Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Теротски , сепак е можно Конте со изјавиве да врши и медиумски притисок врз управата за што поголеми засулувања летово, ама исјавите некако му се предиректни, и помалку мене лично зачудивачки и не му се на место.
Сепак ситуацијава ич не ми иде у глава, скроз нелогична е , ќе чекам официјална изјава за иднината, па ќе сумираме некои работи.
Ама еден Липи да ти дава подршка , еден Саки да каже дека верува во проектот и во напредокот на Јувентус на европска сцена , тоа треба да значи нешто.

Денес испадна информација дека евентуалниот план Б на управата, е млад и амбициозен тренер, у профилот најмногу се вклопува Монтела, а се спомнува и добриот однос помеѓу него и Марота\Паратичи.Се споменува и Симеоне, само незнам колку ќе е достапен .

Последно уредено:
Ако освои ЛШ со Атлетико, ќе биде Mission Impossible x100

Само шпекулираме, Ањели и Марота сеуште немаат изјавено ништо. Баш ме интересира дали ќе дадат некаква изјава после состанокот.

Теротски , сепак е можно Конте со изјавиве да врши и медиумски притисок врз управата за што поголеми засулувања летово, ама исјавите некако му се предиректни, и помалку мене лично зачудивачки и не му се на место.
Сепак ситуацијава ич не ми иде у глава, скроз нелогична е , ќе чекам официјална изјава за иднината, па ќе сумираме некои работи.
Ама еден Липи да ти дава подршка , еден Саки да каже дека верува во проектот и во напредокот на Јувентус на европска сцена , тоа треба да значи нешто.

Денес испадна информација дека евентуалниот план Б на управата, е млад и амбициозен тренер, у профилот најмногу се вклопува Монтела, а се спомнува и добриот однос помеѓу него и Марота\Паратичи.Се споменува и Симеоне, само незнам колку ќе е достапен .
Eпа тоа ми е и мене поентата. Ако не е задоволен, и ако гледа дека не можат да најдат заеднички јазик со Управата, тогаш нека си замини секој по својот пат. Не мора да изјавува по медиумите, тие да пишуваат се и сешто, и на крајот кој ќе биде оштетен? ЈУВЕ! Колку и да е Конте на различна страна со Раководството, сепак, треба малце осет.

А и да остане Конте, изјавата пак ќе му штети. Кога ќе седнат Марота и Паратичи да преговараат со некој агент на играч, и со клуб, тие ќе си речат „Чим остана Конте, имаат кеш“ И одма ќе го кренат штичето на цената на метарот!

Медиумски притисок? Овде се работи за Јуве, па крај краева Конте не е тренер на Палермо, а Ањели не е Зампарини па сега јавно ќе се препукуваат! Конте се залета, вакви работи се решаваат во куќа, не на улица. Јас мислам дека Ањели и Марота играат мудро во поглед на изјавите, и добро е што е така. Марота излезе со една изјава каде си кажа убаво човекот. Ние сме задоволни од Конте и ќе направиме се што е во наша моќ да го задржиме. Финито.

Само шпекулираме, Ањели и Марота сеуште немаат изјавено ништо. Баш ме интересира дали ќе дадат некаква изјава после состанокот.
И да дадат некоја изјава, таа ќе биде општа и нема да има многу информации.

Ко веќе зборите за тренери, ја искрено би го вратил и Ферара, на страна тоа што имаше лоши резултати... немаше ни состав тогаш.

Али реално, подобро Липи да се врати или пак Капело.

Ова за Милан искочи од еден новинар кој си дае свое мислење дека Конте би бил совршен во сегашниов Милан..

малце приглупо мислење али ок:D значи Конте бара засилувања за ЛШ и ако не ги добие ќе си иде за Милан да ги тренира Бонера и Констант:unsure::вонзем::eek:

DeviAngel напиша:
Juve fans march for Conte

Juventus fans are planning a protest march on Sunday urging the club to invest so Antonio Conte will stay.

