MamaLover
Admiral
- Член од
- 2 март 2013
- Мислења
- 296
- Поени од реакции
- 304
кој бре брат сите абе овие "патриотивe" не одат ни да мочат ако не прашаат во штабСега беше шансата СИТЕ да искочиме сите надвор, па да видат што е сила на народот.
кој бре брат сите абе овие "патриотивe" не одат ни да мочат ако не прашаат во штабСега беше шансата СИТЕ да искочиме сите надвор, па да видат што е сила на народот.
Абе ајде...И јас сум ЗА,ама работата е што на пр.тука не ни се знае што се вика за настанот,не па некој да оде во Скопје да протестира...Сега беше шансата СИТЕ да искочиме сите надвор, па да видат што е сила на народот.
Па ако читаш се е блокирано, и да одам ништо нема да направам освен што ќе се вратам. А и гледаш има многу повредени, во случајов полицијата својот гнев од што им е кејф го исфрла на луѓето, а не луѓето на полицијата затоа што не спречила ништо за да се спречи немилиов настан од вчера... Неможеш и против шпоните, и против власта, и против нивните платеници - полицијата, што е премногу, премногу е...па оди види
Единствен ресурс кој ни фали е кичма. За жал, Македонецот кубурот си го чува под перница за недајбоже. Како може да се собере пола Македонија и да гласа за ВМРО а не може да се спротистави на племе орки? За кого работи државава? Дали ние ги поставуваме на власт? Дали не сме заслужиле за возврат барем мирно да живееме во сопствените домови? До кога ќе бидеме малтретирани, тепани, понижувани и третирани како кучиња?Пак ќе повторам како и вчера,дека ги мразам и јас албанците ги мразам, но ова што го правиме е ГЛУПО, секогаш мотивот е битен фактор, така да ова е црна хроника, односно криминална работа, од крадење се случи убиство,ова не држи вода бре луѓе ви реков 100 пати, џабе што креваме толку тензии, нема услови за тоа..
не мислев да одиш да се тепаш туку да донесеш информации од прва ракаПа ако читаш се е блокирано, и да одам ништо нема да направам освен што ќе се вратам. А и гледаш има многу повредени, во случајов полицијата својот гнев од што им е кејф го исфрла на луѓето, а не луѓето на полицијата затоа што не спречила ништо за да се спречи немилиов настан од вчера... Неможеш и против шпоните, и против власта, и против нивните платеници - полицијата, што е премногу, премногу е...
Мене ми ја отвори , еве што пишува.Не знам колку е точно, на сајтот на Плусинфо пишуваше дека имало околу 50 повредени граѓани меѓу кои и жени и деца, ама сеа не ми ја отвара страната.
истреални или истепани??????????????[DOUBLEPOST=1400611921][/DOUBLEPOST]3 dusi istrelani..
Pred malce stignale vo Bolnica
оди на курир да видиш како брзо отвора ама нема никаква вест за оваМене ми ја отвори , еве што пишува.
Кликнете на сликата за поголема верзија.
Најмалку 50 повредени во Ѓорче, полицијата употребува шок-бомби
- Објавено: пред 24 минути
- Прочитано: 4182
- Печати
![]()
Горан Наумовски
Сподели со твоите пријатели!
Најмалку 50 повредени има во моментов во Ѓорче Петров, меѓу кои и повозрасни граѓани, а не можат да побараат помош од лекар зашто се затворени сите улици од полицијата која против граѓаните почна да употребува и шок бомби кои ечат на секои 10 секунди на главната улица која наликува на воена зона.
МВР против граѓаните кои мирно протестираа испрати дополнителни единици од блиските полициски станици.
Како што дознаваме, вистинска „војна“ се случува на потегот после бурекџилницата „Цујо“, од каде немирите се преселија на локалните маалски улици.
Првичните проценки се дека во Ѓорче има повеќе од 700 припадници на МВР.
Колку точаци има украдено бе?Колку од нив се најдени?Искрено, мислам дека и детево избрзало со постапките и тоа многу, го коштало живот, сепак е 18 години. Никој поискусен (освен оние улични багри или некои дечки што тренираат боречки вештини) би зел да брка крадец со голи раце, без ништо со себе да може да се одбрани или нападне. И тука не е прашање на муда или храброст или бранење на своја сопственост и слично. Јебеш точак ако не знаеш што те чека или што крие тој што го бркаш. Али џабе е сега секакво мудрување...
И ја немам точак. Еве немам пари да си купам...Тоа ме прави потенцијален убиец? Што све ќе прочитам"Албанецот го украл точакот за го препродаде или зашто немал свој"
Да ти ебем матер и на тебе и на тој што немал точак па утепал дете за да има
Тоа е тоа како што реков дека полицијата им помага на криминалците...Ало бе што правите аналитички дискусии бре ненормални. Надвор се пука полиција на свој народ МАВА!!!!