Насилства во Македонија

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Насилните најчесто веруваат во Алах.
Насилните најчесто веруваат во Отецот Бог.
Ненасилните веруваат и во Алах и во Пророкот негов.
Ненасилните веруваат и во Отецот Бог и во Синот Христос.
Насилните веруваат само во Моќниот и Севишниот.
Ненасилните и во небото и во Човекот!
Толку за различниот Бог.
Можеби сме различни можеби сме многу различни ама исто сиромашни сме сите.
Сиромашни сме.
Ко пци сме сиромашни и Македонци и Албанци у пичку матер!
Албанецот го украл точакот за го препродаде или зашто немал свој.
Сега Македонец дуќанот ќе му го запали зашто при тоа убил.
И волци стануваме.
За мене сиромаштијата е најголем и највисок вид на насилство врз човекот!
Отворете си ги очите... деца заедно ќе ви раснат не се казнувајте меѓу себе не им го земајте лебот од устите!
Не е домашното воспитание криво.
Добри и гневни и депресивни ни се младите.
Апатични и овенети и тивки и замајани ни се по улици родителите.
Толку за истиот ѓавол.
Не е никој не крив освен тој што убил и така и нека остане!
ПОЧИВАЈ ВО МИР МОМЧЕ И КРЕПИ СИ ГИ НАЈБЛИСКИТЕ ОД ГОРЕ!
САМО НИВ ДА СИ ГИ КРЕПИШ ДА НЕ ПОЛУДАТ ШТО ТЕ НЕМААТ ВЕЌЕ - САМО НИВ ДА СИ ГИ КРЕПИШ - САМО ТВОИТЕ!
ЗАШТО НИЕ ЗАБОРАВАМЕ...НИЕ ЗАБОРАВАМЕ!
еве го идолот на македонската младина....а оздоле и коментари прекрасно :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
овој кај и да го начекам ќе го измочам и претепам и ич око нема да ми трепне.

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Да се ужаснуваш над убиство повикувајќи на геноцид над цел народ е еднакво на фашизам. Сочуство за фамилијата на Ангел. Тешко ми е било шо друго да пишам :((( - Серит

Подобро да не си напишел ништо, куртон.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
"Албанецот го украл точакот за го препродаде или зашто немал свој"
Да ти ебем матер и на тебе и на тој што немал точак па утепал дете за да има

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Махатма Ганди,некој далечен роднина да не им е..ццц арно му пишала една оздоле...и ти не веруваш во ова ама кул е да си пацифист...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Албанецот го украл точакот за го препродаде или зашто немал свој.
Сега Македонец дуќанот ќе му го запали зашто при тоа убил.
И волци стануваме.
За мене сиромаштијата е најголем и највисок вид на насилство врз човекот!
И ја искинати фармерки носам, па не брцам деца, во срце, два пати, за да можам да си купам.
И две години да немам дупено, пак нема да силувам. Ме сфаќаш?
Треба да си гнаса од човек на крадење да ти текне, особено во наведената сиромаштија, на некој ебано превозно средство да му крадеш. Па еве не ти успеало, па ќе го убиеш.
Немој да ме ебеш дека ти звучи логично.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Поетот што остана без јакна
Да, и ја крена цела Македонија на нозе дека му ја украле јакната, а сега Албанецот крадел точаци затоа што немал свој.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Греота и срамота е ова со дуќаниве што се прави. Со ова докажуваме дека сме бетер од Кенија и Иран. На што личи ова. Што им се криви албанците. За поединец станува збор. Оди дома и запали го него и куќата, а не да кршиш по цела населба. СРАМОТА !!! Катастрофа !!!
Кога го убија тоа албанчето што се жртвуваше да го спаси нашиот македонец никој не отиде од албанците да протестира. И тој беше ученик, со неполни 18 години мислам. Мирно се заврши све, ги уапсија убијците и готово. Овие ја демолираа населбава.
А останатите случаи кога не било мирно?
Ова тебе на мирен протест ти личи?

Тогаш за Смилковско имаше и дупнати глави на новинари и повредени полицајци, на страна што беа и стакла искршени, излози, автобуски станици.
Исто беше и во Гостивар со протестите.
Така да те молам не се прави наивен и да збориш како твоите сограѓани Македонците се нецивилизирани, кога доказ за насилни протести од другата страна има колку сакаш, ама ти тие не ги споменуваш.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.070
Поени од реакции
74.752
Абе тоа ти се бљувотини на општеството за кои највеќе им прилега изреката "Ти како да не живееш во овој свет".
Не знам што се замарате со нив... Воглавно тоа се фаци доселени во Скопје, или пак жители на Центар и Карпош кои без исклучок излегуваат во Чаршија и нормално е да лижат гз, пошто во спротивно ќе доживеат судбина како и детево од вчера.

W

Werther

Гостин
Џабир Ганди-Тереза Дерала.

http://fokus.mk/tsivil-mladite-se-zhrtvi-na-pogreshnite-politiki/

Баш ме интересира, ако некој знае. Дали Дерала или тој другиот шип Мра, дадоа слични изјави како оваа по шпонските протести за ослободувањето на убијците од Смилковското Езеро или протестите во Гостивар?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Го украл точакот за да го препродаде или зошто немал свој...:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Не бе Лешоски е феномен над феномените....:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
И отишол од Грчец во Ѓорче за да си избере поубав точак изгледа...

Плачеше зошто му ја украле јакната, зошто тогаш не кажа А БЕ НЕКОЈ МИ ЈА УКРАДЕ ПОШТО НЕМАЛ СВОЈА? Зошто бе мајчин? Тогаш се што беше скопско испцу отера у пичку матер, а сега уште го жалиш овој зошто немал точак...:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Не е за смеење, ама ова ја прели чашата. Овој е стварно несалам бре луѓе.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Еден коментар под "четивото" на леш..
" Гледам имаш доста публика. Соберете пари и делете по У ПИЧКУ МАТЕРИН сиромашните Албанци, за да не колат малолетни Македонци ради баналности... Како што е велосипед..."

Kajgana Shop

На врв Bottom