Шегобиец, можеби за тебе фактите се параноја. Не ме ни чуди, во контекст на тоа што го лупаш на темата за Украина.
Фактите велат дека еднаш до два-пати неделно имаме ваков случај. Обратни? Па, еднаш годишно? Двапати?
Еве и за тебе:
Aко мислиш дека сум параноичен и дека моето не се заснова на реалноста, бујрум земи пиши тука (со линкови од вести) колку има напади на неалбанци врз Албанци, а ја ќе ги постувам обратните (за било кој период).
Тоа се факти, а тоа дали ја преувеличувам или не, е субјективно.
Значи тоа било бе. Тинејџер сака да се покаже пред жените и убива деца за Велигден, пали цркви и пишува Смрт за Каури, или ги каменува со све верници во нив и да не набројувам. Сакаш да ми кажеш дека секоја недела по неколку неалбанчиња јадат ќутек затоа што некој тинејџер со Ауди сака да се покаже пред жените? Или црквата во Мала Речица се сквернави толку често затоа што некој кој добил Ауди сака да се покаже пред жените?
Прво беше ова шега (пак ќе речам, се надевам дека кога тебе или на некој твој ќе му се деси ќе му се смееш у болница),
После тинјџер што се фали бил у прашање цело време, небаре зборуваме тука за маалски заебанции,
За на крајот, маестрално да заклучиш дека ете ако Албанците биле богати немало вака да ни прават.
Што и да измислиш, џабе.
Колку причини ќе си најдеш, само најочигледната да ја избегнеш?
Не си ни прв ни последен ваков.
Имам повеќе пати предложено решенија. Не се пишува во еден пост. Можеш да ги најдеш по форумов.