тоа да си признаме. Победничкиот менталитете треба да им го градиме на спортистите па и на сите уште од најмала возраст. Не викам дека не треба да се вложува, дека не треба многу работи да се средат и постават на право место, но сигурен сум дека и сега имаме талент за подобра игра, само ни фали дрскост и пожртвуваност. Денес беа страшно анемични, ама кога можеа многу други земји да направат некој напредок во фудбал па мислам дека можеме и ние. БиХ, Латвија, Црна Гора, Словенија нека ни се за пример дека можеме и ние да одиме напред во фудбал.

Се смеевме на Сан Марино, Луксембург и слични, а у исто време не ни чинеше Хари и викавме дека од тоа подоле не може.
Еве, дојде денот кога видовме дека може. Паднавме на ниво на гореспоменативе, а како што иде време и нив ќе ги “пројдеме“.

Со закон да се забрани фудбалов, ама не на 5-6 години, туку засекогаш. Не не' бива бе, џабе се удираме у груди. Кога дојде време еден Цуцули да ни игра за репрезентација, да ти се намочам на истата!

ни јас не сум за ова, најлесно е да забраниш или да укинеш нешто. Треба атомсла бомба да падне кај нас па да има рестарт на се, па потоа и на фудбалот.

На Филе и остали експерти им сметаше Чеде а со човекот барем дававме по гол најмалце и бевме редовни на противничката половина. Ама ајде еве Бабунски мали нека се изнаигра, ќе треба да се продаде за брзо зошто не очекувам да стигне до прв тим Барса. Против Катар нема ни да има пренос така да очекувајте нешто матно тука, не испуштаат тие вакви прилики.
Е ова е добар пост. Чедомир Јаневски го набркаа, со него барем бевме конкурентни колку - толку. Играа тактички кога беше Чеде, се гледаше тоа, како што се гледа и тоа со каков „квалитет“ располага(в)ме.
А за Бабунски, не само што не очекувам да игра во прв тим на Барселона, туку не верувам дека кариерата ќе му продолжи во некоја екипа од првите пет лиги во Европа. И брат му, и он, најмногу што можат е да играат во некоја второлигашка екипа. Дај Бог да грешам.

Чеде не го набркаа, сам си избра да си продужи у Белгија за да биде блиску до семејството.

Иначе, и според мене он беше правото решение. Сигурен сум дека да не му го кроеја други списокот, ќе имаше многу поголем успех во квалификациите. Ама и покрај тоа не ебаваше многу многу, кој не почитуваше правила, немаше место за него во репрезентација.
Ама со хоштаплери како овие во ФФМ и самиот си увиде што е и како е работата, па си собра парталите. Некои го направија “пичка“ што побегнал, ама ја потополно го сфаќам. Не е будала ем да биде далеку од семејството, ем некој да игра курташак со него.

Се смеевме на Сан Марино, Луксембург и слични, а у исто време не ни чинеше Хари и викавме дека од тоа подоле не може.
Еве, дојде денот кога видовме дека може. Паднавме на ниво на гореспоменативе, а како што иде време и нив ќе ги “пројдеме“.

Со закон да се забрани фудбалов, ама не на 5-6 години, туку засекогаш. Не не' бива бе, џабе се удираме у груди. Кога дојде време еден Цуцули да ни игра за репрезентација, да ти се намочам на истата!

Кој не успева во другата репрезентација сите кај нас како канта сме се си собираме, пола од овие не знаат на картата да ја најдат Македонија играат за репрезентација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom