- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 17.044
- Поени од реакции
- 16.573
Федерер отиде да им се посвети на децата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Помогни и со правосмукалката, неможела ќошињата да ги фати салам, немала прегледност.Не, ќе ја чисти од прашина.
@Carla Suarez Navaro ќе си ја ладиш утре а?
Zemjata e tradicionalna i preku sto godini stara tradicija. Samo zatoa sto tebe ne ti se dopagja ne znaci deka treba da ja smenat. Trevata e odvratna , seti se na minatiot vimbldon kolku igrachi ispokrshija noze i pagjaa po teren a betonot e uzas za teloto. Jas sum kompletno protiv tvoeto mislenje za voveduvanje tehnologija i modernistichko gledanje na tenisot. Zemjata go pravi interesen za gledanje tenisot, vremenskite uslovi, veter, dozd i sl te tera da trchash ko lud, bara mentalna i fizicka izdrzlivost zatoa i najgolemiot del od igrachite kazuvaat deka e najtezok grend slem Roland Garros da se osvoi. Mene pak ne mi se svigja robotskoto igranje tenis udiraj silno bez mozok bez taktika bez razmisluvanje i si stanal top igrach. Razmisli malku na ovaa tema i ne bidi ednodimenzionalen vo vrska so zemjenata podloga.denes imavme prilika da ja vidime superiornosta na zemjata kako podloga kontra drugite podlogi . Za malku i Lajani ke oslepeshe , prashina ko na Divlji zapad , dupki i neramnini nasekade ,ushte kaubojci i indijanci falea. Ajde ushte ovie dva turniri pa da odmorime ochi i nervi , trevata a posebno betonot se milina za gledanje vo sporedba so ovaa zastarenatradicijanuznozlo podloga. Aj barem vremeto ke se smiluva pa kolku tolku da ima normalni uslovi za igra , denes site teniseri bash nekako bezvolno i bezdushno izgledaa . Novak ne go komentiram bidejki ne vidov nishto , i dvajcata se trudea bar da go vratat vo pole topcheto , srekja shto Radek ne igra mnogiu spin tuku pretezno ramni udari inaku moshne lesno i toj mozeshe da pobedi . Zemja my ass
Zemjata e tradicionalna i preku sto godini stara tradicija. Samo zatoa sto tebe ne ti se dopagja ne znaci deka treba da ja smenat. Trevata e odvratna , seti se na minatiot vimbldon kolku igrachi ispokrshija noze i pagjaa po teren a betonot e uzas za teloto. Jas sum kompletno protiv tvoeto mislenje za voveduvanje tehnologija i modernistichko gledanje na tenisot. Zemjata go pravi interesen za gledanje tenisot, vremenskite uslovi, veter, dozd i sl te tera da trchash ko lud, bara mentalna i fizicka izdrzlivost zatoa i najgolemiot del od igrachite kazuvaat deka e najtezok grend slem Roland Garros da se osvoi. Mene pak ne mi se svigja robotskoto igranje tenis udiraj silno bez mozok bez taktika bez razmisluvanje i si stanal top igrach. Razmisli malku na ovaa tema i ne bidi ednodimenzionalen vo vrska so zemjenata podloga.
Ne si fraer ako kazuvas deka tenisot i sportot treba da se oslonuva samo i isklucivo na tehnologija. Neka izmislat i reketi ako ne sto sami ke se dvizat so nekoj chip na zhicite i ke ti ja nasochuvaat rakata za da go udrish perfektniot udar? Nekogas kazuvas pametni raboti undecover ali nekogas tolku ke me iznenadish so glupi postovi-toa cudo edno.
A i se kosis so stavovite odberi strana ako vekje si birash, kako mozes treva da forsirash a trevata e tradicionalna kako i zemjata? Na kraju kraeva uzivaj u tenis radi tenis a ne da kalkulirash so prorachunici sto e bolje sto ne kako bi bilo da bi bilo.