Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
а зашто да не го одбере Џејми, што толку сигурни па Оберин дека ќе биде?

Најверојатно затоа што во трејлерот (НЕ ГО ГЛЕДАЈТЕ СЕГА ПАК !!!) имапе најава за борбата меѓу Red Viper and The Mountain. :D

Првите 30 минути ми беа најкатастрофалните сезонава. Но последните 25 за судењето: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :drk: :cuc:

p.s. сакам, што поскоро Salvador Sam црниот пират, пријателот на Давос да дојде во престолнината и да ја ебе Серсеи до бесознание!

BEST
SHOW
EVER!

Who the fuck...? Звучи како акционен херој од 80-тите.
Да го спомнам само Alfie Allen, многу добро го доловува пореметениот Theon. Штета што ќе остане во сенка поради крајот на епизодава. А и случките во The Dreadfort не беа баш најдобро изведени.

Станис и Мајкрофт во иста сцена заедно, get hype!
tumblr_n5g6l2rKTp1qddfrco1_250.gif
tumblr_n5g6l2rKTp1qddfrco2_250.gif
:love:
Се надевам дека некогаш ќе му текни на Станис дека ако Давос не го оформеше Станис 4 Кинг движењето, тој уште ќе прдеше на островот со црвенкапа. Сепак ми е еден од омилените ликови, ама без Давос не можи ни в банка да оди.

Инаку, во глобала, многу добра епизода, можеби и најдобрата во сезонава. А Питер Динклиџ не можам да го изнафалам. Каква глума, еј...мислам, цела сцена беше одлична и сите одлично изглумија, ама тој беше едно ниво над сите други. Уште кога излезе Шеј можеше да се види огромната болка од предавството на лицето на Тирион. А говорот после...ништо, немам зборови, само :cuc:.

А и говорот на Јара беше одличен, со музиката и тепачката во Дредфорт после тоа, цел се наежив. Вистина е штета шо се ограничени на само десет епизоди во сезона, имаат ептен талентирани луѓе ама не можат да ги користат поради временските ограничувања. Слушам овие последните епизоди ќе биле подолги од обично, па се надевам дека ќе видиме уште од Јара. Или Рус Болтон. Или било кој спореден лик со одличен актер.

Also,
tumblr_n5ggx1z3zi1qddfrco2_250.gif
tumblr_n5ggx1z3zi1qddfrco3_250.gif
tumblr_n5ggx1z3zi1qddfrco4_250.gif

Dem credits, tho! :eek:

Е у курац нека идат , пак ке убиваат асален лик.

Епизодата епизодиште , Дани нема да ја биде за кралица ако така продужи , сцената во ајрон банк беше одлична (сакам фотеља ко на банкарот) , судењево врв ,али огромна идиотизам ке се направи ако умре еден од Тирион или Оберин, Џејми одамна му е време.Динклeџ е актериште :cuc::cuc::cuc:
Баш ме интересира како ке се одвиваат ствариве со Рамче и Теон ,ова втор пат ке му биде да предава најблиски

И педеришта да си знаете дека не сте интересни со константно вметнување на спојлери во темава

Сцената со Станис во Iron Bank ми беше многу глупа.
Book readers will say Калиси е досадна, а всушност Станис е досаден и ги прави истите глупи работи.
Давос го вади цело време, Станис е само човек кој живее со опсесијата да биде крал (нешто со кое живее и Даенерис).
Океј, прикажаа во сцената дека е правичен и дека го „плаќа тоа што го должи“, ама како тоа ги убеди овие од мадафакерска институција како Iron Bank да му дадат злато?

Се обложувам дека не му дадоа заради тоа туку заради: Тирион, Сезона 3, епизода нз: Ако не го исплатиме долгот кон Железната Банка, таа ќе им помага на нашите непријатели.

Второ, сцената со Ремзи и Јаара ми беше многу глупо изведена. Нонсенс. Иако Ремзи испаѓа дека е класика психопат кој не сака некого да убие „онака“, туку сака тоа да биде направено на најболен начин.

Третао, сцената со Калиси и Хиздар зо Тралала беше врв на несвојствено лошиот почеток на епизодата. Па уште со титулите. Каква глупа сцена. :facepalm:
Иако, Баристан и Јорах растураат и кога не изговараат ни збор ебате, какви мадафакери. :cuc:
Сцената со змејот и козите, непотребно искористен CGI. Можеше и без да го прикажат тоа да отидат директно на сцената со „козарот“, ќе знаевме дека змејовите му направиле штета, hello?

Bravos :drk:
Meeren :drk:
Глумата на Алфи Ален - Теон :drk:
Питер факинг Динглеџ :drk:
Судењето :drk::drk::drk:[DOUBLEPOST=1399893630][/DOUBLEPOST]
Иначе дај нека намалат со тоа титулите на Дени, пола епизода помина дур кажат што титули има...

Повеќе титули има него Реал во ЛШ.

Третао, сцената со Калиси и Хиздар зо Тралала беше врв на несвојствено лошиот почеток на епизодата. Па уште со титулите. Каква глупа сцена. :facepalm:

Како мислиш глупа? Таа сцена беше да се покаже дека не е црно-бел светот, дека има и нешто сиво, дека не е таа најдобрата а сите други се лошите. Кога слушна дека уште 200 луѓе чекаат пример, сфати дека „лесно е да се освои титула, потешко е да се одбрани“ (во спортски жаргон).

Повеќе титули има него Реал во ЛШ.

Стари, антички титули од времето кога не била родена :icon_lol:

Одлична епизода, добро е што и овие build-up епизоди се интересни. Динклеџ растури! Не сум некој експерт ама од време на време приметувам добра глума, а ова беше една од тие сцени. :cuc: Цар, без двоумење го подигна квалитетот на епизодава за 10 класи. Сега доаѓаат повозбудливите епизоди. Останаа уште 4, очекувам драма уште од следната.

Како мислиш глупа? Таа сцена беше да се покаже дека не е црно-бел светот, дека има и нешто сиво, дека не е таа најдобрата а сите други се лошите. Кога слушна дека уште 200 луѓе чекаат пример, сфати дека „лесно е да се освои титула, потешко е да се одбрани“ (во спортски жаргон).

Зборев за дијалогот меѓу неа и Хазард.
Прелоша awkward глума од овој, иста таква реплика и од Калиси. Поентата која ја кажа беше на место, ама преглупо беше изведено, многу рамнодушно. Овој со Козите подобро изработи.
Иначе да, редно беше да и стават ваква сцена, book readers сигурно свршиле на неа. :icon_lol:[DOUBLEPOST=1399894566][/DOUBLEPOST]Најдобриот reply епизодава:

Jaime:
You'd condemn
your own son to death?

Tywin:
I've condemned no one.
The trial is not over.

Jaime:
This isn't a trial.
It's a farce.
Cersei has manipulated
everything and you know it.

Tywin:
I know nothing of the sort.

Jaime:
- You've always hated Tyrion.

Tywin:
- He killed his king.

Jaime:
- As did I.

:cuc:

Последно уредено:

Ете пак спојлери пишавте од сабајле ,ете ја планината

Ау какви последни минути од епизодава, каков говор, каква глума, браво за Динклиџ!
Само мене ми беа многу тапа првите 20на минути и ептен безвеза ми беше направена сцената со Ремзи и Јара? Ептен разочаран како излезе се тоа, мада видовме каков стратег и мозок е Ремзи копилето, освен што се психопат секако.:icon_mrgr:
Ама затоа судењево и говоров на Тирион ме пореметија, го репризирав тој дел, секоја чест како го изведоа овој дел еден од најдобри и најемотивни говори евах.:cuc:

Ете пак спојлери пишавте од сабајле ,ете ја планината

Какви спојлери? Го видовме ова видео плус онака не за џабе толку го најавуваа новиот глумец, сигурно ќе има некоја улога.

Сеедно, приметив нешто интересно - Варис кажа дека неговите „птици“ го виделе Кучето во Поречје (бам Маќедонизам) ама не спомна дека со него било и мало девојче. Зарем шпионите тоа не им било битно или Варис сепак не ја кажува целосно вистината?

Шо беше финтата со Варис дискретно гледајќи кон тронот? И него ли тоа му е амбицијата? Ме изненади негативно ако беше искрен. Него замислете по 3-4 сезони во веќе демократски конституиран Вестерос, Литлфингер и Варис се борат во 2 круг избори за кој да седни на тронот, додека надвор од палатата се тепаат Вокери, змејови, џинови, разни чудовишта, луѓе скоро ич освен тие шо се внатре да гласаат, и таман ќе се одбери еден од нив и седнува на тронот, влегува рандом чудовиште и ги убива онака инстантно. Credits roll...

The Unsullied were impressive on the battlefield... Less so in the bedroom.

----

My paramour Ellaria, she would find you very interesting. You should come to the brothel and meet her.
We brought our own wine, not the swill they serve here. We have some lovely boys on retainer, but... You did like boys before?
----

Shae:
"You belong to me now," he said.
"I want you to fuck me like it's
my last night in this world."

Tywin:
Silence.
Silence!

Oberyn:
And did you?

Shae:
Did I what?