Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Не можам да си ја замислам серијава без Тирион, едноставно не би било тоа тоа.

Кога почнаа да зборуваат за него во првата епизода, прва сезона, пијаница, курви, ова она... си реков уште едно богато, разгалено детиште. И очекував тој да ми биде најомразен лик во серијата. А се случи токму спротивното, сега ми е дефинитивно најомилениот лик и единствениот Ланистер кој што можам да го поднесам.

Се надевам дека ќе остане жив до крајот на серијата. Што е до мене, милион пати да бирам, милион и еднаш би избрал Серси да ја убијат, а не него. Јебига, не е се во цицките... Тирион само да седи во ќош и да пие вино пак ќе ми биде најјак.

P.S: Shae you bitch!!!

Без причина или со, факт е дека од Ланистерови само Тирион и Џејми се паметни. Тајвин и Серсеи се премногу заслепени од амбиција за пари, моќ и кралство што не се ни свесни колку се далеку отидени и дека единствен пропаст на Ланистерови ќе се деси баш од нив, неможе вака да тераат, очекувам некоја сезона меѓусебно да се колаат пред столицата.

Кога ќе се каже Браавос мене ми текнува на

tumblr_m540sjhJh71rn9ej2o1_500.png

Инаку, ова сум јас секое утро на работа
tumblr_n5gt5of1pw1tzc5udo2_250.gif

Тајвин не си ја кара фамилијата без причина .Серсеи го сака мртов Тирион и Тајвин мора да и удоволи за оваа да се омажи за Лорас и со тоа да направат алијанса со Тајрелите,Ланистерите немаат повеќе приходи од рудници и не можат да го финансираат сами кралството додека Тијвин и така не го сакаше Тирион никогаш .
Океј се тоа, а што правиме што нема легален наследник без Tyrion? Cersei и онака ќе го направи тоа што Tywin ќе и каже, како се досега, не мора да и удоволи со нешто. Доколку ја венча Cersei со Loras, и доколку тие имаат дете, наследник на Casterly Rock ќе биде Tyrell. А алијансата помеѓу овие две фамилии и онака ќе опстои ако се венчаат Tommen и Margaery.
Генијалецот што секогаш е два-три чекори пред сите не согледува дека токму тој може да биде Lannister-от што ќе го изгуби Casterly Rock, после илјадници години. И се поради тоа што не може да го прифати Tyrion како наследник.

Последно уредено:
Океј се тоа, а што правиме што нема легален наследник без Tyrion? Cersei и онака ќе го направи тоа што Tywin ќе и каже, како се досега, не мора да и удоволи со нешто. Доколку ја венча Cersei со Loras, и доколку тие имаат дете, наследник на Casterly Rock ќе биде Tyrell. А алијансата помеѓу овие две фамилии и онака ќе опстои ако се венчаат Tommen и Margaery.
Генијалецот што е два-три чекори пред сите не согледува дека токму тој може да биде Lannister-от што ќе го изгуби Casterly Rock, после илјадници години. И се поради тоа што не може да го прифати Tyrion како наследник.
Е ова баш сакав да го пишам на постов погоре да се надопунам. Стварно Тајвин почнуе луциден да биднува.

Е ова баш сакав да го пишам на постов погоре да се надопунам. Стварно Тајвин почнуе луциден да биднува.

Се согласувам, а и со погорниот коментар. Последно што му остана за да го зачува семејното наследство е некако да го натера Џејми де се откаже од Гардата, истовремено ќе го оддалечи од Серси, нема друг избор, т.е има но тој никогаше нема да го прифати Тирион за наследник.

Како и да е нема да дозволи да биде убиен заради Џофри. Тајвин знае дека Тирион свесно не допринесе за неговата смрт но мора да ја тера оваа фарса за да ја задоволи Серси. Неговиот план за Тирион да оди на ѕидот веќе бил направен ова со Џејми му дојде само како бонус.

Во неговите очи наследникот може да дојде само од машката страна така да Тирион и Џејми се единствената можност.

Како и да е нема да дозволи да биде убиен заради Џофри. Тајвин знае дека Тирион свесно не допринесе за неговата смрт но мора да ја тера оваа фарса за да ја задоволи Серси. Неговиот план за Тирион да оди на ѕидот веќе бил направен ова со Џејми му дојде само како бонус.

Во неговите очи наследникот може да дојде само од машката страна така да Тирион и Џејми се единствената можност.
Па ако отиде на ѕидот како ќе му донесе наследник, а и кажа Tywin неколку пати што точно мисли за него. Jaime исто така си кажа дека не планира да замине од кралската гарда на почетокот на сезонава. И со оглед на тоа што судењето не испадна како што се договорија, Jaime не мора да го исполнува ветувањето.
Тоа ја остава само Cersei, а после неа Myrcella, во случај да нема (машко) дете со Loras. А нели тоа му е планот за Cersei, да ја венча со Loras.

Сега го изгледав крајот по втор пат, и последната сцена каде Тирион му се смее на Тајвин откако побара судење со борба ми беше епик. Тајвин мртов сериозен а Тирион се потсмева. Во умот сигурно си мисли "I fucked you again, I'm smarted then you"

Go Tirion!

Тајвин не е луциден, он игра паметно. Он е хенд оф д кинг или моментално најмоќен у Вестерос само поради позицијата што ја има и поради што Серсеи како queen reagent го држи на таа позиција. Он игра најпаметно и пробува да формира сојуз со другите побогати фамилии кои можат да даваат пари на the realm пошо немаат ни тие ни Ланистерс. Он знае дека Тирион не е крив, ама тоа да го прати на ѕидот е мало жртвување за да ја одржи Серсеи среќна, што значи он ќе е и понатаму Хенд оф д кинг и Ланистерови моќни, ако Тајвин не е хенд оф д кинг, а нема ни злато нема да има ни сојузници и де факто ќе пропадни фамилијата, и ќе нема разлика дали децата на Џејми или Лансел ќе го наследат на Кастерли рок. А усвари Томен треба да наследникот на Кастерли рок а Станис крал. :)

Тајвин не е луциден, он игра паметно. Он е хенд оф д кинг или моментално најмоќен у Вестерос само поради позицијата што ја има и поради што Серсеи како queen reagent го држи на таа позиција. Он игра најпаметно и пробува да формира сојуз со другите побогати фамилии кои можат да даваат пари на the realm пошо немаат ни тие ни Ланистерс. Он знае дека Тирион не е крив, ама тоа да го прати на ѕидот е мало жртвување за да ја одржи Серсеи среќна, што значи он ќе е и понатаму Хенд оф д кинг и Ланистерови моќни, ако Тајвин не е хенд оф д кинг, а нема ни злато нема да има ни сојузници и де факто ќе пропадни фамилијата, и ќе нема разлика дали децата на Џејми или Лансел ќе го наследат на Кастерли рок. А усвари Томен треба да наследникот на Кастерли рок а Станис крал. :)

Се' ова што го кажа е одлика на луцидна личност, да не речам остроумна или шознам прониклива, можеби?
Поентата, луциден нема врска со луд. Никаква.

Се' ова што го кажа е одлика на луцидна личност, да не речам остроумна или шознам прониклива, можеби?
Поентата, луциден нема врска со луд. Никаква.
Да грешка моја, сум мислел на луд кога пишувам, а горе имаше некој луциден напишано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom