Internazionali BNL d'Italia 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Леле од кого изгуби аууууууууууууу :facepalm::facepalm::facepalm:

Сосема добро си изигра Шарди денеска.

Симон е неверојатен денеска :cuc:

Congrats to Nadal ама судијата требаше најмалку милион пати да му реагира за пречекорување на времето. Срамота.

Јес да и многу од тенисериве од врвов се во мизерна форма, ама некако годинава турниров е многу несериозно сватен, како некој челенџер да се игра. Фаворитиве мизерни, а и премногу мизерен тенис, и кај маживе и кај жениве.

Се надевам дека на Ролан Гарос не очекувам подобар тенис.

Последно уредено:
denes imavme prilika da ja vidime superiornosta na zemjata kako podloga kontra drugite podlogi . Za malku i Lajani ke oslepeshe , prashina ko na Divlji zapad , dupki i neramnini nasekade ,ushte kaubojci i indijanci falea. Ajde ushte ovie dva turniri pa da odmorime ochi i nervi , trevata a posebno betonot se milina za gledanje vo sporedba so ovaa zastarenatradicijanuznozlo podloga. Aj barem vremeto ke se smiluva pa kolku tolku da ima normalni uslovi za igra , denes site teniseri bash nekako bezvolno i bezdushno izgledaa . Novak ne go komentiram bidejki ne vidov nishto , i dvajcata se trudea bar da go vratat vo pole topcheto , srekja shto Radek ne igra mnogiu spin tuku pretezno ramni udari inaku moshne lesno i toj mozeshe da pobedi . Zemja my ass
Zemjata e tradicionalna i preku sto godini stara tradicija. Samo zatoa sto tebe ne ti se dopagja ne znaci deka treba da ja smenat. Trevata e odvratna , seti se na minatiot vimbldon kolku igrachi ispokrshija noze i pagjaa po teren a betonot e uzas za teloto. Jas sum kompletno protiv tvoeto mislenje za voveduvanje tehnologija i modernistichko gledanje na tenisot. Zemjata go pravi interesen za gledanje tenisot, vremenskite uslovi, veter, dozd i sl te tera da trchash ko lud, bara mentalna i fizicka izdrzlivost zatoa i najgolemiot del od igrachite kazuvaat deka e najtezok grend slem Roland Garros da se osvoi. Mene pak ne mi se svigja robotskoto igranje tenis udiraj silno bez mozok bez taktika bez razmisluvanje i si stanal top igrach. Razmisli malku na ovaa tema i ne bidi ednodimenzionalen vo vrska so zemjenata podloga.
Ne si fraer ako kazuvas deka tenisot i sportot treba da se oslonuva samo i isklucivo na tehnologija. Neka izmislat i reketi ako ne sto sami ke se dvizat so nekoj chip na zhicite i ke ti ja nasochuvaat rakata za da go udrish perfektniot udar? Nekogas kazuvas pametni raboti undecover ali nekogas tolku ke me iznenadish so glupi postovi-toa cudo edno.
A i se kosis so stavovite odberi strana ako vekje si birash, kako mozes treva da forsirash a trevata e tradicionalna kako i zemjata? Na kraju kraeva uzivaj u tenis radi tenis a ne da kalkulirash so prorachunici sto e bolje sto ne kako bi bilo da bi bilo.

Последно уредено:
Не го гледав мечот вчера, али Надал до толку е мизерен што почна да губи сетови и од Симон. Не дека Симон е лош играч, али Рафа мајсторе, земја-Рим-Симон-дефанзивец..., што повеќе да се каже? :facepalm:

Едит: Сеа читам по странскиве форуми, Симон одиграл ненормален меч, еден од најдобрите во кариерата, имал 50+ винери :eek:. Ни Рафа не бил лош, иако имал одредени чудни падови, но сепак подобар отколку во Мадрид, длабочината на ударите подобра... Ајде денес со Јужњи билдање самодоверба и лесна победа, потоа го посакувам Мареј, од 2011 немаат одиграно меч.

Последно уредено:
Одлична игра на Ана денес,заслужи да победи.

Zemjata e tradicionalna i preku sto godini stara tradicija. Samo zatoa sto tebe ne ti se dopagja ne znaci deka treba da ja smenat. Trevata e odvratna , seti se na minatiot vimbldon kolku igrachi ispokrshija noze i pagjaa po teren a betonot e uzas za teloto. Jas sum kompletno protiv tvoeto mislenje za voveduvanje tehnologija i modernistichko gledanje na tenisot. Zemjata go pravi interesen za gledanje tenisot, vremenskite uslovi, veter, dozd i sl te tera da trchash ko lud, bara mentalna i fizicka izdrzlivost zatoa i najgolemiot del od igrachite kazuvaat deka e najtezok grend slem Roland Garros da se osvoi. Mene pak ne mi se svigja robotskoto igranje tenis udiraj silno bez mozok bez taktika bez razmisluvanje i si stanal top igrach. Razmisli malku na ovaa tema i ne bidi ednodimenzionalen vo vrska so zemjenata podloga.
Ne si fraer ako kazuvas deka tenisot i sportot treba da se oslonuva samo i isklucivo na tehnologija. Neka izmislat i reketi ako ne sto sami ke se dvizat so nekoj chip na zhicite i ke ti ja nasochuvaat rakata za da go udrish perfektniot udar? Nekogas kazuvas pametni raboti undecover ali nekogas tolku ke me iznenadish so glupi postovi-toa cudo edno.
A i se kosis so stavovite odberi strana ako vekje si birash, kako mozes treva da forsirash a trevata e tradicionalna kako i zemjata? Na kraju kraeva uzivaj u tenis radi tenis a ne da kalkulirash so prorachunici sto e bolje sto ne kako bi bilo da bi bilo.

Добар начин начин на размислување за утеха и рационализација, прилично добар механизам на одбрана, за малце ќе не убедеше :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom