Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Абе само мене ме нервира тоа шо јанко се праи нешто ко гласноговорник на сиромашниот македонски народ, со факинг ноут 3 у рака ?!
Neverojatno.Кога тргнале накај Сарај,џандариве ги застанале,им рекле да се упатат кон Влада,кон Сарај не ги пуштале,и ајде нашиве тргнале накај Влада...им напраиле обрач,наеднаш ги стегнале од сите страни и почнале да ги тепаат...фрлале солзавци и шок бомби,извадиле и калашите на нив(ваљда да ги уплашат) а дур фрлале солзавци,имало и деца и жени и не се замарале за тоа...
Од прва рака.
Кога тргнале накај Сарај,џандариве ги застанале,им рекле да се упатат кон Влада,кон Сарај не ги пуштале,и ајде нашиве тргнале накај Влада...им напраиле обрач,наеднаш ги стегнале од сите страни и почнале да ги тепаат...фрлале солзавци и шок бомби,извадиле и калашите на нив(ваљда да ги уплашат) а дур фрлале солзавци,имало и деца и жени и не се замарале за тоа...
Од прва рака.
имам предлог - да им ги пратиме твитерашкиве мајки терези да преговараат со нив, да видиме за колку време ќе се стрчаат накај населбаваПред околу 40 минути албанскиот портал алмакос објави дека се собирале шипптари кај мостот
http://almakos.com/lajme/maqedoni/51447-shqiptaret-mblidhen-tek-ura-e-sarajit-qe-lidhe-me-gjorce-petrovin-foto.html
Не ме сфаќај погрешно, но што со тоа што е истата локација? Видовме денес како помина. Која е идејата, напад на Сарај? Нема шанси да успее тоа. Резултатот утре ќе биде ист, најверојатно со уште повеќе приведени ако бројката е поголема. Не сакам да инсуинирам ништо, но знам еден дел од градот каде што се протестира најчесто и каде што бројката на присутни ќе е поголема и сè попратно. Не дека маалово ми е воена зона веќе 2 дена и е тотално блокирано од светот ама сигурно има попрактични решенија...И да си и да не си.. исто место. 18:00 бидете сите таму!
Се додека протести вака се организираат секогаш ќе бидат осудени на пропаст, макар и да се смени локација. Протест се знае како се организира, со одредени лица кои ќе стојат зад тој протест и кои не се партиски поврзани.Не ме сфаќај погрешно, но што со тоа што е истата локација? Видовме денес како помина. Која е идејата, напад на Сарај? Нема шанси да успее тоа. Резултатот утре ќе биде ист, најверојатно со уште повеќе приведени ако бројката е поголема. Не сакам да инсуинирам ништо, но знам еден дел од градот каде што се протестира најчесто и каде што бројката на присутни ќе е поголема и сè попратно. Не дека маалово ми е воена зона веќе 2 дена и е тотално блокирано од светот ама сигурно има попрактични решенија...