R
Rigel Kent
Гостин
Ова је за Србију и Босну !
Браво Ноле
Браво Ноле

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Потоп и во Рим ..Зошто, шо се десило?
Најмизерниот фан на Новак си ти, засрами се. Ги срамиш и другите што навиваат за Ноле.ebate top spinot ebate ,ajt,demonstracija naprekrasniot ofanziven tenis,a Nadal neka se vrakja pak nazad kaj liniskite sudii.More ima srekja shto ne go pikna kaj zbirachite na topki.Bravo majstore
Рафа не е загубен, Рафа никад нема одговор кога Ноле го прави она што го има наумено, никад, самиот тоа го има признаено и Надал, до душа он кажа нема тенисер на светот што би му парирал во таква ситуација ( да беше Федекс неколку години помлад, друг ќе беше муабетот ), работата е што Ноле има такви осцилации да иде од крајност до крајност, па има турнири кога е нивоа под она негово најдобро, не ниво, него нивоа. Денес почна да игра откако губеше 4-1, да не дозволеше 2 сервиса да му земе Надал у прв сет, во 2 сета ќе го добиеше овој меч.Заслужена победа за Ноле. Рафа е загубен дефинитивно, сигурно е заљубен
Се надевам дека на Гарос ќе гледаме помотивирани фаворити и многу поатрактивен тенис.
Не зборев само за овој натпревар зборав за месец-два уназад Рафа максимално изгледа дезоирентирано.Рафа не е загубен, Рафа никад нема одговор кога Ноле го прави она што го има наумено, никад, самиот тоа го има признаено и Надал, до душа он кажа нема тенисер на светот што би му парирал во таква ситуација ( да беше Федекс неколку години помлад, друг ќе беше муабетот ), работата е што Ноле има такви осцилации да иде од крајност до крајност, па има турнири кога е нивоа под она негово најдобро, не ниво, него нивоа. Денес почна да игра откако губеше 4-1, да не дозволеше 2 сервиса да му земе Надал у прв сет, во 2 сета ќе го добиеше овој меч.
Во секој случај Надал е секогаш фаворит на земја така ќе биде и сега за мене, баш ради тоа што Ноле знае да е неконстантен а на оваа подлога толку треба, на останатите може да се шлепа против Надал и кога осцилира во играта, тука поразот му е загарантиран, ќе биде пеколно ако се сретнат во финалето на РГ. Инаку, шансите у пакет нив двајца да не ги видиме во финале на РГ се сеуште мали, но никад не биле поголеми од сега.
Да видиме и ждребот како ќе помине, али отом потом.
Да тоа е точно, од Ферер изгуби на еден од неговите најомилени турнири, инаф сед, али муабетот ми беше Ноле со ова ниво на игра што го тераше, односно, кога тоа што го зацртува во глава го пласира на терен, има загарантиран триумф против Надал, али сега за сега во ниту еден наврат во 3 добиени сета не успеал тоа ниво да го одржи и затоа и губел против Надал на РГ.Не зборев само за овој натпревар зборав за месец-два уназад Рафа максимално изгледа дезоирентирано.
Ама помисли и на нивото на Надал, ако Надал игра како лани или како во 2010 тогаш според мене никој нема шанси на земја со него, кој сака нека е од другата страна на мрежата. Небитно тоа, оваа сезона е мизерна за Надал, и таа титула во Мадрид не ја заслужи, Доха и Рио не ги ни сметам за титули, не е тоа негово ниво каде победува играчи ко Долгополов и Монфилс. На турниров имаше доста подобрување за Надал во однос на претходните турнири, но сеуште ова е мнооооогу далеку од неговото ниво. Сервисот пресмешен, на ниво на 15 годишно дете, форхендот од трк го нема никаде, а тоа до негде беше трејд марк на Рафа. Да не зборам за неизнудените грешки, кои се новитет оваа сезона во играта на Рафа. Мене искрено ова ич не ми е доволно за РГ, со оваа игра повеќе играчи му можат нешто.Да тоа е точно, од Ферер изгуби на еден од неговите најомилени турнири, инаф сед, али муабетот ми беше Ноле со ова ниво на игра што го тераше, односно, кога тоа што го зацртува во глава го пласира на терен, има загарантиран триумф против Надал, али сега за сега во ниту еден наврат во 3 добиени сета не успеал тоа ниво да го одржи и затоа и губел против Надал на РГ.
Сезонава ќе видиме, ако дојде до финале, и едниот и другиот, ќе биде доста интересен овој РГ.
Мислев на формата од Америка ама толку ми е паметот.Како лани ? Па не го здипли лани во 3 сета на РГ, колку малце фалеше да изгуби, еден проклет смеч го реши тој меч и удар во мрежа со рекет, муабетот ми е дека коин флип ситуација беше тој меч, не беше Ноле декласиран а Рафа играше таа сезона врвен тенис, па никогаш поблиску не бил за да го помириса конечно поразот на РГ а бил во топ форма ...
Како што реков, самиот Надал тоа го има изјавено за Ноле, не е тоа некој мој став и слично.
А сезонава дека е паднат Надал, паднат е, ама дека земја е во прашање и пак е најголем фаворит, ама со ваков тенис до крај на сезона нема што да бара било каде и да настапува, тоа е факт.