Internazionali BNL d'Italia 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Браво Ноле, и браво за гестот да донира се што освои за нстраданите во Србија и Босна.

ebate top spinot ebate ,ajt,demonstracija naprekrasniot ofanziven tenis,a Nadal neka se vrakja pak nazad kaj liniskite sudii.More ima srekja shto ne go pikna kaj zbirachite na topki.Bravo majstore

Реално тоа е тоа што се очекуваше. Оваа победа на Надал му беше многу побитна отколку на Новак, 4 по ред изгубени од Србинот, самодовербата на конец а сезоната е веќе отидена во курац... Реално е да се очекува дека годинава ќе гледаме и друг победник на РГ. Немаше смелост, немаше ризик, немаше промена на неговава веќе досадна игра за да направи повеќе, во иднина нека ги избаци тие сервирачки манири и нека се фокусира повеќе на играва, аман.
Честитки до Џоковистите... заслужена победа.

Честитки, заслужено! Ако не го добиеше ова Новак, не знам што требаше да направи, рекетот на клин и чао џаци. Многу беше подобар, осетно и тоа, дури и чудно ми е што волку траеше мечот. Сервисот на Надал пресмешен, како Ерани да сервираше, дури срамотно за број 1 тенисерот во светот. И Ноле има осцилации, али изигра многу подобро, похрабро, поофанзивно и сосема заслужено го освои пехарот. По прв пат Надал нема да е прв фаворит на Ролан Гарос, судејќи според формата секако.

Уште еднаш, честитки до сите фанови на Ноле.

П.с. Каков само шампионски дух има Надал, не се откажа во ниту еден момент од победата :cuc: Ни Ноле не е ништо полош, прави гладијатори :cuc: И мамицата у пичка ќе им ја ебам ако изиграат уште еден ваков очаен меч, сем третиот сет секако.[DOUBLEPOST=1400431791][/DOUBLEPOST]
ebate top spinot ebate ,ajt,demonstracija naprekrasniot ofanziven tenis,a Nadal neka se vrakja pak nazad kaj liniskite sudii.More ima srekja shto ne go pikna kaj zbirachite na topki.Bravo majstore
Најмизерниот фан на Новак си ти, засрами се. Ги срамиш и другите што навиваат за Ноле.

Заслужена победа за Ноле. Рафа е загубен дефинитивно, сигурно е заљубен :D

Се надевам дека на Гарос ќе гледаме помотивирани фаворити и многу поатрактивен тенис.
Рафа не е загубен, Рафа никад нема одговор кога Ноле го прави она што го има наумено, никад, самиот тоа го има признаено и Надал, до душа он кажа нема тенисер на светот што би му парирал во таква ситуација ( да беше Федекс неколку години помлад, друг ќе беше муабетот ), работата е што Ноле има такви осцилации да иде од крајност до крајност, па има турнири кога е нивоа под она негово најдобро, не ниво, него нивоа. Денес почна да игра откако губеше 4-1, да не дозволеше 2 сервиса да му земе Надал у прв сет, во 2 сета ќе го добиеше овој меч.

Во секој случај Надал е секогаш фаворит на земја така ќе биде и сега за мене, баш ради тоа што Ноле знае да е неконстантен а на оваа подлога толку треба, на останатите може да се шлепа против Надал и кога осцилира во играта, тука поразот му е загарантиран, ќе биде пеколно ако се сретнат во финалето на РГ. Инаку, шансите у пакет нив двајца да не ги видиме во финале на РГ се сеуште мали, но никад не биле поголеми од сега. :)
Да видиме и ждребот како ќе помине, али отом потом.

Рафа не е загубен, Рафа никад нема одговор кога Ноле го прави она што го има наумено, никад, самиот тоа го има признаено и Надал, до душа он кажа нема тенисер на светот што би му парирал во таква ситуација ( да беше Федекс неколку години помлад, друг ќе беше муабетот ), работата е што Ноле има такви осцилации да иде од крајност до крајност, па има турнири кога е нивоа под она негово најдобро, не ниво, него нивоа. Денес почна да игра откако губеше 4-1, да не дозволеше 2 сервиса да му земе Надал у прв сет, во 2 сета ќе го добиеше овој меч.

Во секој случај Надал е секогаш фаворит на земја така ќе биде и сега за мене, баш ради тоа што Ноле знае да е неконстантен а на оваа подлога толку треба, на останатите може да се шлепа против Надал и кога осцилира во играта, тука поразот му е загарантиран, ќе биде пеколно ако се сретнат во финалето на РГ. Инаку, шансите у пакет нив двајца да не ги видиме во финале на РГ се сеуште мали, но никад не биле поголеми од сега. :)
Да видиме и ждребот како ќе помине, али отом потом.
Не зборев само за овој натпревар зборав за месец-два уназад Рафа максимално изгледа дезоирентирано.