The Coach warned repeatedly he will only stay on for another season if there are significant changes to the current squad.

He wants a team capable of challenging for the Champions League and could walk away if President Andrea Agnelli doesn’t guarantee the funds necessary.

Juventus fans have announced a protest march through the streets of Turin on Sunday to show their support for Conte’s position.

“The Conte project must continue,” read an appeal for fans to attend.

“We cannot accept any other option, so demand investment proportional to the improvement and objectives of the coaching staff.”

Малку да се дистанцираме од шпекулациите.... :P

...На страната на Џанлука Ди Марцио пишува дека имало оптимизам околу останување на Конте, сепак ќе видиме деновиве како ќе течат работите.
7ab1f497-2276-422f-83e2-3b44dec2706f.jpg
[DOUBLEPOST=1400008920][/DOUBLEPOST]Капитенот изгледа имал бурна ноќ со Д’Амико во некој апартман во Милано, фатен од некој папарацо.
C_4_articolo_2044583__ImageGallery__imageGalleryItem_0_image.jpg

Последно уредено:
Па кој курац веќе со управата, па и јас да сум Конте ќе барам пари за засилување (ова исто ко на Менаџер кога ќе дадеш барање да ти зголемат буџет за играчи :D ) Дај у пм веќе, желен сум за ЛШ, досадно стана веќе Сериа А без конкуренција.. Барем да имаше конкуренција како што се радував на првата титула каде што до буквално до последно коло сум се потресувал а тие моменти ми се најубави, а вака уште од јануар чекам да заврши првенствово за да видиме со колку бода ќе бидеме пред вториот .... ЈА САКАМ ТИТУЛАТА СО УШИТЕ КЛЕМПУШИ !!! :icon_lol:

Ако има јавен конкурс за тренер на Јуве би сакал да се пријавам.Менаџер ја баратам до степен што правам свои тактики,местам све до ситници,на времето(основно,средно т.е коа имав повеќе време за губење:D) на важни утакмици ја местев на фул 90 минути за да забележам што е можно повеќе детали,мани во формација,да го контролирам мечот максимално итн итн.Мислам зашто на нас прекалениве менаџерци не би ни дале шанса да бидеме тренери,сигурно сме тактички стопати подобро потковани од ова фосиливе што се сметаат моментално за најдобри тренери.Башка сме и инвентивни до немајкаде...Озбилен сум,ако гледаш често фудбал и се разбираш солидно,да си мадафакер на менаџер и да имаш јак карактер откај да знаеш дека нема да те бидне за тренер.:coffee:

На денешниот состанок, покрај финансиите, било одлучено дека приоритет на клубот е да го задржат Конте. Се очекува до Недела да е познато тоа. Викендов се очекува состанок, и преговори меѓу Јуве и Конте.

Ајде, се надевам дека на денешниов состанок, бордот има одобрено пари. Тоа сепак, е најдобро решение.[DOUBLEPOST=1400056325][/DOUBLEPOST]Се шпекулира дека Анчелоти, ако не ја освои ЛШ, најверојатно нема да биде тренер на Реал Мадрид. Според Кориере, ако Конте замини, и Анчелоти влегува во игра за тренерското столче.

Најдобра опција ако замине Конте. Од понудениве, и која би била реална да се оствари.

Имобиле изјави дека не мисли дека би се вратил во Јувентус. Вели дека би му било чест да игра за Наполи, бидејќи бил клубот од неговиот град. линк

Се шпекулира дека Јуве има договор со агентот на Санчез, Феличевич,кој е и агент на Видал. Преговорите со Барса најверојатно се воделе на пониско ниво, сеуште. Јуве нуделе 18 милиони, Барса барале 22. Се очекувала наводно разврската на случајот со Конте, за да влезат преговорите во напредна фаза. Се напоменува дека лесно ќе ја средат финансиската разлика.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom