Насилства во Македонија

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Нека почива во мир.
Во ред е што ги апсат тие што протестираат.
Само на тој начин некој од нив ќе се најде во иста соба со убиецот.
Штом решиле да се одмаздат друг начин полицијата да им помогне нема.
Ниту можат да го вратат момчето ниту смеат да го пуштат убиецот во толпата. Единствено 100 луѓе од толпата да однесат во притвор очи во очи со тој што е веќе преплашен таму

Г

ГОЦ-К.О

Гостин

Ај некој ако може нека преведе што се дере оџата. Наводно ги смирувал страстите ...
Кога ќе стиснам translate на коментарите,на бугарски ми преведува.А и цела гугл + страна е на бугарски..Изгледа за гугл сме бугари.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
А да ми објасни некој за шо се протестира поконкретно?
Aј пошо овие шо ти одговорија досеа очигледно не знаат ни сами шо ги прашуваш. Немаат барања овие што протестираа вчера и денес туку само вентилираа гнев.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016

Ај некој ако може нека преведе што се дере оџата. Наводно ги смирувал страстите ...
Народот да не паничи и да не се крева прашина пошто претпоставените ја имаат ситуацијата под контрола.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.449
Поени од реакции
35.147
... верувам дека секој крадец кој оди да “преживее“ би реагирал инстинктивно да се заштити. Бидејќи никој несака да јаде ќотек и се заштитува рефлексно.
Ај не тропај зелени. Рефлексно се дига рака, за да се одбраниш.
Нож, бодеж всушност, не нешто што секојдневно нормално го носиш, и го држиш во рака, и онака инстиктивно: „еј беее, глеј случајно те избодев 3 пати директно во срцето... извини, случајно беше!„

Reality check: Оружје се вади само со умисла за да се употреби. Се носи со умисла за да се употреби.

И не само тоа, за да усмртиш некој треба да го погодиш во витален дел од телото. Срце, дишник, глава, џигер... тоа не се случајно погодени делови од тело (со нож и од непосредна близина). Причина на смртта да било сечење на некоја од главните вени, тоа веќе може некако да се спори дека можеби е случајно, а целта всушност било да се одбрани со убод во нога или рака.

П.С. Ти посакувам да не дознаеш како е на некој твој да му се случи овакво искуство, како тоа што го доживува сега татко му на Ангел. Се некако се сомневам дека во тој случај тој шлајмот со човечка ДНК би го правдал како „крадец кој оди да преживее“. Кога ќе размисли човек муслиманите се во право, шеријатските закони се одлични за вакви злосторства.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Нека почива во мир.
Во ред е што ги апсат тие што протестираат.
Само на тој начин некој од нив ќе се најде во иста соба со убиецот.
Штом решиле да се одмаздат друг начин полицијата да им помогне нема.
Ниту можат да го вратат момчето ниту смеат да го пуштат убиецот во толпата. Единствено 100 луѓе од толпата да однесат во притвор очи во очи со тој што е веќе преплашен таму
А да,се тресе сигурно.Ќе ужива во затвор,со пица,лап топ,мобилни,таблети,телевизори...за некој месец и ќе почне да си искача за викенди,и ќе биде херој на Албанците,можда и ќе бараат во учебник да го стават.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Хахах пер Бувчо, од кај нас е. :pos: Добро дете е, не знам што се избацил вака да коментира. Се знам лично со него, генерација од основно ми е.
Познат ми е ама не бев сигурен.
Не знам брат ептен бош коментари...

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
О, море теле едно. Море магаре едно недоделкано. Мислиш дека ако ВМРО падне туку така ти ќе си го играш курот тука? Па ќе ти влезе ЕУ, ќе ти влезе ОБСЕ и тек тогаш ќе видиш што значи да играш како што ти свират. Не биди неписмен, не збори ако не ти се јасни импликациите.
море будало па баш оти тие се на власт ни се случува ова

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Кога ќе стиснам translate на коментарите,на бугарски ми преведува.А и цела гугл + страна е на бугарски..Изгледа за гугл сме бугари.
Мене па на француски ми преведува. Сега ми е криво што не учев француски...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
А да ми објасни некој за шо се протестира поконкретно?
Поради гневот од секојдневните крадења (во најголем дел), но и сообраќајки и тепачки предизвикани од лицата од околните села (кои сосема случајно имаат една иста националност), заради што никој до сеа не одговара кривично, заради тоа што се кинат пријави и криминалци шетаат слободно, а е апелирано милион пати дека ќе дојде до нешто вакво, ко убистовото вчера. И ете за жал дојде. Јасно ти е сега зошто?

Kajgana Shop

На врв Bottom