Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ефтин,а со толку мала километража
Па и мене ми е тоа, иако и џипот е ефтин не е којзнае што
гледав мн. е тром 20 сек до 100ка, троши по каталог 12 литри градска, 2.0 турбо дизел со 83 коња

продажна цака... спортаж а дизел мотор... хахаха...

Ако де,83 коњски сили се сасвим доволни..Ем не е многу старо,ем има 120.000 поминати ако се реални..За парите и те како се исплаќа

Што викате за стариов спортаж, лонг вержн со 2.0 дизел
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1116107

мислам дека е 2,0 TD моторот и дека троши солидно ... ај некој нека каже ако има инфо
Спортаж е добро џипче ама за дизел не е баш TDi туку од оние опел дизели и не се баш погодени моторот освен ако е изусу и километражата не верувам дека е реална бидејќи е дизел и обично е над 180 000 би требало.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Ако де,83 коњски сили се сасвим доволни..Ем не е многу старо,ем има 120.000 поминати ако се реални..За парите и те како се исплаќа
јас не реков дека за парите не се исплаќа... а тоа дека е “спортаж“... за тоа ми беше иронијата... од друга страна за толкаво колиште со само 83 коња е даааааалеку од доволно...

Дечки најдов многу убав Daewoo Matiz од свој човек и го продава за 1.800 евра. Матизот е од 2006 година и има поминато само 32.000км, има клима, радио, регистриран е и е како нов. Но проблемот е што нема воздушни перничиња и тоа ме мисли дали да го купам или не. Ми треба совет, бидејки матизот е многу сочуван и е од прв газда. Дали е возможно да се вгради воздушно перниче и колку би чинело?

Дечки најдов многу убав Daewoo Matiz од свој човек и го продава за 1.800 евра. Матизот е од 2006 година и има поминато само 32.000км, има клима, радио, регистриран е и е како нов. Но проблемот е што нема воздушни перничиња и тоа ме мисли дали да го купам или не. Ми треба совет, бидејки матизот е многу сочуван и е од прв газда. Дали е возможно да се вгради воздушно перниче и колку би чинело?

Ти ептен по безбедноста..Ти ли прашуваше за Рено 4?И бараше краш тест?Врзувај се со појас и ќе немаш гајле..Мислам дека треба да отидеш во некој отпад,или немора отпад,да бараш волан за Матиз со воздушно перниче,па стариот волан да го извадиш,да го ставиш воланот со перничето,и сето тоа кај автоелектричар да го наштелува,да му вгради сензор,за не дај Боже да се отвори кога ќе биде потребно..Се на се мислам дека може,а за цена незнам..Матизот ти е ефтин и нов..За тие пари вреди..Еднаш се имам возено во Матиз на подолга релација Струмица-Скопје-Струмица,при 100 km/h не ги слушав тие напред што правеа муабет,јас седев назад,се осеќа секое дупче,секое камче на патот..И кога дојдовме до стариот пат,до коцката тогаш не беше направен новиот пат,не се слушаше ништо ако правиш муабет..Од 110 km/h не ни планирај да го возиш,ептен брчи мислиш се возиш со ракета..За низ град е супер,мал и лесен за паркигн..

И дечките што погинаа кај Тутунски комбинат имаа воздушни перничиња......Што се замараш со такви глупости!!!!!Очекуваш со таа кола да возиш на отворено 140,а?????????И ако има воздушно перниче мислиш дека ке те спаси при судар......

А да го вградиш перничето сигурно ке те чини колку што чини самото возило...И за крај,го земаш ко второ возило или да изигруваш Need for Speed низ Скопје!!!!!!

Прашање: дали вреди Твингово: http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1229141 (не истово ова конкретно, но исто добиено од Твингоманија наградната игра, со поминати 3000 километри) за 5000 евра. Пријател мој го доби, но му затребаа итно пари па за мене цената е 5000 евра. Колку би можел да го продадам, и како оди продажбата на вакви количиња? И што мислите, дали воопшто има заинтересирани, да не испадни да го земам па да треба да си го возам, а немам потреба од него, си имам друга кола.

Прашање: дали вреди Твингово: http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1229141 (не истово ова конкретно, но исто добиено од Твингоманија наградната игра, со поминати 3000 километри) за 5000 евра. Пријател мој го доби, но му затребаа итно пари па за мене цената е 5000 евра. Колку би можел да го продадам, и како оди продажбата на вакви количиња? И што мислите, дали воопшто има заинтересирани, да не испадни да го земам па да треба да си го возам, а немам потреба од него, си имам друга кола.
Најверојатно е дека ќе ти остане за да си го возиш
за 5000 кој има ќе си купи ауди или некоја добра кола
ретко кој би дал за малишан толку пари од ==поново годиште

Колата ја немав запалено 2 месеци,денеска пробав да ја запалам али несака нитиy контакт да даде ја појачав со кабли од друга кола си доби светло ја држев 15 мин на кабли и несакаше ниту да завергла.решение?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Колата ја немав запалено 2 месеци,денеска пробав да ја запалам али несака нитиy контакт да даде ја појачав со кабли од друга кола си доби светло ја држев 15 мин на кабли и несакаше ниту да завергла.решение?

Може алансерот има заглавено,треба да го потчукнеш..Пробај на буткање,би требало да запали..И стави ЈАК и СВЕЖО наполнет акумулатор..

Ја запалив денеска колата после 2 месеци но се јаво нов проблем,сама си ги крева обртаите и ги спушта како да ја турираш од 1200 до 1900 и и цело време така што ќе да е проблемот?

Колата ми е купена лани директно од продажен салон и веднаш регистрирана. Сега и дојде време за повторна регистрација, но во АМС ми викаат дека треба да и се направи и технички преглед пред регистрација. Нели во законот пишува дека до 8 години старост, колите се носат на технички преглед на секои 2 години или јас сум грешка?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom