Насилства во Македонија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.383
И дедо ми беше полицаец па што?И исто така сега е пензионер,па?Постојат џандари кои стварно НЕ прават повеќе проблеми отколку што спречуваат,но тие се еден во илјада...Камо тебе да ти фукнеле некоја гума да ти скршат ребро па да видиш...Или пак до смрт да ти биде претепан близок твој од оние Алфите што до вчера биле во затвор,а сега гледаат дасе олеснат на кој и да било.А за пензионерите е друга приказна...Заради тоа што на НИМ им е овозможен и бесплатен превоз и зголемена пензија како тие да се иднината на оваа никаква држава,а не студентите и младите кои се трудат...Плус тоа,нема пензионер кој не оде по штабови.Јас се скарав со дедо ми бидејќи ме тераше да гласам(не е битно за кој) ама НЕ гласав,му реков НЕ,нема потреба.И онака државата ни оде во пропаст.Е затоа,затоа што повеќе пензионерите се тепаат и маваат со компири,отколку нашите млади(за македонци зборувам).И не само пензионери или џандари...Туку молотов во фацата и за тие никаквите што се тепаа која партија е подобра...Секоја чест за исклучоците за џандарите што не се со средно и знаат да се однесуваат и да СПРЕЧУВААТ проблеми без насилство.
1. Луѓето не се класифицираат по тоа дали се со средно или со факултет. Ако е лош човекот, може да има и 20 факултети џабе ќе му биде се
2. Еден добар џандар во 1000 ти е тотална глупост и врска нема
3. Пензионерите можеби уживаат одредени права кои не треба да ги уживаат со оглед на буџетот на РМ, ама тоа не значи дека треба да ги убиеме
4. НЕ КУР ПРОКЛАМИРАЈ НАСИЛСТВО НА ФОРУМОВ!

Ае.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Бог да го прости детето, лесна му земја :( Веќе претераа со нападите овие години, мора да се преземе нешто!
Јас ќе дадам едно мое видување на ситуацијата и што (ако воопшто нешто може) би можело да се преземе.
Прво, се гледа колку ни е, не до гуша, преку глава во гомна навлезено новинарството.
Се објавува се и сешто, секакви верзии. Прво тројца биле напаѓачи, после ножот бил на Ангел, па ја тепале орката со безбол палки,
па го украл велосипедот, па не го украл, па убиството било во самоодбрана, па сам се пријавил во полиција, па не се пријавил... Хаос!
Второ, адвокатот што го брани претходно е кривично гонет за измама и малверзации. Јас не знам како може на таков човек да му се дозволи
да работи воопшто. Неговиот кредибилитет е еднаков на апсолутна нула.
Трето, за "повредите" што му биле нанесени на орката, ако тој бил маван со безбол палки или сечен со нож немаше ни под разно да
биде во можност да биде уапсен пред да му бидат санирани повредите, а на видеото се гледа дека на него повреди нема.
Понатаму, за "извештајот" од судска медицина дека ножот бил на Ангел, а ножот сеуште не е најден е смешно да се зборува. Или тоа е уште едно новинарско срање или тие од судска медицина се тешки идиоти.
Уште една работа за тоа дека ножот бил на Ангел и дека му бил одземен. Секој кој вежбал боречки вештини знае колку е опасно кога ќе застане некој со нож спроти тебе и дека негово одземање е скоро невозможно (посебно ако почне да мавта со него) освен ако не си некој асален мајстор на соодветна боречка вештина и треба да бидеш навистина смирен во таква ситуација.
Посебен муабет е муабетот за срањата на МВР. Од авион се гледаат двојните аршини што ги има МВР кога протестираат македонци и кога протестираат терористи. Според мене протести и палење на продавници и автомобили нема да вроди со никаков плод затоа што само ќе навлеземе во бесконечен круг, тие нас, ние нив и така, а да не заборавиме дека тие имаат и помош од државата и полицијата. Според мене решението е масовни и мирни протести пред МВР или најдобро пред влада со цел промени во МВР, изведување големи и сеопфати рации по тие недостапните села, враќање на патролите по сомнителните области, строгост на полицијата спрема криминалците или со еден збор, подобро да се спречи отколку да се лечи. (Мирни затоа што ако има насилства веднаш ќе настанат разни спинови и ќе се уништи значењето на протестите)
Зошто мислам дека сепак многу малку веројатно е какви било протести да сменат нешто. Затоа што оваа затегната ситуација и одговара и на власта и на разни (европски, американски, you name it) институции, кои работат по девизата раздели па владеј, на кои не им одговара смирување на ситуацијата и чистење на теренот од орките и спречување на тепачките по автобуси и кражбите што ги прават.
Сето тоа се знае зошто е, затоа што им носи контрола врз народот, политички влијанија и дебели економски профити по разни основи.
Така да, ако масовните протести не вродат со плод, јасно ми е зошто многу македонци бегаат и ќе бегаат од оваа усрана и самонаречена држава, за жал :(

П.С. Под терминот орки се подразбираат криминалците, терористите и тепачите по автобуси (најчесто дојденците од Косово), кои за жал се во прилично голем процент од албанското население.

Член од
13 март 2014
Мислења
109
Поени од реакции
318
То Јанко е најсмрдливото суштество,вика дека е за народот а уствари тој би ги нападнал и Вмровците само за да ги одбрани функционерите на власт,а најинтересен е ко ке збора за ГМО Храна кажва како е битно да се јади здрава храна а се напрајл 300 кила,300 кила не е од здрава храна од зеленчук овошје и протеини мило ми е ако чита

Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.383
@Vanlok

Сеа прочитав си пишал неколку страни поназад, дека полицијата требало да ги објави снимките од убиството. Тоа за жал не е возможно, затоа што таков материјал никогаш нема да биде објавен во јавноста. Лудост е да објавиш снимки од грозоморно убиство, во случајов како Насер го коле Ангел. На филм кога ќе видам таква сцена ми се гади, а не пак да видам дека некој стварно го направил тоа. :sick:

Иначе според мене постојат две опции зошто до сега МВР молчи.
1. Не сакаат да дигаат тензија со тоа што го откриле (ако откриле нешто). Пример: Најден е ножот со кој е убиен Ангел, не било самоодбрана и слично.
2. Пак прават некои мучки и на крај ќе испадне дека Насер е психички нестабилна особа и ќе биде минимално казнет, т.е. не повеќе до 10 години.

Се молам на Бога да не е втората опција, премногу ќе е тоа.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.588
Поени од реакции
35.405
@Vanlok

Сеа прочитав си пишал неколку страни поназад, дека полицијата требало да ги објави снимките од убиството. Тоа за жал не е возможно, затоа што таков материјал никогаш нема да биде објавен во јавноста. Лудост е да објавиш снимки од грозоморно убиство, во случајов како Насер го коле Ангел. На филм кога ќе видам таква сцена ми се гади, а не пак да видам дека некој стварно го направил тоа. :sick:
Па не мора да го има самиот чин, неколку секунди пред и неколку секунди потоа може да бидат изедитирани. Така?
Со ова ќе се стави крај на СИТЕ шпекулации, и ќе се смират тензиите.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
То Јанко е најсмрдливото суштество,вика дека е за народот а уствари тој би ги нападнал и Вмровците само за да ги одбрани функционерите на власт,а најинтересен е ко ке збора за ГМО Храна кажва како е битно да се јади здрава храна а се напрајл 300 кила,300 кила не е од здрава храна од зеленчук овошје и протеини мило ми е ако чита
Јанко е прочитана книга. Неговата улога преку емисијата Јади Бурек е да биде мекнеач за прашањата каде има масовно незадоволство. За таа цел се користи со добри ставови во поглед на надворешните прашања како и за социјалните теми и помош на поединци.

Член од
28 март 2009
Мислења
22
Поени од реакции
38
ej aj ne zb mn mn koga ne znaes janko ima problemi so triodidnata zlezda

Член од
23 август 2010
Мислења
39.931
Поени од реакции
116.383
Па не мора да го има самиот чин, неколку секунди пред и неколку секунди потоа може да бидат изедитирани. Така?
Со ова ќе се стави крај на СИТЕ шпекулации, и ќе се смират тензиите.
Јасно, али мислам дека до сега не се има случено ваква работа, да дадат детали од убиство. Што и да биде кај нив ќе остане тој материјал... А за ножот се слагам, и мене ми е чудно што до сега не е најден.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Pak janko go raspravat, ostajte go covekot na raat neka si mezi od burekot, propadnata investicija e toj, tesko sranje

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Адвокатот е посебна приказна. Тој работи со вакви случаи и очигледно е мултитаскинг, односно во сите бранши на правото. Нам ни одзедоа плац поради него, иако имавме писмен договор со странката, така да очекувајте и во овој случај секакви изјави и подметнувања од негова страна.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Почна Јанко јади говна, ајде да формираме кајгана тим да го нараниме свинчето, бројот е на малите екрани :giggle:

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Ајде и јас прв пат во мојот живот да гледам тоа чудо, гледам овде тоа ви е омилена емисија :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.588
Поени од реакции
35.405
Адвокатот е посебна приказна. Тој работи со вакви случаи и очигледно е мултитаскинг, односно во сите бранши на правото. Нам ни одзедоа плац поради него, иако имавме писмен договор со странката, така да очекувајте и во овој случај секакви изјави и подметнувања од негова страна.
Зошто змиите не касаат адвокати?
- Колегијална љубезност.

Kajgana Shop

На врв Bottom