Mислам дека не очекува најнеизвесниот Ролан Гарос до сеа. Додуша, според мене голема предност за фаворитите е што се игра на 3 добиени сета, па и да загубат 2 ќе имаат уште шанса да се вратат. Но според мене, може да се лизнат и Ноле и Надал пред финалето. :) Сепак би го издвоил Новак како фаворит, бидејќи да сме искрени, Надал е далеку од најдобрите времиња моментално. :)

Не зборев само за овој натпревар зборав за месец-два уназад Рафа максимално изгледа дезоирентирано.
Да тоа е точно, од Ферер изгуби на еден од неговите најомилени турнири, инаф сед, али муабетот ми беше Ноле со ова ниво на игра што го тераше, односно, кога тоа што го зацртува во глава го пласира на терен, има загарантиран триумф против Надал, али сега за сега во ниту еден наврат во 3 добиени сета не успеал тоа ниво да го одржи и затоа и губел против Надал на РГ.
Сезонава ќе видиме, ако дојде до финале, и едниот и другиот, ќе биде доста интересен овој РГ.

Да тоа е точно, од Ферер изгуби на еден од неговите најомилени турнири, инаф сед, али муабетот ми беше Ноле со ова ниво на игра што го тераше, односно, кога тоа што го зацртува во глава го пласира на терен, има загарантиран триумф против Надал, али сега за сега во ниту еден наврат во 3 добиени сета не успеал тоа ниво да го одржи и затоа и губел против Надал на РГ.
Сезонава ќе видиме, ако дојде до финале, и едниот и другиот, ќе биде доста интересен овој РГ.
Ама помисли и на нивото на Надал, ако Надал игра како лани или како во 2010 тогаш според мене никој нема шанси на земја со него, кој сака нека е од другата страна на мрежата. Небитно тоа, оваа сезона е мизерна за Надал, и таа титула во Мадрид не ја заслужи, Доха и Рио не ги ни сметам за титули, не е тоа негово ниво каде победува играчи ко Долгополов и Монфилс. На турниров имаше доста подобрување за Надал во однос на претходните турнири, но сеуште ова е мнооооогу далеку од неговото ниво. Сервисот пресмешен, на ниво на 15 годишно дете, форхендот од трк го нема никаде, а тоа до негде беше трејд марк на Рафа. Да не зборам за неизнудените грешки, кои се новитет оваа сезона во играта на Рафа. Мене искрено ова ич не ми е доволно за РГ, со оваа игра повеќе играчи му можат нешто.

Тешко дека Ноле е фаворит на РГ, не заборавајте дека влечи повреда. Ќе видиме како ќе се однесува неговиот зглоб на натпревари кои ќе се играат 4 и 5 сета, вчера против Ферер веќе на третиот сет имаше проблеми.

Како лани ? Па не го здипли лани во 3 сета на РГ, колку малце фалеше да изгуби, еден проклет смеч го реши тој меч и удар во мрежа со рекет, муабетот ми е дека коин флип ситуација беше тој меч, не беше Ноле декласиран а Рафа играше таа сезона врвен тенис, па никогаш поблиску не бил за да го помириса конечно поразот на РГ а бил во топ форма ...
Како што реков, самиот Надал тоа го има изјавено за Ноле, не е тоа некој мој став и слично.
А сезонава дека е паднат Надал, паднат е, ама дека земја е во прашање и пак е најголем фаворит, ама со ваков тенис до крај на сезона нема што да бара било каде и да настапува, тоа е факт.

Како лани ? Па не го здипли лани во 3 сета на РГ, колку малце фалеше да изгуби, еден проклет смеч го реши тој меч и удар во мрежа со рекет, муабетот ми е дека коин флип ситуација беше тој меч, не беше Ноле декласиран а Рафа играше таа сезона врвен тенис, па никогаш поблиску не бил за да го помириса конечно поразот на РГ а бил во топ форма ...
Како што реков, самиот Надал тоа го има изјавено за Ноле, не е тоа некој мој став и слично.
А сезонава дека е паднат Надал, паднат е, ама дека земја е во прашање и пак е најголем фаворит, ама со ваков тенис до крај на сезона нема што да бара било каде и да настапува, тоа е факт.
Мислев на формата од Америка ама толку ми е паметот. :facepalm: Иначе лани Надал и не беше во некоја најдобра форма на земјата ако ти текнува, на РГ губеше сетови од Клизан, Брандс, во Мадрид беше на 2 поена од пораз против Ферер, во Рим губеше сетови од Ферер, Гулбис... После изгуби на Вимблдон и тука ја искористи паузата да се спреми што подобро за тврдата подлога во Америка и демонстрираше ненормален тенис, невиден до сега во неговата кариера.

Иначе не дај Боже да биде во оваа форма на тврда подлога, кој ќе му ги гледа гревовите :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom