Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што го збореше јавачот од Meereen во третата епизода се всушност навредите на французинот од Monthy Python and the Holy Grail, преведено на Low Valyrian. :cuc:
Јас пак се радував на тоа "knig-gits" што го приметив, кога се шегуваше Shireen со Davos. А тие каков easter egg да ти вметнале.

Добро зошто на никој од овие шо се праат ,,паметни" во Kралствово не им текнува дека Џофри е уствари убиен од Бејлиш(литлфингер)
Нема зошто да се сомневаат во Бејлиш, он нема апсолутно никаков мотив да го убие Џофри, од него доби голема земја и најголемиот замок во Вестерос поради неговите услуги за тронот.
Се смета за многу голем пријател на тронот, Тајвин знае дека е заебан лик али мислам дека не е сосема свесен колку заебан може да биде.

Може може, али е хипотетички спојлер ако продискутирам што и како.

Ако сум во право, може затоа и четвртава сезона се вика Ice and Fire.[DOUBLEPOST=1399308448][/DOUBLEPOST]

.

Не се вика четвртава сезона Vallar Morghulis ( all men must die ) ??

Конечно ја изгледав за недела дена цела серија :) сеа досадно ќе ми биде кој ке чека нови епизоди...:rolleyes:[DOUBLEPOST=1399230669][/DOUBLEPOST]Иначе зашто овој дарио нахарис е различен глумец у 3та сезона беше друг сеа у 4тава е друг?
DaarioComparison.jpg

Ed Skrein, првиот Дарио, ја одбил улогата, зашто имал понуда да биде новиот Транспортер, и ја одбрал таа улога...

Иначе да прашам вака ка глуп, кој беше типот што сакаше да го украде Бран и зошто, си праем ри-кеп од прошливе сезоне у главава али никако не ми текнуе на ликов...

Не се вика четвртава сезона Vallar Morghulis ( all men must die ) ??

Ed Skrein, првиот Дарио, ја одбил улогата, зашто имал понуда да биде новиот Транспортер, и ја одбрал таа улога...

Иначе да прашам вака ка глуп, кој беше типот што сакаше да го украде Бран и зошто, си праем ри-кеп од прошливе сезоне у главава али никако не ми текнуе на ликов...
Типот шо му ја пресече раката на Џејми.

Човекот што му ја исече раката на Џејми.

Инаку тој беше пратен од Болтон за да ја доврши работа што му остана на Теон односно да ги убие децата Старк затоа што тие се вистинските владетели на северот

И јас мојот влог за „спас на Тирион“ го ставам на Џејми и Варис (вториов затоа што се што прави е for the good of the Realm ofc).

Не ја заборавајте втора сезона:

"Power resides where men believe it resides. It's a trick, a shadow on the wall. And a very small man can cast a very large shadow. " :drk:

p.s. Не постои такво нешто како наслов на сезона. Серијата си се вика Game of Thrones и си тера 1,2,3,4,5... сезона. Тоа шо вие мислите дека е наслов е носечка фраза на сезоната. Првата беше Winter is Coming, втората War is Coming, па Dragons are coming а сеа е Vallar Morghulis.

Еве неколку интересни видеа со некои од актерите и актерките од Game of Thrones. Интервјуирани се дел од екипата кои не верувам дека сте ги виделе претходно да бидат интервјуирани. Лично сметам дека се must-see особено ако некои од нив ви се омилени итн.

^ ^ ^ Прес интервју со George R. R. Martin и Ramin Djawadi (композитор, одговорен за музиката на Game of Thrones).

^ ^ ^ Прес интервју со Mark Stanley (Grenn), Finn Jones (Loras Tyrell), Dean Charles Chapman (Tommen Baratheon), John Bradley (Sam Tarly), Thomas Brodie-Sangsten (Jojen Reed), Michael Mcelhatton (Roose Bolton), Pedro Pascal (Oberyn Martell), Conleth Hill (Varys), и Alfie Allen (Theon Greyjoy).

^ ^ ^ Прес интервју со Hannah Murray (Gilly), Carice van Houten (Melisandre), Sibel Kekilli (Shae), Rose Leslie (Ygritte), и Gwendoline Christie (Brienne).

^ ^ ^ Прес интервју сo Emilia Clarke и Lena Headey.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom