Насилства во Македонија

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
До кога млади деца ќе умираат на ваков начин? Нели е редно време "планинците" да добијат поголема казна од само шлаканица по рака?

ДОСТА Е!
Заслужуват но проблемот е што планинци не се сите и засега не е најден рецепт за нивна класификација. Не треба да се заборави дека не се сите исти. Но исто така очекувам и Албанците кои себеси не се осеќат како планинци да се оградуваат и полека да ги изолира ваквите имбецили.
Кога јас би бил Албанец би се борел против ваквите гниди и би ме било срам што припаѓам на нација со најизразен насилен и криминален менталитет во Европа и пошироко. Но за ваквото дивјачко однесување според мене најголема заслуга имаат вахабистичките движења против кои и Албанците треба да се борат а не после секој инцидент да се кријат по подруми и да се прават на удрени во стилот ЈА НЕ ЗНАМ.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Мајката и најблиските роднини на 18-годишното момче кое нешто пред 18 часот беше убиено во скопската населба Ѓорче Петров, пред малку пристигнаа на местото на убиството, каде што мртвото тело на тинејџерот сè уште лежи на скалите на очната болница во населбата.

Плач и лелеци се слушаат од неговата мајка, кој наведната над телото на мртвиот син, извикува: „Оф леле ми го заклаа ангелот“.

Брзо по убиството, 500-600 граѓани од населбата се собраа и го блокираа патот. Тие не им дозволуваат на новинарските екипи да пристапат, а избркаа и една полициска патрола на Алфи, која се обиде да ги смири. Пред малку од револт почнаа да ги палат и контејнерите кои се наоѓаат во близина.

Нешто пред 18 часот тројца крадци од соседните села ограбувале велосипеди. Во еден момент момчето ги забележало како му го украле велосипедот, па заедно со татко му потрчал за да ги стигне. Точно пред очната болница во Ѓорче Петров, сега мртвото момче, кое пред неколку дена славело матура, успеало да ги стаса и да собори еден од нив на земја. Токму тогаш тие го нападнале со ножеви и со секири, со што му задале смртоносни повреди, по што побегнале.

Неофицијално, еден е уапсен, а познат е идентитетот и на другите двајца.

Скопската полиција која има испратено бројни сили на местото на убиството, но ги има блокирано и сите патишта кои водат кон Ѓорче Петров, од сите правци, извести дека пред 18 часот три момчиња од соседните села крадела велосипеди од населбата Ѓорче Петров.

Предмалку на местото каде се случи трагедијата пристигна и градоначалникот на Ѓорче Петров, Сокол Митровски, кој се обиде да ги смири граѓаните, но тие не сакаат да разговараат со него.

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без дозвола од редакцијата на Плусинфо

Не било дозволено...Нека ме приведат сега мене.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
:cuc:Mи се плаче од среќа за вакви работи.
Нека им биде јасно на гнидите дека не им успеваат манипилациите....:drk:
Ако видиш пошироко освен дебилниот коментар на водителката од студио таа од терен беше реална НО каде се другите. Еве саат и пол 0 на било кои други тв вести !!!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Во еден момент момчето ги забележало како му го украле велосипедот, па заедно со татко му потрчал за да ги стигне.

Заедно со татко му, епа каде бил тој кога детето го убиле? Нема логика да е вака и овие медиумите не знаат да ја смислат приказната.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
Чекајте сега Шител пишуваат дека само еден (Насер) е убиецот, додека ПлусИнфо пишуваат дека Ангел го нападнале тројца со секири и ножеви.

Абе живи да не излезат тие од Шител, крвта продадена да им ја ебам. ПУ, утепајте ги бе Ѓорчевци, алал ќе ви кажам

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Некој вика медиумите ќе заташкаат...не е до медиумите. Уште утре ќе купувате јагоди од чичкото на крадецот. Решението е во целосно избегнување на албанците, економски бојкот, социјален бојкот секаков бојкот. Тие се малцинство тие зависат од нас.
Не си блиску со тезава, зато шо западот работи и прекугранично......за жал.......

Кизнај како че го замачка случајов судот........специфичен е, а јасен барем ако се докажи дека сето претходно напишано е точно.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
а што да и каже? мажу,, купи оружје и да ги убиеш сите албанци во населбава!! вори збори добро ама револтот не ви дава да го сватите
јасно е дека ништо не и помага на мајката сеа
Еј фала што не просветли дека ништо неможе да и помогне. Ние па мислевме некој ќе дојде и ќе го воскресне Ангел.

Работата е да не се повтори, да не бидеш ти или син ти утре заклан малку подоле или во друга населба.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не си блиску со тезава, зато шо западот работи и прекугранично......за жал.......
јас не викам дека ќе ги уништам лично ама ќе имам мирна совест.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.800
само нуклеарки за Албанците !!!!

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
А што е решение според тебе?
Решението е да се врати стариот комунистички систем во полицијата, кога полицијата прво тепа, после прашува.
Денес полицаец ако нема наредба, не реагира, макар и пред него се случува убиство, грабеж или слично, за разлика од комунизамот, ако си правел муабет со постарите твои, ако згазниш на трева ќе јадеш ќотек како магаре

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Е добро кога ќе биде доста? Кога ќе се заситат со убивање на недолжни деца? Племе инцестоидно, кисело, планинарско...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Во еден момент момчето ги забележало како му го украле велосипедот, па заедно со татко му потрчал за да ги стигне.

Заедно со татко му, епа каде бил тој кога детето го убиле? Нема логика да е вака и овие медиумите не знаат да ја смислат приказната.
Како бе нема логика? очекуваш таткото да трча со иста брзина како детето, што ако се бркале 3 минути? тоа се случува за 5 секунди, а таткото, како поспор верувам дека бил прилично одалечен од нив во тој момент, не успеал да стигне....

V

viktora

Гостин
Собрано е многу народ, искршени се неколку продавници а слушам дека и мостовите кај болницата и тој подоле дрвениот ќе бидат срушени.А богами и крвна одмазда ќе падне. Реше ни сме до крај ќе видат шип тариве дека ѓорчевци племето ќе им го ебеме. Нема Албанци во коли, нема ни 2 ни 12 ебен албанец нема во ѓорче ни за лек. Ама кад тад од сарај или крушопек ќе поминат па ќе видат како е да си ги закопуваат нивните деца.

Kajgana Shop

На врв Bottom